Jump to content

Featured Replies

Ne postoji jednostavniji način da saznaš da li imaš zabranu od odlaska na najbližu šengen granicu. Na osnovu napisanog, najverovatnije nemaš.

U Italiji sam prekoracio dozvoljen boravak citavih 6 meseci. Hteo bih da se vratim u Srbiju a da izbegnem zabranu ponovnog ulaska u Italiju.

Ukoliko bih izvadio pasovan u nasem konzulatu u italiji i pokusao krenuti sa aerodroma u Milanu da li bi otkrili to moje prekoracenje boravka sa obzirom da sam u italiju dosao preko slovenije i da su mi samo na hrvatsko-slovenskoj granici kontrolisali pasos i udarili ulazni pecat. Cuo sam da su na ovom aerodromu manje rigorozni. Hvala u napred svakom ko mi da nekakvo objasnjenje :smile:

Imas vec temu (na prvoj strani,par tema "nize"),ne treba da otvaras novu:

Inace,verujem da su sistemi ulaska u Sengen zonu povezani,pa nema razlike da li si usao preko Slovenije ili direktno u Italiju (valjda su poradili na tome,narocito posle priliva ovih migranata svakodnevno).

Nemoj to da radis,nadam se da ce te uhvatiti i da ces dobiti zabranu ulaska (sto,priznajes i sam,zasluzujes).

Naravno,slobodan si da probas,pa sta bude - bude...

Hvala  tebi sto se  nadas  da cu  biti  uhvacen !Nada inace  i drzi  coveka  u  zivotu . Nadas li se  jos  cemu ,ili si sve nade, koje se ticu  tvog zivota  sahranio ? Da li si  i  jutros  ustao  sa tom  nadom u srcu u ako me i ne znas?

Ja u Italiju  nisam isao  da kradem, i nisam se  ograsio  ni najmanje o pravdu vec o propise Evropsle  Unije koja je, {pravedna i  nepogresiva]!!!

2 hours ago, Blah bla said:

Ja u Italiju  nisam isao  da kradem, i nisam se  ograsio  ni najmanje o pravdu vec o propise Evropsle  Unije

Jesi li isao u Italiju da putujes?

Ako nisi, mozda ovaj forum nije pravo mesto za ova pitanja?

9 hours ago, Blah bla said:

Ja u Italiju  nisam isao  da kradem, i nisam se  ograsio  ni najmanje o pravdu vec o propise Evropsle  Unije koja je, {pravedna i  nepogresiva]!!!

Kakva god da je,ti si tamo i imas da postujes te zakone.Kad ih prekrsis (i to namerno) - moras da snosis posledice.Jel kapiras to?Takav je zakon i to si i sam znao.

Zato kazem da se nadam da ce te kazniti za taj postupak.

A ti ako si musko - snosi posledice svojih postupaka :smile:

Edited by Laza GNR

• 1 month later...

Zdravo, imam jedno pitanje! 

Išao bih oko katoličkog božića u posetu drugarici u Nemačkoj. Ali, imam problem. Novo računanje boravka u Šengenu 180/90, a ja već iskoristio 85 dana, što znači da mogu tek posle nove godine da putujem...I sada ako bih otišao nekoliko dana ranije, mogli bi da mi lupe kaznu za prekoračenje..Kasnije planiram da radim vizu za Nemačku, pa se pitam da li bi ta kazna pravila neki problem oko vize???

• 2 weeks later...

vidim da svi pisete a pojma nemate aj malo da probam svima da vam pomognem koliko mogu jer imam mnogo iskustva i prelazio sam sve i svasta dok nisam dobio papire.

Vidim da se ljudim plase prekoracenja a ostaju duze u EU, ali zasto ostajete duze kada znate da vam zagarantovano negine zabrana i kazna a ima resenja kako mozete da boravite ali bez prekoracenja.

1. Pranje pasosa

2.sredjivaje pecata neko ko to radi najcesce vozaci kombija

3.Gubljenje pasosa i prijava u policiji

ITD........

