Jump to content

Featured Replies

Posted

********** NAJSVEZIJE VESTEI :P

ja danas bila u TURSKOJ AMBASADI !

i nije bilo nikoga...

otisla sam tamo oko 11h....

treba samo 1 fotka

i taj formular da se popuni

i to je to  :)

naravno i 22e ;P

dosla isti dan, tj danas

u 16h

po vizu

i to je to ;)

idem u BUG ambasadu sutra ili prekosutra :)

pozz svima

Alpen, hoćeš reći da nije potreban vaučer za Tursku?! A osiguranje?!

Samo slidža, formular da se popuni, i parinje?!  :-\

I još jedno pitanje... da li je obavezno lično prisustvo u obema ambasadama ili to može jedan da završi za nekolicinu ljudi?!

Fala.

Bila danas kod Turaka... Trazili mi 1 sliku i da popunim formular... Vrlo su ljubazni i vizu dobijes isti dan u 4 popodne.

• Author

Alpen, hoćeš reći da nije potreban vaučer za Tursku?! A osiguranje?!

Samo slidža, formular da se popuni, i parinje?!  :-\

I još jedno pitanje... da li je obavezno lično prisustvo u obema ambasadama ili to može jedan da završi za nekolicinu ljudi?!

Fala.

- da da , samo slika , pare i formular :)

ja sam imala i pozivno pismo

ali nisu trazili uopste :)

cak su mi pozeleli da se lepo provedem za N GOD tamo :)

Bas su ljubazni, da :)

mora LICNO, koliko ko ja znam

to vazi za SVE ambasade.

Cak i kada se rade grupne vize...

sem, valjda, ako se CESTO vade te gruone

pa te valjda tamo vec znaju... za neke skole...i sl., pretpostavljam.

pozz svima ;)

Mora licno da se preda, ali nije obavezno licno prisustvo kada podizes vizu... Ako vas ide vise moze jedan da podigne za sve... :mah:

Pa da... a šta je sa osiguranjem za Tursku (ili se to podrazumeva kao i za većinu ostalih zemalja)? Glupi ja  :stop:

Ne treba ti osiguranje za tursku vizu...

Samo slika i formular...

Ja preuzela vizu danas u 4...

Tako da su informacije veoma sveze :)

Iako ti ne traze osiguranje za vizu za neke zemlje uvek mozesh ti samostalno da kupis osiguranje da bi se osecao bezbednije. U Ukrajini npr mi osiguranje nije mnogo vredelo, morala sam sve da platim iz svog dzepa pa bi mi oni kao refundirali ali fazon je bio u tome sto bi mene troshkovi slanja papira i nihove neke takse koshtale vishe nego sto oni treba da mi uplate... poshto sam imala neko francusko osiguranje pa bi papire morala da shaljem u Pariz... itd itd. Od onda putujem bez osiguranja... Jedino osiguranje za arapske zemlje mi je bio probiotic pre putovanja i mala prirucna apoteka...  ::crazy:

eto...

• 2 weeks later...

Lepo se provedi i ispitaj teren za nas koji stizemo u Tursku na prolece! A osiguranje.....ma ko te pita, mi smo po rodjenju osigurani :P

• 1 month later...

U vezi turske vize izvadjene u ambasadi -- jel' vazi mesec dana od dana izdavanja, ili od dana koji se zatrazi? Naime, cini mi se da u formularu koji sam video negde na Internetu nisam primetio polje 'dan ulaska'...

Hvala.

• 2 months later...

Matori turcin mi trazi 25 e u jednom pravcu za tranzitnu vizu,a 50 za 2 pravca,jeli to doslo do poslupljenja ili?Ujedno sluzbenik u Sirijskoj ambasadi mi vrti glavom kad sam mu zatrazio multi Sirijsku vizu.

Trazi obicnu vizu za Tursku, ne tranzitnu. Iz nekog neobicnog razloga tranzitna viza je skuplja od obicne. Ako ti budu trazili rezervaciju hotela i blabla, objasni im slucaj sa Bugarima, letos su promenili politiku izdavanja viza zbog njih i njihovih tranzitnih.

Za Sirijsku trazi sa dva ulaska, ne moze multi.

A kako onda da se vratimo preko Turske ako trazimo obicnu vizu (hoce li nam praviti probleme u povratku)?

• 2 years later...
  • 3 weeks later...

Izgleda da će uskoro stupiti na snagu bezvizni režim sa Turskom, evo današnje FoNet-ove vesti sa sajta B92:

Mahmutović: Bez viza u Tursku

Novi Pazar -- Gradonačelnik Novog Pazara Meho Mahmutović izjavio je da građanima Srbije više nisu potrebne vize za odlazak u Tursku.

Mahmutović je na konferenciji za novinare pozdravio odluku Vlade Srbije o ukidanju viza između Srbije i Turske.

To je značajno za naše građane koji imaju bliske veze sa Turskom, ali i naše građane u Turskoj, kaže Mahmutović. Meho Mahmutović smatra da je dolazak turskog premijera Redžepa Taipa Erdogana i predsednika Srbije Borisa Tadića istorijski događaj za ovaj grad.

"U ponedeljak će biti potpisani protokoli o izgradnji deonice autoputa kroz Sandžak i rekonstrukciji magistralnih puteva Novi Pazar-Sjenica i Novi Pazar-Tutin", rekao je Mahmutović.

Gradonačelnik Novog Pazara ocenio je i da se Erdoganova poseta Srbiji poklapa sa odlukom Vlade da prihvati predlog o ukidanju viza za građane dve zemlje.

"Dolazak turskog premijera dolazi u trenutku kada je Vlada Srbije prihvatila inicijativu ministra Rasima Ljajića o ukidanju viza između Srbije i Turske", rekao je Mahmutović.

On je dodao da će jedna opština iz Turske preuzeti vođenje završetka radova sportske hale u novopazarskom Rekreacionom centru.

"Na sednici Skupštine grada donećemo odluku da izgradnja bude po sistemu ključ u ruke. Radovi bi trebalo da budu završeni za narednih par meseci i tačan iznos sredstava koja su potrebna za završetak radova utvrdiće inženjeri koji dolaze za nedelju dana", rekao je gradonačelnik Novog Pazara. 

Ajd da vidim hoće li i braća turci nama ;) mada realno mi i nemamo nekih problema sa njihovim vizama, kao oni sa našim vizama;)

Da, ukidanje viza je obostrano. Doduse, nama te vize i nisu bile neki problem, osim sto su kostale 10 evra. Ostaje samo da se vidi da li je potrebna overa u parlamentima da bi taj sporazum stupio na snagu.

Ali, ne mogu a da ne spomenem tu ljudsku, politicku nebulozu o vizama i stvaranju prepreka za putovanja, da bi posle 300 godina nekom "pametnom" sinulo, tj., doslo iz d....a u glavu, da predlozi njihovo ukidanje i onda se glavesine i mudraci okupe na jednoj ELEKTRONSKOJ(!) sednici vlade i iste budu ukinute! Eto, koliko puno treba!