Jump to content

Featured Replies

Ja bih ti preporučio da zaobiđeš Zeytouni, zato što bus, barem na povratku iz Sirije, bude pretrpan ljudima i stvarima, i uopšte ga ne održavaju, ima neispravnih sedišta itd. Dvaput sam se vraćao njim, i drugi put je bilo nepodnošljivo, bilo je toplo vreme, a njima grejanje nije moglo da se isključi, pa ti sad vidi kako je. Pored mene je sedeo neki ogroman lik koji je sve vreme spavao i tako opušten se prevaljivao na moju stranu, a drugog slobodnog mesta nije bilo. Nemaš ljudski ni noge gde da staviš, tako da je oticanje stopala zagarantovano. I tako sam putovao tim busem 24 sata do Sofije. Većina putnika su šverceri, i ni oni niti vozači nisu ljudi koji se otkidaju od ljubaznosti.

Iz Sofije imaš svaki čas autobuse za Istanbul. Najbolje je mozda uzeti neki blizu 23h, da bi stigao ujutro oko 7h, doručkovao neki kebab na stanici, otišao u internet klub, kupio nesto, na miru uzeo kartu za Antakyju koje ja bila manje od 30 eur (a sad mozda jos manje), i do polaska koji je negde posle 14h mozda cak i prosetao gradom. Do grada se lako ide metroom par stanica do Aksaraya, a odatle mozes peske ili jos bolje tramvajem u istorijski deo grada, pored velikog bazara.

Bus do Antakye (barem kad su u pitanju vrhunske kompanije kao sto je HAS, ako se dobro secam imena), je najnoviji Mercedes, sa spcijalnim naslonima za noge, slusalicama za usi, klimom, nude te kolacima, cajem, kafom, sve cisto i tiho, perfekcija. Vozis se oko 18 sati do Antakye, a put i ne zapamtis jer je preudoban. Ukupno nesto veci trosak, ali neuporedivo manje maltretiranje, ostaju samo prijatne uspomene.

I još nesto, u ovoj varijanti ne moras nikakve karte unapred da kupujes, lepo dodjes, uzmes i vozis se, bilo kod dana. Osim toga, imas priliku i da ostanes u Istanbulu ako ti se cefne, spavanje 10-15 eur u hostelima.

Valjda utorak i petak. Ali, nisam 100% siguran, tako da me nemoj drzati za rec. Sve ces znati kada ih nazoves telefonom. Znaci, ne zaboravi da taj broj sutra uzmes u ambasadi. Znam samo da su polasci iz Sofije bili oko 15:30 i da se do Alepa putuje ravno 24 sata.

Hvala za info, valjda necu zaboraviti  ::crazy:

Ja bih ti preporučio da zaobiđeš Zeytouni, zato što bus, barem na povratku iz Sirije, bude pretrpan ljudima i stvarima, i uopšte ga ne održavaju, ima neispravnih sedišta itd. Dvaput sam se vraćao njim, i drugi put je bilo nepodnošljivo, bilo je toplo vreme, a njima grejanje nije moglo da se isključi, pa ti sad vidi kako je. Pored mene je sedeo neki ogroman lik koji je sve vreme spavao i tako opušten se prevaljivao na moju stranu, a drugog slobodnog mesta nije bilo. Nemaš ljudski ni noge gde da staviš, tako da je oticanje stopala zagarantovano. I tako sam putovao tim busem 24 sata do Sofije. Većina putnika su šverceri, i ni oni niti vozači nisu ljudi koji se otkidaju od ljubaznosti.

Xexe,ovo cu sigurno izbeci  :P

A tako mi je bas svejedno u vezi povratka kako kada i cime, samo gledam u dolasku da brzo stignem do Sirije, ali ovo sigurno zaobilazim...  ;D

Iz Sofije imaš svaki čas autobuse za Istanbul. Najbolje je mozda uzeti neki blizu 23h, da bi stigao ujutro oko 7h, doručkovao neki kebab na stanici, otišao u internet klub, kupio nesto, na miru uzeo kartu za Antakyju koje ja bila manje od 30 eur (a sad mozda jos manje), i do polaska koji je negde posle 14h mozda cak i prosetao gradom. Do grada se lako ide metroom par stanica do Aksaraya, a odatle mozes peske ili jos bolje tramvajem u istorijski deo grada, pored velikog bazara.

Bus do Antakye (barem kad su u pitanju vrhunske kompanije kao sto je HAS, ako se dobro secam imena), je najnoviji Mercedes, sa spcijalnim naslonima za noge, slusalicama za usi, klimom, nude te kolacima, cajem, kafom, sve cisto i tiho, perfekcija. Vozis se oko 18 sati do Antakye, a put i ne zapamtis jer je preudoban. Ukupno nesto veci trosak, ali neuporedivo manje maltretiranje, ostaju samo prijatne uspomene.