Sa pranjem pasosa tj zamenom za novi pasos gde nece biti pecata u 80% slucajeva prolazite bez problema najcesce gde se desi da vas provale je Madjarska granica i na Malti, a sve ostale su 100% sigurne posebno Avionom kada letite. Odete u eu boravite 90 dana vratite se u SRB operete pasos i vratite se nazad uvek gledajte da ne idete istom granicom menjajte prelaze svaka 3 meseca jednom HU pa HRT pa BG avion i tako nikada na ovaj nacin necete imati problema mirnocete proci svuda. Ako to vise puta zelite da radite nemojte ga stalno prati jer mogu da vam prave problem u supu najbolje jednom operete jednom menjate adresu jednom vinom crnim polijete i tako uvek nesto drugo( ja sam 6 puta na ovaj princip radio i nikada nigde problem nisam imao a proveravan svuda)

2.Mozete i sredjivanje pecata da nekome platite ali nikada nemojte traziti da vam radi izlazni a da nemate ulazni to je velika greska jer izlazni pecat 50% carenika ne udari a ulazni je najbitniji tako da kad to radite neka bude uvek ulazni da ste usli u EU sem HR pecata jer to nece da priznaju zemlje sengena i mozete imati problem ako nemate pecat zemlje sengena pricam za ulazni za izlazni nikoga ne zanima. U ovim slucajevima svi prolaze koji ispravno urade i kod proverenog coveka a ne lazne pecate koji nisu ni iste velicine a ni slicni.

3.Ovaj nacin samo rade koji su u prekoracenju unutar sengena ako planirate da prekoracite i ostanete duze uvek uz sebe ponesite (izvod iz maticne knjige i drzavljanstvo) to samo ako u napred planirate. Kad budete resili da se vratite kuci ustekajte pasos i odete u prvu policijsku stanicu gde se nalazite ponesede izvod i drzavljanstvo i kazete da vam je nestao pasos oni kontaktiraju vasu ambasadu i ambasada vam izda putni list i sa tim se vratite kuci bez ikakog problema ako vas pitaju kada ste dosli naravno kazete pre 7 dana i to je to ( provereno ja prosao tu proceduru)

Ima jos mnogo nacina ali ne mogu toliko da pisem ako nekome potrebna pomoc ili bilo sta bicu ovde cesto pa koliko budem mogao da pomognem pomocicu .

Moja pouka za 4 godine zajebancije sa papirima BEZ STRAHA NERVOZI I PANIKE to je najbitnije sve se resi veliki je ovo svet male smo mi ribice za loviti ... Samo pozitiva pozdrav ljudi iz Norveske :D

Nadam se da ce ovim novim merama stati na put tom bezobrazluku.Gde ce se evidencija o ulasku/izlasku beleziti drugacije,pa ce biti nebitno sta stoji u pasosu i da li imas pasos ili nemas.I da ce poostriti kazne za prestupnike.

Mili9999999 po ovom sto sam procitao znaci da ja koji sam prije par dana se vratio iz austrije jer sam iskoristio svih 90 dana i sad bi trebao ostati kuci i cekati da mogu ici opet, znaci da mogu pasos oprati tj unistiti prijaviti i izvaditi novi, i sa novim mogu odmah nazad u austriju bez obzira na dane iz starog pasosa ?? 

Tj. Da li imaju elektronski zavedene sve moje ulaze i izlaze, hocu li sa novim dobiti novih 90 dana.. ???

Hvala unaprijed...  

Alejasi

Druze napisao sam ti sve ako si pratio vesti na Pinku cuo si da ce evidentirati ulaz/izlaz januara 2021. Mozes slobodno promeniti pasos operes i nazad ali moja preporuka ako si preko Madjarske isao da sa novim pasosem sad preletis iz BG do Beca ili gde vec ides promenis granicu jer madjari znaju za pranje pasosa ne izlažes se nikakvom riziku procices sigurno ali moj predlog ti je da preletis avionom da se ne stresas dok ne prodjes jer znam taj osecaj. Opusteno bez nervoze 100% ces proci jer sam ja sve to prolazio bez problema. 

Sa novim pasosem mozes ponovo 90 dana. 

Pozdrav 

On 11/16/2018 at 11:14 PM, mili99999999 said:

Moja pouka za 4 godine zajebancije sa papirima ...

Iskreno,sumnjivo mi je malo da toliko godina to "prolazi" (na svaka 3 meseca radis nesto od navedenog?),odnosno da nikad nisu zapazili u SUP-u da tu nesto "smrdi".

Ali ajde,ako ti kazes da je tako u praksi,da ti verujemo.

