Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima! :mah: Iz Novog Sada sam, prvi put se javljam. Putujem za London 27.januara, preko Wizz-a iz Zagreba. Zanima me neki savet kako sto jeftinije proci, za pocetak-kako do Zagreba(samo ne auto stop,jer putujem sa porodicom-nas 4).

Avion krece 27.jan u 16.30.

Hvala unapred na odgovorima i pomoci!!

Najbolja kombinacija ti je da nadjes nekog prijatelja sa solidnim dizel automobilom i dobrom voljom :)

NS-aerodrom pleso-NS ti je 50-60 e dizela + 2x15 e putarine.

U kompletu oko 100 e da vas cetvoro komforno i brzo stigne na avion.

Isto toliko za povratak.

Sve ostale jeftinije varijante su vam autobusi po par sati presedanja sa vukljanjem kofera po autobuskoj stanici u ZG i slicne smaracine za priblizno isto para samo sa mnogo muke.

50e po osobi i nije tako strasno,a neuporedivo je udobnije.

• Author

Hvala!!

Ima li iko neke informacije, da neko organizuje ture do Zg?

Agencije koje te pokupe luksuznim kolima sa tvoje adrese i odvezu do aerodroma Zg naplaćuju to oko 190 € po kolima

• Author

Hvala, pokusao sam ali slaba ponuda od ovih prevoznika.

Nista, trazim dalje...

Da li neko zna info. ako bi isao vozom ili busom, koliko je to pametno?

Da li posle lako mogu da dodjem do aerodroma u Zg sa njihove zeleznicke ili autobuske stanice?

Pozdrav

Ja mogu da potvrdim da su vozovi dosta zgodan prevoz za Zagreb. Makar iz Beograda, ne znam koliko ima polazaka iz Novog Sada, ali valjda vam nije neki problem da trknete do Inđije/Rume na voz. Iz Beograda ima 4 voza dnevno. Onaj noćni bi trebao da bude dosta prazan (ja sam isprobao noćni u kontrasmeru i bio je prazan do Stare Pazove :) ) što znači sasvim konkretan spavanjac za cenu najobičnije karte, bez rezervacije a kamo li spavaćih kola. Ta karta košta 20ak evra, a vi možda ubodete i nekakav popust.

I, da, koliko sam video, ovi vozovi idu na vreme. I stižu na vreme ;).

Voz te koshta slichno kao i bus iz NS, sa tim shto bi morao da presedash u Inđiji ako idesh vozom. Bus je oko 3200 povratna...

• Author

HVALA SVIMA, najverovatnije cu se odluciti za bus iz NS

Imas svaki dan iz Subotice autobus na liniji Subotica-Novi Sad-Zagreb... Autobus iz Subotice polazi u 8h, i u Zagrebu je oko 15h... Cena karte je oko 2000 dinara+150 dinara za prtljaznu kartu... Imas i popuste:

deca od 0-6 godina voze se besplatno osim ako traže posebno sedište

deca od 6 -12 godina imaju popust 50%

studenti uz prikaz studentske legitimacije imaju popust 20%

Telefon  za informacije je 024 555-566.

Srecno!!!  :party:

• Author

U 15h je u Zagrebu, a meni polece avion u 16.30.

Jos ako bude autobus kasnio...a cekiranje moram da izvrsim najkasnije 40 min. pre poletanja!

Malo je to rizicno, ne znam jos sta da radim

Ima covek u Subotici koji vozi do Hrvatske skoro svaki dan. Ako treba mogu ti poslati njegov broj telefona?

hehehe izgleda da poznajemo istog coveka(koji vozi za Hr) posto sam upravo htela to da predlozim, ali nisam bila sigurna koliko je to odgovarajuca opcija s obzirom da krece iz Su a ne NS :?

• Author

HVALA! Kontaktiracu ga u ponedeljak, pa javljam sta sam uradio!

• Author

Cuo sam se sa covekom. Kaze da bi mogao da me preveze sa porodicom, po osobi bi naplatio 30 e. Javio sam mu da cu mu jos javiti, dok se dogovorim sa mojima. E sad, koliko je pouzdan covek,koliko je to sigurno, kakva su iskustva ljudi koje je prevozio??

Da li on podrazumeva i troskove putarine i eventualno neke jos troskove(npr.putovnica) na tu cenu?  Nisam stigao bas sve da ga pitam... :-[

Pozdrav i hvala!!

Mica je zaista pouzdan i korektan! Isao sam sa njim nekoliko puta do Zagreba i nije bilo problema. U cenu je uracunato sve (gorivo, putarina...). Sednes u kola ispred kuce, izadjes na ZG aerodromu. Inace, juce sam bio u Splitu, pa stopom do ZG-a gde me je Mica pokupio jutros...

