Jump to content

Featured Replies

Posted

pocetkom maja idem u Istanbul tj planiram ,zanima me kako ide i gde mogu naci skorije informacije u vezi busa i koje osiguranje bi mi preporucili jer ostajem maksimum 5 dana.

Nosim samo dva ranca.

Hvala unapred

Hm...

Odakle kreces?

Ako si iz Srbije...ne znam da li ima direktnog busa do Istanbula.Mozda jedino iz Novog Pazara.

Razmisli o vozu (Beograd-Sofija-Istanbul),uz Balkan Fleksipas.

Ili o letu Pagasus-om (turski low cost).

Nis ekspres Bg-Sofia sa presedanjem u Nisu pa iz Sofije ima kad god do Istanbula. Oko 50 € po pravcu.

Za direktan autobus iz Beograda proveri Marmaris Turizm. Iz Novog Pazara znam da saobraca Alpar Turizm par puta nedeljno, bar su saobracali jeseni 2016. Moguce je da ima jos prevoznika. Od Nisa do Sofije ide Nis Ekspres (Matpu), imaju dva polaska dnevno, cini mi se u 4:30 i 16:30; posle od Sofije do Istanbula saobracaju Hunter, Alper (ova dva su nesto jeftinija), HAS i Metro, cena karte u jednom smeru je oko 50 leva, imaju polaske oko 9, 12, 17, 21, 22, 23, putuje se oko 8 sati.

Imas i Balkan Flexipass kao opciju, a najjeftinija opcija je najcesce avion - Pegasus Airlines (ako se trazi na vreme, moze da se nadje povratna za 80€). Turkish je uglavnom oko 180€, mada jednom ili dva puta godisnje imaju promociju pa se povratna karta moze kupiti za 100-110€. 

• 3 weeks later...

Cao ljudi :smile: za nekoliko dana imam slijetanje iz Baku na Sabrina Gocen, u Istanbulu. Da li neko zna kako se najjeftinije i najbrze mogu prebaciti ( najsigurnije) do Ataturka? Hvala unaprijed :smile:

Imas autobus od Sabina Gokcen aerodroma do Taksim trga,pa odatle do Ataturk aerodroma..Prevoznik Havabus,a cena karte je oko 5,6 EUR ukupno.Na sajtu imas i red voznje i mozes kupiti karte online.

Tako kako je World Citizen rekao, s tim sto je bolje da od Taksima hvatas metro do Atatürka jer ces vrlo verovatno tako brze stici, ceste si tamo guzve. Eventualno, ako imas malo prtljaga, mozes od Sabihe busom gradskog prevoza do 4.Leventa (linija E3), pa odatle da hvatas isti onaj metro do Atatürka. Ta kombinacina kosta manje od 2€.

Sto se Atlas Jet-a tice, AirSerbia i oni su partneri, pa kad kupite kartu preko AS moze se desiti da letite Atlasom, samo sto biste tu istu karta na Atlasovom sajtu skuplje platili (takva si bar bila moja zapazanja).

Edited by Rocky8

Naravno (zaboravih da napisem),javni prevoz je sigurno najjeftiniji vid transporta,samo ne znam kako se ko snalazi..Do Ataturka ume bas da bude guzva pa je sigurno bolje metro-om da ides ako umes da se snadjes..Turci su slabi sa engleskim,osim naravno mladi i u trgovackim reonima.