Jump to content

Featured Replies

Posted

Nasao sam let iz Makaa ka Singapuru sa layoverom od 6 sati na Klia 2 (terminal na aerodromu Kuala Lumpuru za loukostere) preko noci. Let je preko Air Asia. Da li mi je potrebna malezijska viza ili mogu tih 6 sati da provedem u tranzitnoj zoni?

Hvala vam!

Ranije je na low cost terminalu moralo da se prodje kroz imigraciono...ti kapiram da treba da pokupis stvari sa prvog leta, i da se cekiras za drugi...posto sa air asia koja je low cost kompanija kupujes odvojene karte..u tom slucaju verovatno prolazis migraciono, i treba ti viza...ali ako nemas stvari, raspitaj se jos malo, da li mozes da se cekiras za sl. let u bescarinskoj zoni..ranije, kazem ti, nije moglo na low cost terminalu sa kog ti letis...al mozda se nesto promenilo u zadnjih par godina

• Author

Izgleda da cu morati da trazim malezijsku vizu sa vise ulazaka. Air Asia je uvela Fly-Thru sistem da ako imas vezane letove mozes da prodjes bez viza. Iz nekog razloga, moj slucaj ne posmatraju kao vezani let. Dali su mi razlicite PNR brojeve letova. Na to sam sada obratio paznju.

Javicu kako sam prosao sa Air Asia-om i u malezijskoj ambasadi. Bice bitno i nekom drugom. Hvala vam!

• 1 month later...
  • Author

Nazalost, nisam uspeo preko chata da dobijem ljude iz Air Asia. Zato sam se posvetio dobroj pripremi dokumentacije za odlazak u Ambasadu Malezije u Beogradu. Spisak dokumnata imate na sajtu ambasade. Meni je potrebna viza sa vise ulazaka. Dobio sam je bez problema uz trajanje od 3 meseca i mogucnost ostanka od 30 dana u jednom navratu.

Pored avionskih karata i rezervacija smestaja, razradio sam dobro pismo o namerama posto cu provesti i neko vreme u Singapuru. To pismo je bitno ako kopnom ulazite/izlaite iz Malezije ka Singapuru ili Tajlandu. Dodao sam i da zelim da posetim neki zabavni park u blizini Singapura (sto cu i uraditi) tako da je i to uticalo na dobijanje vize sa vise ulazaka. U svakom slucaju, detaljno pismo o namerama je bitno.

Srpski drzavljani mogu vizu dobiti i online preko ovog sajta, ali to nisam probao:
https://www.windowmalaysia.my/evisa/evisa.jsp

Obratite paznju da se viza preko Interneta vise placa, da se dobija sa samo jednim ulaskom i da proces prijavljivanja u sistem nije narocito brz. Opet korisno je za ljude koji iz Azije idu u Maleziju, a nece se skoro vracati u Majku Srbiju.