Postoji, mislim, neki zakon koji reguliše koliko puta se može dobiti pasoš za određeno vreme. Tako da...

Pre nego sto komentarisete dobro procitajte sta sam napisao nisam rekao da sam 4 godine prao pasos i vadio novi 10 puta u godini lepo procitajte i shvaticete. Ja sam dao primere sta moze da se uradi. Za 4 godine ja sam 7 puta promenio pasos nikada niko u supu me nije pitao sta radim s tim pasosima jer sam menjao i adresu opstinu grad.

Ako zivis u BG izvadis 3 puta u jednoj opstini odjavis se iz te i prijavis u neku drugo ako imas negog od svojih naravno i novi ljudi u supu nemas problema.

Pedjalon naravno da imas ogranicenje ne moze niko od 4 pasosa godisnje da izvadi tako da platis ti to drzavi niko te nista ne pita.

On 11/21/2018 at 11:45 AM, mili99999999 said:

Alejasi

Druze napisao sam ti sve ako si pratio vesti  cuo si da ce evidentirati ulaz/izlaz januara 2021. Mozes slobodno promeniti pasos operes i nazad ali moja preporuka ako si preko Madjarske isao da sa novim pasosem sad preletis iz BG do Beca ili gde vec ides promenis granicu jer madjari znaju za pranje pasosa ne izlažes se nikakvom riziku procices sigurno ali moj predlog ti je da preletis avionom da se ne stresas dok ne prodjes jer znam taj osecaj. Opusteno bez nervoze 100% ces proci jer sam ja sve to prolazio bez problema. 

Sa novim pasosem mozes ponovo 90 dana. 

Pozdrav 

5 minutes ago, mili99999999 said:

ja se sad vratio iz policije gde sam vadio novi pasos, jer mi je stari popunjen..tamo pise da mozes 2 puta u 5 godina da zamenis pasos, a posle toga ti svaki sledeci daju samo na godinu dana....verovatno zbog ovakvih slucajeva.....i naravno, onaj ko cesto menja pasose svakako postaje sumnjiv, posto postoji mogucnost prodaje i falsifikovanja pasosa....je se svakako ne bih kockao sa pasosem.....

potpuno je nebitno u kojoj opstini vadis pasos, jer je sve umrezeno, ne zavisi tu nista od salterskih sluzbenika u opstinskom MUP-u.....i naravno, ne menja se pasos svaki put kad ti se promeni adresa..za to ti sluzi licna karta.....pa nasta bi to licilo...pasos je medjunarodno priznat identifikacioni dokument, pa to je smesno i pomisliti da moze tek tako da se menja ko carape.....

Edited by bam-bam

Meni nije jasno zasto uopste i pise adresa u pasosu, dovoljno je mesto izdavanja.

Inace, bas zbog ovih "pametnih" je i uvedeno da onaj koji "pere", "cepa" i "gubi" pasose da se svaki naredni izdaje na krace vazenje.

2 hours ago, bam-bam said:

ja se sad vratio iz policije gde sam vadio novi pasos, jer mi je stari popunjen..tamo pise da mozes 2 puta u 5 godina da zamenis pasos, a posle toga ti svaki sledeci daju samo na godinu dana....verovatno zbog ovakvih slucajeva.....i naravno, onaj ko cesto menja pasose svakako postaje sumnjiv, posto postoji mogucnost prodaje i falsifikovanja pasosa....je se svakako ne bih kockao sa pasosem.....

potpuno je nebitno u kojoj opstini vadis pasos, jer je sve umrezeno, ne zavisi tu nista od salterskih sluzbenika u opstinskom MUP-u.....i naravno, ne menja se pasos svaki put kad ti se promeni adresa..za to ti sluzi licna karta.....pa nasta bi to licilo...pasos je medjunarodno priznat identifikacioni dokument, pa to je smesno i pomisliti da moze tek tako da se menja ko carape.....

Do pre par godina si MORAO menjati pasoš svaki put kada si menjao prebivalište. Tek su skoro uveli da ga MOŽEŠ (ali ne moraš) menjati kada promeniš prebivalište.

