Jump to content

Featured Replies

48 minutes ago, IcaPapricica said:

Da li bi kod mene pomoglo ako bih dala pozivno pismo od rodjaka? Tj gdr se potvrdjuje da sam bila kod njih odnosno nigde na 'crno' nisam radila vec cisto turisticka poseta?

Ne.

Prekrsila si zakon koji definise koliko smes da ostanes, a njih apsolutno ne zanima da li si ti radila na "crno" ili pila kafu s rodjacima.

3 hours ago, IcaPapricica said:

Ohh, onda sam ga ugasila ...

I Al Kapone je izašaoiz zatvora, kada je odslužio svoje. :)

24.08- 9.10

24.11- sad u ponedeljak se vracam

Htela sam ranije da se vratim, ali sam pokusala da odlozim rezervaciju medjutim taj dan mi nisu odlozili je nisu nesto radili..da ne duzim, pa sam morala da se strpim i sacekam da mi stigne novac da bih kupila kartu za nazad ? Tako da sam sad svorc i moram da se vadim kako znam i umem i da se molim da moja sarmantnost upali jer para za podmicivanje nemam ukratko ko prebijena macka sam trenutno. Proklela sam sve krpice koje sam kupila i tako istrosila novac... Sta ti je glupo zensko

Edited by IcaPapricica

Realno, prekoracila si boravak za 8 dana. Uz sve objektivne razloge, morala si na to da mislis ranije i vratis se najkasnije 6. januara, pogotovo sto izgleda da ovih poslednjih 8 dana uopste nije bilo neophodno da boravis tamo. Sad samo preostaje da se nadas da ces da prodjes neopazeno.

Srecno!

• 3 weeks later...
On 11/16/2018 at 11:14 PM, mili99999999 said:

vidim da svi pisete a pojma nemate aj malo da probam svima da vam pomognem koliko mogu jer imam mnogo iskustva i prelazio sam sve i svasta dok nisam dobio papire.

Vidim da se ljudim plase prekoracenja a ostaju duze u EU, ali zasto ostajete duze kada znate da vam zagarantovano negine zabrana i kazna a ima resenja kako mozete da boravite ali bez prekoracenja.

1. Pranje pasosa

2.sredjivaje pecata neko ko to radi najcesce vozaci kombija

3.Gubljenje pasosa i prijava u policiji

ITD........

Sa pranjem pasosa tj zamenom za novi pasos gde nece biti pecata u 80% slucajeva prolazite bez problema najcesce gde se desi da vas provale je Madjarska granica i na Malti, a sve ostale su 100% sigurne posebno Avionom kada letite. Odete u eu boravite 90 dana vratite se u SRB operete pasos i vratite se nazad uvek gledajte da ne idete istom granicom menjajte prelaze svaka 3 meseca jednom HU pa HRT pa BG avion i tako nikada na ovaj nacin necete imati problema mirnocete proci svuda. Ako to vise puta zelite da radite nemojte ga stalno prati jer mogu da vam prave problem u supu najbolje jednom operete jednom menjate adresu jednom vinom crnim polijete i tako uvek nesto drugo( ja sam 6 puta na ovaj princip radio i nikada nigde problem nisam imao a proveravan svuda)

2.Mozete i sredjivanje pecata da nekome platite ali nikada nemojte traziti da vam radi izlazni a da nemate ulazni to je velika greska jer izlazni pecat 50% carenika ne udari a ulazni je najbitniji tako da kad to radite neka bude uvek ulazni da ste usli u EU sem HR pecata jer to nece da priznaju zemlje sengena i mozete imati problem ako nemate pecat zemlje sengena pricam za ulazni za izlazni nikoga ne zanima. U ovim slucajevima svi prolaze koji ispravno urade i kod proverenog coveka a ne lazne pecate koji nisu ni iste velicine a ni slicni.

3.Ovaj nacin samo rade koji su u prekoracenju unutar sengena ako planirate da prekoracite i ostanete duze uvek uz sebe ponesite (izvod iz maticne knjige i drzavljanstvo) to samo ako u napred planirate. Kad budete resili da se vratite kuci ustekajte pasos i odete u prvu policijsku stanicu gde se nalazite ponesede izvod i drzavljanstvo i kazete da vam je nestao pasos oni kontaktiraju vasu ambasadu i ambasada vam izda putni list i sa tim se vratite kuci bez ikakog problema ako vas pitaju kada ste dosli naravno kazete pre 7 dana i to je to ( provereno ja prosao tu proceduru)

Ima jos mnogo nacina ali ne mogu toliko da pisem ako nekome potrebna pomoc ili bilo sta bicu ovde cesto pa koliko budem mogao da pomognem pomocicu .

