Jump to content

Featured Replies

3 hours ago, noskich said:

https://www.groupon.com.au/deals/international-open-academy-1080

Imam neki kredit na ovom sajtu pa bi me izaslo skoro dzabe, mozda i ja uzmem malo da se zagrejem za neki pravi TEFL. Dvoumim se izmedju ovoga i neke pice, a ima rasprodaja za odlicnu juznoafricku picu u supermarketu pa mozda ipak uzmem ovaj Miki Maus.

koja nadobudnost i los pokusaj jeftinog humora...

u redu je, shvatili smo da si nejtiv, hoces celtu i da postanes direktor a level skole koji ne radi nista a prima 3000usd platu...

aj sad lepo pusti ljude da kupuju jeftine teflove, fotosopiraju ih, rade sta god, samo da se konacno oslobode ropstva u srbiji i odu u kinu (negde) i zaradjuju pare...

cak i srbin sa ispodprosecnim znanjem engleskog zna engleski bolje od 99% kineza, tako da ko hoce put kine ne brinite mnogo o celtama, pasosu, niti bilo cemu... trziste je ogromno, posla ima za svakoga, potrebno je bar neko prosecno znanje eng, bela faca i osmeh... bez rasprave da li je to eticki ispravno ili ne, jedan je zivot, svako ko moze neka iskoristi priliku da dodje i radi, pa i zaradi... vrtici nicu svakodnevno, posla ima uvek... sve dok hoce da vas zaposle samo zbog toga sto ste beli iskoristite to.

skolovani nejtivi sa celtom ne palamude godinama po forumima, ne ku*ce se svojim pasosem i obrazovanjem, nego lepo, da niko ne zna, konkurisu za posao, dobiju ga, presele se i krenu da rade, sve bez merenja ciji je duzi i pljuvanja ljudi sa nizim obrazovanjem.

p.s. a zahvaljujuci tim, kako ih zoves, miki maus teflovima, znam ljude koji su izborili i po 200-400usd vecu platu samo sto su pokazivali takve sertifikate na inicijalnom intervjuu. kinez najverovatnije nece da zna razliku izmedju tefla od 18aud, fotosopiranog tefla i tefla od 500usd... sve dok na papiru pise TEFL kinez je zadovoljan ?

1 hour ago, mixy123 said:

koja nadobudnost i los pokusaj jeftinog humora...

u redu je, shvatili smo da si nejtiv, hoces celtu i da postanes direktor a level skole koji ne radi nista a prima 3000usd platu...

aj sad lepo pusti ljude da kupuju jeftine teflove, fotosopiraju ih, rade sta god, samo da se konacno oslobode ropstva u srbiji i odu u kinu (negde) i zaradjuju pare...

cak i srbin sa ispodprosecnim znanjem engleskog zna engleski bolje od 99% kineza, tako da ko hoce put kine ne brinite mnogo o celtama, pasosu, niti bilo cemu... trziste je ogromno, posla ima za svakoga, potrebno je bar neko prosecno znanje eng, bela faca i osmeh... bez rasprave da li je to eticki ispravno ili ne, jedan je zivot, svako ko moze neka iskoristi priliku da dodje i radi, pa i zaradi... vrtici nicu svakodnevno, posla ima uvek... sve dok hoce da vas zaposle samo zbog toga sto ste beli iskoristite to.

skolovani nejtivi sa celtom ne palamude godinama po forumima, ne ku*ce se svojim pasosem i obrazovanjem, nego lepo, da niko ne zna, konkurisu za posao, dobiju ga, presele se i krenu da rade, sve bez merenja ciji je duzi i pljuvanja ljudi sa nizim obrazovanjem.

p.s. a zahvaljujuci tim, kako ih zoves, miki maus teflovima, znam ljude koji su izborili i po 200-400usd vecu platu samo sto su pokazivali takve sertifikate na inicijalnom intervjuu. kinez najverovatnije nece da zna razliku izmedju tefla od 18aud, fotosopiranog tefla i tefla od 500usd... sve dok na papiru pise TEFL kinez je zadovoljan ?

To ti ucitavas sta ja hocu. Napisao sam da u A skoli imas mogucnost napredovanja i sticanja iste zarade kao na 'zapadu', a ne da planiram licno da postanem direktor. I o tome sam pisao samo nakon sto si me ti pitao gde to ima tolika zarada. 

