Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li mozda neko zna kako se prijavljuje za tranzitnu vizu Australije? Probala sam online preko ImmiAccount-a, ali tamo kad se biraju opcije u New application, nema tranzitne vize. Na telefon ambasade se niko ne javlja, mail su sklonili sa sajta.

Imam kartu za Vanuatu, u Sidneju sam 20 sati u odlasku i 8 u povratku, na sajtu Air Emirata pise da mi treba traznitna viza. A na sajtu ambasade u Beogradu pise: Appointments for consular and passport services must be made via our online booking system. Appointments cannot be made by telephone or email.

• Author

Ok, bila na sajtu, popunila formular, gde da ga predam? U Beogradu nemaju salter, nemaju mail, on line prijava ide preko ImmiAccounta, gde odmah na pocetku traze da se odabere vrsta vize za koju se prijavljujem, a ni jedna od ponudjenih opcija nije tranzitna viza.

Polje Apply now na gornjem linku me samo salje na formular.

Edited by sabandijilla123

Guglaj malo... Papiri se salju postom ako je situacija kao pre godinu i nesto dana, a imaju i broj telefona u Beogradu gde daju informacije.

• 3 weeks later...
  • Author

Nemaju broj telefona u Beogradu, informacije daju preko broja telefona u Engleskoj. Guglala sam prilicno, nema informacija vezanih za tranzitnu vizu.

Epilog ako nekog zanima:

Prijava za tranzitnu vizu se salje samo postom, uz dokumenta - overenu prvu stranu pasosa, avionske karte ili rezervacije,  dve fotografije, popunjen formular. Dodala sam i propratno pismo, da mi ne treba viza za Vanuatu, da sam udata, majka, stalno zaposlena i da nemam nameru da se zadrzavam (bez dodatnih dokumenata da ovo dokazujem). Odobrili su istog dana.

A zasto se nisi prijavila za turisticku vizu umesto tranzitne? Je li razlika u ceni znacajna? Ako nije mislim da bi turisticka bila daleko bolja. Sedeti na aerodromu 20 sati je prilicno bezveze, za to vreme mozes obici najpoznatije delove Sidneja, operu i most, botanicku bastu do opere, centar, plaze... Mnogo bolje nego da sedis na klupi 20 sati. Narocito sto ides na drugi kraj sveta, treba iskoristiti priliku da se vidi sto vise.

Mozes li sa tranzitnom da napustis aerodrom tokom tih 20 sati?

Secam se kada sam leteo iz Sidneja do Londona, to je mucenje. Dan i po ode na sve to. Prvo Sidnej do Dubaija. Pa presedanje, nekoliko sati u Dubaiju, pa za London. Ko god ima vremena i novca mislim da je najbolje napraviti pauzu makar dan-dva, takozvani stop over. Em se malo oporavis od leta i ne odradis sve u jednom cugu em vidis nesto novo na toj stop over lokaciji. A i pomaze ti kao tranzicija da se naviknes na veliku razliku u vremenskoj zoni.

Edited by noskich

5 hours ago, Voyageur said:

This visa lets you enter and stay in Australia for no longer than 72 hours.

Izgleda da može.

Onda super.