Moja pouka za 4 godine zajebancije sa papirima BEZ STRAHA NERVOZI I PANIKE to je najbitnije sve se resi veliki je ovo svet male smo mi ribice za loviti ... Samo pozitiva pozdrav ljudi iz Norveske :D

Pozdrav druze.Koliko si siguran u vezi ovoga sa pranjem pasosa? Ja radim u Francuskoj,imam vizu do maja,zena i dete su vec bile kod mene na 3 meseca i vratile su se za Srbiju,pa razmisljam o toj ideji.Dosle bi avionom,imaju jos lufta u onih 90 dana tako da ulazak ne bi bio problem.Ono sto me muci je sledece,posto bi smo se vratili kolima za Srbiju,da li bi na izlazu u Sloveniji prilikom skeniranja pasosa izasli podaci o prethodnom ulasku sa starim pasosem? Da li su zavedene kao osoba lo JMBG i otisak prsta,ili su zavedene samo po broju pasosa? Unapred hvala

Pozdrav banovali su me al aj napravio sam opet da ti odgovorim.....

Mozes opušteno nema ni JMBG ni broj pasoša nikakv veze sa sistemom to sto se očitava pasos sluzi da bi se proverilo da nije lažan pasos ili ukraden i naravno interpolova baza podataka... a ulazi i izlaz iz EU samo preko pečata se gleda. Možeš slobodno da izvadiš i da se vratite u FR . Nijedna granica u EU  ili sengen ne belezi tvoj ulazak a ni izlazak. Sam ukucao EET SISTEM EU i videces da se to tek sprema u budućnosti da bude ali IT strucnjaci i nemaju bas neke celike napretke na tome tako da neće skoro . Pozz i opusteno javi bar kad prodjes da i drugi ljudi vide da znaju 

Sto se tiče koliko sam siguran da ćeš proći i sve ok da će biti 100% 

4 minutes ago, Mili9999999 said:

Pozdrav banovali su me al aj napravio sam opet da ti odgovorim.....

Mozes opušteno nema ni JMBG ni broj pasoša nikakv veze sa sistemom to sto se očitava pasos sluzi da bi se proverilo da nije lažan pasos ili ukraden i naravno interpolova baza podataka... a ulazi i izlaz iz EU samo preko pečata se gleda. Možeš slobodno da izvadiš i da se vratite u FR . Nijedna granica u EU  ili sengen ne belezi tvoj ulazak a ni izlazak. Samo ukucaj (EES SISTEM EU ) i videces da se to tek sprema u budućnosti da bude ali IT strucnjaci i nemaju bas neke celike napretke na tome tako da neće skoro . Pozz i opusteno javi bar kad prodjes da i drugi ljudi vide da znaju 

Sto se tiče koliko sam siguran da ćeš proći i sve ok da će biti 100% 

• 2 weeks later...
On 1/10/2019 at 2:13 AM, mariadd1 said:

Zdravo,imam jedan problem.Prekoracila sam boravak u Nemačkoj vec 3 meseca zbog bolesti.Plasim se da se vratim sa ovim pasošem zbog zabrane imam muza ovde koji radi i koji sređuje papire,imamo i dete.Imam i problem izvući pasovan..Šta uraditi?Kolike su kazne i da li se dobija zabrana? 

Sto Dragance kaze,otpusnu dokumentaciju iz bolnice ponesi i lako ces objasniti situaciju.Ne vidim sto ti je to problematicno,to bi svako prvo uradio?Sto bi sad komplikovala to sa "izvlacenjem pasovana"?Totalno bespotrebno.

...osim ako je istina malo "drugacija".

Inace,da,dobija se kazna za prekoracenje.Ne znam tacno kolika je,ali okvirno je nekoliko godina zabrane ulaska (mozda 5?) i jos par stotina evra novcane kazne (na drugoj temi se javio lik,rekao je da je prekoracio 6 meseci i dobio 1000 evra kaznu).

• 2 months later...

Dobro veče! Dobio sam pre par dana zabranu za sengen tri godine u Svajcarskoj. Zamenom adrese, imena i prezimena, novim dokumentima. Mogu li da udjem u drugu drzavu sengena bez problema?? I koliko ste sigurni u prolazak ako moze. 

Cao ljudi, treba mi pomoc hitno ne znam dali sam na pravoj stranici prvi put sam tu tako da bez ljutnje... zanima me sledeca stvar, inace sam drzavljanin Eu dosla u Srbiju i ovde sam vec neko duze vreme tipa 5-6 meseci, dali je to istina da mogu na granici da me vrate i da mi zabrane ulazak kad bi htela ponovo da se vratim??

Sa obzirom da nisam bila ovde u Srbiji prijavljena zaboravila sam da moram da se prijavim dali bi bijo problem ako idem sad da se prijavim? 

Pa neznam sta bi bilo najbolje da uradim zbog toga. Strah me da npr. Kad se budem vratila kuci da mi ne naprave problem sto sam ostala toliko dugo.

Ili da odem samo da predjem granicu i da se onda prijavim? Nisam pametna.

Hm, realno, prekoracila si. Ne znam da li bi pomoglo da predjes u BiH sa srpskom licnom kartom (ako je uopste imas), pa odatle produzis za EU. I ne znam sta bi se onda desilo kad bi sledeci put pokusala da udjes u Srbiju.