Ko sam ja da pustam bilo koga, ljudi rade sta hoce da rade, a ne samo da ih ne sprecavam u tome, vec sam postavio link sa trenutno najjeftinijim Miki Mausom online. Pitao tamo neko na temi o Kini gde to ima za 50 dolara, niko mu ne odgovara. Evo nasao sam mu za 18 dolara umesto za 50. 

E sad ti ne pises na temu, mislim da si zaboravio da se ova tema zove 'Predavanje engleskog i sertifikati', a ne zivot i rad u Kini (a u stvari 99% teme iskljucivo predavanje engleskog u Kini). 

A sad cu ti reci zasto palamudim po forumima, zato sto 9 godina uopste ne govorim srpskohrvatski i hocu da ne zaboravim maternji jezik. Engleski pricam na poslu i kod kuce i maternji koristim samo po forumima i kad se cujem sa familijom na 10 minuta u dve nedelje. Niti sam se hvalio obrazovanjem niti sam ikoga pljuvao, samo odgovaram kada me diskredituju sagovornici koji ne umeju da argumentovano diskutuju, vec cim im se necije misljenje ne dopada napadaju sagovornika umesto da nastupe sa kontraargumentima.

Pa da, zato kazem evo ga Miki Maus za 18 USD, pa nek uzme ko hoce do ponoci na popustu. 

Edited by noskich

Ja moram da se ne složim sa Noskichem, ako zelis napredovanje trebaju ti doktorske.

Sto se tice CELTE to ti daje neku odkocnu dasku, ali sa time ne mozes da NAPREDUJES,

verovatno u australiji mozes.

• Author
8 hours ago, noskich said:

Pa da, zato kazem evo ga Miki Maus za 18 USD, pa nek uzme ko hoce do ponoci na popustu. 

nije 18 vec 30 ;p

• Author
2 hours ago, zioss said:

nije 18 vec 30 ;p

sa kuponom dodje 25, hoce li poslati cert ili se stampa kad zavrsim ?

• Author

e samo da javim da sam uzeo ovaj tefl kurs 18.8 dolara i nije los !

Ima module i svaki modul ima po 15 stranica detaljno objasnjeno,cak moze i nesto da se nauci :biggrin:

moze da se zavrsi za par dana ^__^

On 5/15/2017 at 7:35 AM, Snezana011 said:

Najčešći uslovi su: white skin, handsome (jako bitno!)...

Sta je za njih "handsome"?Uredno ocesljan,obrijan,sa kosuljicom i kravatom?

Ili je to neka zajebancija (ironicno receno da je bitno biti "handsome")?

ovojje izaso na couchsurngin grpi

English teachers wanted
Training Center in Langfang, China, is looking for 2 full-time English teachers who can start ASAP
1. Students are from 4-12 years old (no babysitting 2-3-year-olds) 
2. 35-hour work week with Monday and Tuesday off, plus all the public holidays off 
3. Daily schedule Wednesday to Friday 2 p.m.-9 p.m., weekends 8:30 a.m.-6:30 p.m. 
4. Free apartment and work visa provided
5. Bachelor degree and good accent required; working experience and TESOL/TEFL/CELTA preferred
6. Salary €1,500 per month (negotiable) 
7 .Payroll tax (in CNY): 700 + (gross salary per month - 9,000) * 25/100 =
8. For one year or longer
9. China does not grant work visas to teachers from African or Asian countries.
Please send your CV, self-introduction video, and copies of your qualifications to
[email protected]

Endi Dani Do you mean Native english speakers? Also, for how long is the position offered and what is the institute/school that is offering such position?

Like · 1 · May 14 at 7:46pm

Walter Denzel Hi Endi Dani, not only native speakers. The position is offered for one year or longer. It's a private institution in Langfang. And, I regret to say that China does not grant work visas for teachers from African or Asian countries.

Like · 3 hrs

Just now, StefanDylan said:

ovojje izaso na couchsurngin grpi

• Author
22 hours ago, Laza GNR said:

Sta je za njih "handsome"?Uredno ocesljan,obrijan,sa kosuljicom i kravatom?