I još nesto, u ovoj varijanti ne moras nikakve karte unapred da kupujes, lepo dodjes, uzmes i vozis se, bilo kod dana. Osim toga, imas priliku i da ostanes u Istanbulu ako ti se cefne, spavanje 10-15 eur u hostelima.

Ako ne preletim Istanbul ovom varijantom direktno iz Sofije busem, onda ce tako i biti, ne pitam se samo ja, ide vece drustvo, treba sada demokratski  :death: da se dogovorimo i da odlucimo kojom varijantom putujemo  :mah:

Hvala drugari  clap.gif' alt=':clap:'>

Idi na sajt Turkish Airlines, imaju nekad jeftine letove na domacim destinacijama, mada imas i druge prevoznike.

Avionom mozes za Hatay ili Gaziantep. :yok:

Ja sam zimus isao avionom preko Gaziantepa, avio karta moze da se nadje vec od 20 eur sa svim taksama kod Pegasusa. Od Gaziantepa ide dolmus do Kilisa za 5-6 lira. U Kilisu dolmus staje ispred neke trange-frange taksi agencije koja vozi za Siriju. Traze 60 lira do Alepa, ali ce vas za 25 lira rado prebaciti do Azaza na sirijskoj strani odakle idu mini-busevi za Alepo za neke smesne pare. Tako da ako nadjete nekoga da podelite trosak za taksi od Kilisa do Azaza, moze da bude mnogo bolja opcija nego autobus Istanbul - Alepo.

Ja sam zimus isao avionom preko Gaziantepa, avio karta moze da se nadje vec od 20 eur sa svim taksama kod Pegasusa. Od Gaziantepa ide dolmus do Kilisa za 5-6 lira. U Kilisu dolmus staje ispred neke trange-frange taksi agencije koja vozi za Siriju. Traze 60 lira do Alepa, ali ce vas za 25 lira rado prebaciti do Azaza na sirijskoj strani odakle idu mini-busevi za Alepo za neke smesne pare. Tako da ako nadjete nekoga da podelite trosak za taksi od Kilisa do Azaza, moze da bude mnogo bolja opcija nego autobus Istanbul - Alepo.

Bravo, ovo je sjajno, samo mi reci kako se najbrze stize sa glavne autobuske ili zeleznicke stanice do Sabina Gökcen aerodorma, jer koliko vidim on se koristi za te domace letove  ::arabia:

• 3 months later...

Pozdrav!

Da li neko sveziju informaciju o tome da li ima nocnih bus polazaka iz Istanbula za Alepo/Damask? Chula sam da nema buseva posle 18h, :? shto mi nikako ne igra jer mi avion slece oko 17.15 u Stanbol      :102:

• 1 year later...

dakle, istanbul - alepo.

kako vam zvuci sledeca varijanta: ici air pegasusom za adanu ili gaziantep i onda mini busom ili taksijem za alepo.

zanima me sledece, ako sletim oko 7 ujutru u neki od dva pomenuta grada, kada mogu da budem u alepu? koliko su cesti i koliko kostaju ovi taksiji ili mini busevi?

zašto? pa bolje ti je do Antakije avionom iz Istanbula, Hatay aerodrom, Pegasusom. mislim bliže je do Alepa, a pisalo se u temi o Siriji o tim minibusevima Antakija-Alepo....

Баш сам малопре причао са другарицом која је аутобусом ишла из Истанбула до Антакије превозником Метро по цени од 25 евра. Карта од Адане до Антакије је 19ТЛ, а од Антакије до Алепа уобичајена цена код Aрапа који раде у Антакији и враћају се за Алепо је 10 евра. Ако слетиш у 7 ујутру у Адану сасвим сигурно стижеш до 13 часова у Алепо у најгорем случају, а вероватно доста раније.

pa izgleda da vise nema tu liniju pegasus.. zato sam izabrala ova dva kao neke blize varijante, mada ne znam jos uvek sta je bolje.

ne znam kad planiraš, ali vidim da u martu ima. ima čak i iz Sofije, sa presedanjem u Istanbulu.

Sad je pravo vreme da kupis kartu preko Pegasusa. Za letove iz Sofije vazi promocija, pa ne naplacuju service fee (za medjunarodne letove 15 evra kod Pegasusa). Takodje, postoji popust od 10% za kupovinu u periodu od 15.12.2010. do 15.01.2011. Kartu mozes da iskoristis u periodu od 15. juna 2011. do 30. septembra 2011.