• Author

Krajem januara putujm sa porodicom u London, iz Zagreba avio komp. Wizz air.

Da li je vec neko putovao ovim avio prevoznikom? Kakva su iskustva?

Ima li nekih problema, sta se sme/nesme unositi u avion/aerodrom?

Koliko ranije treba da cekiram...?

Takodje iskustva sa aerodroma-Zagrebackog ali i Lutona u Londonu, su pozeljna!

Hvala svima.

I pozdrav Ilegalcu(dogovorio sam se sa Mihailom oko prevoza  :D)

Putovao sam ja Wizzair-om, ali iz Budimpeste.

Generalno kompanija je ok. Ako si do sada leteo bilo kojom low budget avio kompanijom, Wizzair se

ni u cemu od drugih ne razlikuje. U principu su pouzdani. Ja licno nisam imao problema, ali mi je

rekao drugar koji putuje sa njima cestu u Poljsku, isto iz B-peste, da znaju cesto da kasne u samom polasku, medjutim to nije nista sto do sada nije vidjeno kod drugih nisko - budzetnih kompanija.

Srecan put i ocekujemo neki putopis iz Londona :pij:

Pre 15 dana sam imao lose iskustvo sa WizzAir-om. Putovao sam na relaciji Milano-Budimpesta. Posedovao sam italijansku sengen vizu, bez madjarske tranzitne pojavio sam se na check-in pointu 1,5 sat pre leta. Posle dugog cekanja u redu sluzbenik Wizzair-a mi je rekao da ne moze da mi izda boarding kartu jer nemam madjarsku vizu. Kada sam mu pokazao odstampani pravilnik sa sajta MIP Madjarske, gde pise da moze da se tranzitira sa sengen vizom 5 dana kroz Madjarsku, rekao je da se to odnosi samo na avio-tranzit (?5dana?) i da se sklonim da ne smetam!!! Kasnije je dosla druga sluzbenica i ponovila da ne mogu da letim, pa mi trazila voznu kartu Budimpesta-Beograd (koju nisam imao) i posle duge svadje 20min pre poletanja (iako se check in zatvara 40min pre leta) onako besna dala mi boarding kartu. I dok su sa razglasa prozivali moje ime da je poslednji trenutak da se ukrcam, ja sam jurio kroz silne kontrole,a  bez problema prosao pasosku kontrolu, i 2min pre poletanja se pojavio na gate-u i upao u avion.  :shockkk:  

Takodje moj drug koji ima ceski pasos je imao slicnih ali dosta kracih problema pre dva meseca, kad mu je sluzbenica rekla da Ceska nije u Evropskoj Uniji i da mu treba italijanska viza da bi mu izdala boarding kartu!!!

Nije mi jasno zasto se sluzbenici avio-kompanije prave "pametni" i komplikuju stvari kada posle njih granicna policija pregleda pasose?

U rucni prtljag ne sme da se unose tecnosti, sprejevi i ostri predmeti (mada sam ja i pored kontrole uneo skalpel :) Sto se tice cekiranog prtljaga ne sme da prelazi 20kg po osobi, svako prekoracenje se skupo placa.

Check-in se otvara 2 sata, a zatvara 40min pre poletanja. Ako imate neki zvanicni dokument izdat od EU (licnu kartu, pasos...) mozete da se cekirate preko interneta i samo se pojavite na gate-u.

Srecan put!

• Author

Hvala! Uzecu sve u obzir. Nadam se da necu imati slicne probleme...

Pozdrav, ako ima neko jos neka losa iskustva, javite...

Takodje iskustva sa aerodroma-Zagrebackog ali i Lutona u Londonu, su pozeljna!

Hvala svima.

I pozdrav Ilegalcu(dogovorio sam se sa Mihailom oko prevoza  :D)

Pozdrav,

Ja sam putovao vec dva puta a takodje krajem januara putujem opet na istoj relaciji. Avioni su im ok, s obzirom da je lou kost kompanija ne postoji besplatna klopa/pice u avionu, oba puta (i u odlasku i u povratku) je avion kasnio po nekih 1 sat. Zagrebacki aerodrom je daleko manji i skromniji nego Surcin ali nece ti nista faliti.

Ukoliko predjes propisanih 20 kg u koferu problem ce ti praviti prilikom povratka (ako se ne varam morao sam da platim penale u iznosu od 6 funti za svaki kg preko 20) na lutonskom aerodromu- za razliku od njih zagrebacki sluzbenici nisu pravili problem za par kila...