Ili je to neka zajebancija (ironicno receno da je bitno biti "handsome")?

sve suprotno od njih to je HANDSOME i oni ti to direktno u facu kazu da si HANDSOME ne kao kod nas

• Author

Zavrsio sam onaj TEFL sad mi traze 20 evra da mi posalju na tvrdom papiru ali ne pise da je 120h WTF ? a imam i PDF verziju ! --__--

Ma kakav tvrd papir, samo odstampas taj PDF sto su ti poslali. Mozes da odes do neke stamparije pa da ti oni odstampaju na tvrdom papiru ili u fotokopirnici na nekom kvalitetnijem papiru za daleko manji novac ako bas hoces da lepo izgleda. To sve vreme i pisem, u pitanju su Miki Maus sertifikati. Mislim da je najbolji odnos cene i kvaliteta kurs od 100 sati online i 20 u ucionici. To je nekih 300-500 dolara i za to mozes dobiti regularan sertifikat. Miki Maus je za kaubojske skole i cisto da makar nesto imas, da nije bas sve jedno veliko nista.

Razmisljam o ovom kursu koji je tako neka zlatna sredina: https://www.i-to-i.com/tefl-courses/140-hour-tefl-course.html

Nemaju predavanja u Srbiji, ali imaju u Holandiji, Spaniji, Irskoj i Engleskoj od evropskih zemalja, Kini, US, Australiji. I to bude ceo jedan vikend, subota i nedelja, 20 sati rada u ucionici. Rasprodaja je uvek aktuelna, kada prodje vreme koje su naznacili kao kraj rasprodaje krece nova, tako da ne mora da se odmah kupi. Mislim da je 450 dolara korektna cena, cak i za ljude u Srbiji.

To ovako izgleda:

gatehouse-awards-certificates.jpg

Edited by noskich

• Author

e uzeo sam ovo sto je cheap,znam ja sta je dobro al na kraju sve isto sranje poturices im pod nos na sekund i to je to,iskustvo je bitno

1 hour ago, zioss said:

e uzeo sam ovo sto je cheap,znam ja sta je dobro al na kraju sve isto sranje poturices im pod nos na sekund i to je to,iskustvo je bitno

E pa zato ti kurs sa praktikumom i kvalitetnim materijalom i testovima vredi. Prvo te dobrano nauci teoriji, a onda to primenis u praksi. A kad krenis da radis u zabavistu sa Miki Mausom bez ikakve osnove nemas sta da nadogradis. Sto su govorili drugovi Markesa i Borhesa baza i nadogradnja.

Evo ovde za ovaj kurs koji planiram da pohadjam akreditacija od strane UK vlade:

https://register.ofqual.gov.uk/Detail/Index/38422?category=qualifications&query=GA Level 3 Certificate in Teaching English as a Foreign Language (TEFL) (i-to-i)

Edited by noskich

• Author

sta ti vredi pogledace ga i cao radis svoj posao,posle ga mozes koristi kao podpalu,te akreditacije online niko ne gleda

1 hour ago, noskich said:

E pa zato ti kurs sa praktikumom i kvalitetnim materijalom i testovima vredi. Prvo te dobrano nauci teoriji, a onda to primenis u praksi. A kad krenis da radis u zabavistu sa Miki Mausom bez ikakve osnove nemas sta da nadogradis. Sto su govorili drugovi Markesa i Borhesa baza i nadogradnja.

Evo ovde za ovaj kurs koji planiram da pohadjam akreditacija od strane UK vlade:

https://register.ofqual.gov.uk/Detail/Index/38422?category=qualifications&query=GA Level 3 Certificate in Teaching English as a Foreign Language (TEFL) (i-to-i)

mozes i ovde doplatiti da dobijes

Printed Proof of Completion letter (includes PDF version) - EUR 7.99

dokaz da si zavrsio

• Author

da li da platim Printed Proof of Completion letter (includes PDF version) - EUR 7.99

a da ne uzmem tvrdu kopiju ?

7 hours ago, zioss said:

sta ti vredi pogledace ga i cao radis svoj posao,posle ga mozes koristi kao podpalu,te akreditacije online niko ne gleda

mozes i ovde doplatiti da dobijes

Printed Proof of Completion letter (includes PDF version) - EUR 7.99

dokaz da si zavrsio

120 sati je online, 20 je praktikum u ucionici. Kurs je akreditovan i priznat svuda. A van cele te price o sertifikatu, sa ovim kursom budes obucen za posao.