Od aerodroma do centra Hataja mozes da ides sa:

http://www.havas.net/en/shuttle-parking/hatay/

Karta kosta 9 lira. Pogledaj vise na sajtu. Tu su uvek taksisti i valjda funkcionise stop. Za druge mogucnosti nisam cuo.

@golosina

I sama sam pretrazivala s obzirom da bih u Siriju. Ne znam za Hatay i koliko bi te posle kostao prevoz, ali recimo od Gaziantepa do Alepa je nepunih 100 km. Vukad je lepo opisao koje buseve hvatas i koliko sve to kosta, pogledaj. Inace, od Ist. do Gaz. je 15 evra za datume koje sam ja gledala.

@golosina

I sama sam pretrazivala s obzirom da bih u Siriju. Ne znam za Hatay i koliko bi te posle kostao prevoz, ali recimo od Gaziantepa do Alepa je nepunih 100 km. Vukad je lepo opisao koje buseve hvatas i koliko sve to kosta, pogledaj. Inace, od Ist. do Gaz. je 15 evra za datume koje sam ja gledala.

A iz Gaziantepa za Alep imaš voz utorkom i petkom u 20:30 (do duše u Alep stiže u po noći - u 01:30) za 12,75 EUR http://www.tcdd.gov.tr/tcdding/ortadogu_ing.htm

Ako idete preko Gaziantepa za Alepo, prvo se raspitajte o mogucnostima prelaska granice, jer prelaz iz pravca Gaziantepa je manji i moguce je da je teze naci prevoz ili je on skuplji. ako sto je napisao Rax mozete da uklopite voz.

Glavni granicni prelaz izmedju Sirije i Turske je Bab el-Hawa (prelaz na realciji Hataj-Alepo) i to je uhodana ruta. Mislim da iz Hataja mozete i za Latakiju.

Nema razloga da se ide vozom. Ne mogu da pronadjem Vukadov post, ali koliko se secam covek je rekao da se ide do Kilisa koji je na samoj granici i odatle hvatati prevoz do Alepa. Tako je najpovoljnije.

Pisali smo na tu temu na forumu. Procackaj. I idi na sajt Sabiha a.

Zašto ne autobus Sofija-Aleppo??? Mnogo jednostavnije)))))

Zato što je poslednja informacija da to košta 70 eur u jednom pravcu. A nekad bilo $40.

Zato što je poslednja informacija da to košta 70 eur u jednom pravcu. A nekad bilo $40.

a koliko ovako uštediš?? Ne mislim samo na kartu,jer dok presedaš i čekaš,košta i to..popi kafu,sok,pivo,pojedi nešto..sve je i to trošak))))..

Ја сам се у новембру враћао аутобусом из Алепа за Софију. Тачно је да кошта 70 евра у једном правцу.

Ево на брзину мале пачунице у случају путовања возом до Адане:

-Балкан флексипас око 50 евра

-Кушет Софија - Истанбул - 10 евра х2

-Аутобус Адана - Антакија - 10 евра х2

-Такси Антакија - Алепо - 10 евра х2

Све укупно изађе 110 евра

-Затим у случају путовања аутобусом од Софије до Алепа

-Повратна карта Београд-Софија око 25 евра

-Аутобус до Алепа у једном правцу 70 евра

Све укупно дође око 160 евра

-Авионом до Антакије

-Балкан флексипас 50 евра

-Кушет Софија - Истанбул - 10 евра х2

-Повратна карта Истанбул - Антакија најјефтинија око 35 евра

-Таки Антакија - Алепо 10 евра х2

Све укупно дође 125 евра

Изгледа да је најоптималније путовати авионом.

A za nas sa preko 26 god. dodaj još 35 eur na BFP  :-(  pa u slučaju da nema jeftinih avionskih karata ispada da je bus Sofija-Aleppo optimalna varijanta, iako znatno skuplja nego ranije. A mozda je optimalnija i od aviona, jer treba platiti transfere do i od aerodroma.

A za nas sa preko 26 god. dodaj još 35 eur na BFP  :-(  pa u slučaju da nema jeftinih avionskih karata ispada da je bus Sofija-Aleppo optimalna varijanta, iako znatno skuplja nego ranije. A mozda je optimalnija i od aviona, jer treba platiti transfere do i od aerodroma.

Potpuno se slažem sa tobom...Nije samo cena karte u pitanju,tu je transfer,čekanje,trošak...

• 1 year later...

Znam da moje pitanje nije povezano sa temom,ali kad vec pominjete Antakiju...da li je neko tamo proveo vise vremena,obisao grad i znamenitosti?