Inače bio bi zgrožen kada bi znao koliko zavisi od tih istih službenika, pošto su meni govorili da je nešto kategorički nemoguće (tipa da se vadi pasoš i lična karta prilikom promene prezimena), tj da im program ne dozvoljava, a onda je par dana kasnije prijatelj uradio u ISTOM SUP-u baš to što je nemoguće...

14 minutes ago, mveruovic said:

Meni nije jasno zasto uopste i pise adresa u pasosu, dovoljno je mesto izdavanja.

Originalna ideja je bila da i pasoš bude dokaz o prebivalištu (ili da bude jednak sa ličnom kartom), međutim vremenom se to promenilo i dosta mesta ne prihvataju ga kao dokaz prebivališta (tipa neke banke ili prilikom polaganja vozačkog ispita) iako bi morali, sada bi mogli lagano da ga uklone ili bar prebace na neku drugu stranicu (kao npr. hrvati).

nisam znao to za prebivaliste...ali tamo samo pise da ne sme da se menja vise od dvaput u 5 godina..iz bilo kog razloga....ono, moze da se popuni pretpostavljam, ali kapiram da je malo verovatno da popunis 96 strana u 5 godina

50 minutes ago, bam-bam said:

nisam znao to za prebivaliste...ali tamo samo pise da ne sme da se menja vise od dvaput u 5 godina..iz bilo kog razloga....ono, moze da se popuni pretpostavljam, ali kapiram da je malo verovatno da popunis 96 strana u 5 godina

U zakonu o putnim ispravama piše da ko izgubi dva ili više pasoša u 5 godina dobija sa trajanjem od jedne godine (izgubiti ovde znači da se proglašavao nevažećim u službenom glasniku). Ako si profesionalni vozač (kamion/autobus) i te kako je lako popupiniti pasoš za kratak rok, ali to je neka druga tema. Moje iskustvo je da mi pasoši traju u proseku 2.5 god. (zavisi od koliko viza sam morao da lepim u pasoše, najduži je bio 5 god najkraći oko 2 god), tako da mi 96 strana u 5 god ne zvuči toliko nerealno (posebno ako se putuje u države koje imaju prevelike pečate, npr. Brazil ili UAE ? )

Pozdrav,vratili su me sa Madjarske granice zbog prekoracenje,u pasos stavio slovo f i rekao da mogu uci ponovo u februaru.Izvadila sam novi pasos i razmisljam da krenem preko Slovenije.Kakve su sanse za prelazak?

Edited by Boni123

• 1 month later...

Zdravo,imam jedan problem.Prekoracila sam boravak u Nemačkoj vec 3 meseca zbog bolesti.Plasim se da se vratim sa ovim pasošem zbog zabrane imam muza ovde koji radi i koji sređuje papire,imamo i dete.Imam i problem izvući pasovan..Šta uraditi?Kolike su kazne i da li se dobija zabrana? 

Jesu li bas kriticni Madjari sto se tice prekoracenja ili ima sanse da se provucem?

Naime, zaboravila sam da racunam prosli put, odnosno, od proslog puta kad sam putovala  je proslo malo jace od mesec dana i onda sam opet. Medjutim, sad racunam i cini mi se da sam presla oko 10 dana...  Znaci imala sam kao mini pauzu, jel moguce da zbog toga ne primete da sam prekoracila? 
I zanima me jel oni to imaju u sistemu pa ce nesto da krene da pisti i crveni se kao da sam kriminalac ili kako to izgleda?
Ako mi daju kaznu mogu li je nekako kasnije platiti ne na granicii?

11 hours ago, mariadd1 said:

Zdravo,imam jedan problem.Prekoracila sam boravak u Nemačkoj vec 3 meseca zbog bolesti.Plasim se da se vratim sa ovim pasošem zbog zabrane imam muza ovde koji radi i koji sređuje papire,imamo i dete.Imam i problem izvući pasovan..Šta uraditi?Kolike su kazne i da li se dobija zabrana? 

Nisam siguran bas kako to ide, ali mislim da mozes da izbegnes kaznu ako je "opravdas" adekvatnom potvrdom da si ta 3 meseca bila na bolnickom lecenju ili da nisi bila u mogucnosti da putujes iz zdravstvenih razloga. 

Da li bi kod mene pomoglo ako bih dala pozivno pismo od rodjaka? Tj gdr se potvrdjuje da sam bila kod njih odnosno nigde na 'crno' nisam radila vec cisto turisticka poseta?