Jump to content

Featured Replies

Posted

Da li je neko isao u Egipat skorije i da li moze da ostavi neku info u vezi izdavanja vize u ambasadi?

Znam sta je sve potrebno samo me zanima jos koliko se ceka na vizu, koji datum pise na njoj (datum podnosenja zahteva ili datum odobrenja) i da li u Ambasadi u Bg-u radi neki srbin ili je komunikacija na engleskom?

Unapred hvala

Ja sam pre nekoliko dana usao sa srpskim pasosem i moze da se uzme Visa on arrival koja kosta 25 US dolara.

Da li moras da vadis u ambasadi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Author

Putujem pocetkom Jula ali sam juce cuo da ce od 1. Jula vize poskupeti sa 25 na 60 $ (trebalo je od 1. Marta pa su odlozili primenu za 4 meseca). Zato sam mislio da izvadim vizu npr. 25. Juna i da platim po staroj ceni (12 USD je trenutno).

• 9 months later...

Dušane, samo da proverim, znači viza se može uzeti u ambasadi kod nas? Pitam jer su meni 2015. rekli da za srpske državljane može samo na granici pred ulazak u Egipat.

• Author

Moze. Ja sam uzeo u Julu prosle godine. Jedan dan se preda (imaju odredjen termin prijema dokumentacije) a uzima se otprilike 7-10 dana kasnije. Placa se u dolarima i ne vracaju kusur. Osoblje je vrlo ljubazno.

Neki su posle uzimali u Hurgadi ali su ih malo zadrzali i dali im neke formulare da popunjavaju.

On 1/26/2018 at 11:42 AM, Inna.Iva said:

Dušane, samo da proverim, znači viza se može uzeti u ambasadi kod nas? Pitam jer su meni 2015. rekli da za srpske državljane može samo na granici pred ulazak u Egipat.

Obavezno ih nazovi pre nego što odeš da predaješ pošto se događa da imaju neke neradne dane. Pored toga će ti i reći koliko će im trebati da obrade pasoš.

Ja sam predavao sa devojkom u septembru, trebali im je oko 10ak dana da obrade zahtev. Od dokumentacije smo imali rezervaciju hotela (sa booking.com), avio kartu (sa priceline-a ali može i rezervacija), 2x fotke (4cm x 6cm) i 12 USD (nama su vratili kusur pošto smo imali samo 30 USD za dve vize).

Viza važi 90 dana od izdavanja na maksimalan boravak od 30 dana sa jednim ulaskom (ima i opcija sa dužim trajanjem i više ulaska, ali to je bolje da njih kontaktiraš).

• 1 month later...

Samo da javim da je viza koja se uzima na aerodromu u Kairu i dalje 25 dolara. Ovo je  sa putovanja u februaru-martu 2018.

• 4 months later...

Da li je bas bas vazno da na dan ulaska u Egipat pasos vazi jos najmanje 6 meseci? Moj pasos bi vazio jos nekih 5 meseci, da li oni to bas zagledaju? Pogotovo recimo na aerodromu u Egiptu, koliko sam shvatio, bi trebalo da je jednostavno: stanes u red, platis 25 dolara i dobijes vizu. 

1 hour ago, mileagainst said:

Da li je bas bas vazno da na dan ulaska u Egipat pasos vazi jos najmanje 6 meseci? Moj pasos bi vazio jos nekih 5 meseci, da li oni to bas zagledaju? Pogotovo recimo na aerodromu u Egiptu, koliko sam shvatio, bi trebalo da je jednostavno: stanes u red, platis 25 dolara i dobijes vizu. 

Da, em što su mi tri puta gledali pasoš od izlaska iz aviona do kupljenja prtljaga, em je avio kompanija 2x gledala detaljno moj pasoš. Pored toga velika je šansa da te avio kompanija neće pustiti da se check-inuješ pošto i oni znaju da mora da važi još 6 meseci, a njih čeka OGROMNA kazna ako vas vrate.

• Author

Vazno je jer ako udjes u zemlju i u medjuvremenu ti istekne pasos oni nemaju nacina da te izbace nego mozes da trazis azil kod njih (to je vazno pre svega za Zapad). A drugo, ako ne dobijes vizu na aerodromu pitanje sta bi posle. Mada, u zavisnosti od zemlje taj period moze da bude i 3m (licno iskustvo).

• 1 month later...

Da li se moze aplicirati za vizu od 90 dana? Ili da se ova od 30 dana produzi? 

Citao sam da viza vazi 90 dana, ali je 30 dana maksimalan boravak, pa me interesuje da li nakon tih 30 dana osoba mora da se vrati u srbiju da bi ponovo otisla u egipat ili moze da ode u neku susednu drzavu tipa maroko i onda se vrati u egipat? I da li je potrebno da prodje neko vreme nakon isteka 30 dana da bi se vratili nazad u egipat?

hvala

• 2 years later...
1 hour ago, stevancelinac said:

Egypt has launched an online e-visa portal for tourists through which they can get their tourist visas to visit Egypt from 74 countries and in eight languages

Na listi su HR, RS, MNE...BiH ne vidim.

Placa se service fee 68$ , bolje da se uzme VOA za 25$ samo kad vec mozemo i to