7 hours ago, zioss said:

da li da platim Printed Proof of Completion letter (includes PDF version) - EUR 7.99

a da ne uzmem tvrdu kopiju ?

Sve ti je to isto. Oni ti posalju ili odstampas sam.

Edited by noskich

• Author
41 minutes ago, noskich said:

120 sati je online, 20 je praktikum u ucionici. Kurs je akreditovan i priznat svuda. A van cele te price o sertifikatu, sa ovim kursom budes obucen za posao.

Sve ti je to isto. Oni ti posalju ili odstampas sam.

onaj sto oni salju ima zlatni logo

trenutno se borim sa njima da ubace ono 120h u ime

I kada bi bio od pravog zlata ne bi ti se pozlatilo. :biggrin:

Zato sto iza te kvalifikacije ne stoji nista. Nikakva skola, nikakva akreditacija, materijal loseg kvaliteta, nikakva evaluacija i povratna sprega na tvoje vrline i slabosti kao predavaca... To kao ovi u vladi Srbije sto imaju shklj doktorate.

Hoce, menjace sertifikate za jednog polaznika koji je platio 18 dolara. Znas sta znaci 120 sati, znaci da kada pohadjas kurs u ucionici kao sto je CELTA on traje 4 nedelje full time ili 10 nedelja part time. A kada pohadjas online kurs od 120 sati po pravilu traje minimum 2-3 meseca. Moras da savladas obimnu kolicinu materijala za koju postoji kontinuirana evaluacija. A  ne kao ovaj Miki Maus, po nekoliko strana za svaku oblast i izvolite sertifikat za dan-dva. 

Ko zna makar nesto o TEFL/TESOL ima svest o tome sta je pravi kurs, a sta je Miki Maus.

https://www.internationalteflacademy.com/blog/bid/47541/7-key-tips-to-evaluating-a-tefl-tesol-training-school

1.  Length of training:

Is the TEFL TESOL certification course at least 120 hours? The minimum standard for accreditation is 100 hours of academics and 6-20 hours of live practice teaching to actual ESL students (not class peers).  (Most of the reputable employers with the highest standards, tend to be the best places to work and will not recognize any lesser certification).  A standard in person course International TEFL Course is 4 weeks long (20 classroom days).  A comparable part-time class or interactive Online TEFL Course with structure will typically take 2-3 months part time.

*TEFL / TESOL training courses with fewer than 100 hours and/or no practicum will not provide you with an internationally recognized certification.   Be wary of schools that tout the terms "120 hour class" but lack practicum or interactive instruction.

There are many TEFL TESOL certification courses of different lengths of content.  Schools are divided into those that meet the 100 hour standard and those who do not.  TEFL certification courses incorporating fewer than 100 hours of training do not meet international standards and will not be considered legitimate by most schools and language institutes around the world that hire English teachers. 

A standard amount of time for a full-time 100 hour course is 20 classroom days (4 weeks).  A weekend class of two days or 20 hours is simply one tenth the minimum standard for a certified teacher to obtain, and even a TEFL course spread over three or four weekends will not meet international standards. The same applies to online TEFL certification classes that do not incorporate at least 100 hours of coursework and six hours of live practicum.

Edited by noskich

• Author
5 minutes ago, noskich said:

I kada bi bio od pravog zlata ne bi ti se pozlatilo. :biggrin:

Zato sto iza te kvalifikacije ne stoji nista. Nikakva skola, nikakva akreditacija, materijal loseg kvaliteta, nikakva evaluacija i povratna sprega na tvoje vrline i slabosti kao predavaca... To kao ovi u vladi Srbije sto imaju shklj doktorate.

Hoce, menjace sertifikate za jednog polaznika koji je platio 18 dolara. Znas sta znaci 120 sati, znaci da kada pohadjas kurs u ucionici kao sto je CELTA on traje 4 nedelje full time ili 10 nedelja part time. A kada pohadjas online kurs od 120 sati po pravilu traje minimum 2-3 meseca. Moras da savladas obimnu kolicinu materijala za koju postoji kontinuirana evaluacija. A  ne kao ovaj Miki Maus, po nekoliko strana za svaku oblast i izvolite sertifikat za dan-dva. 

dobro niko nije rekao da ocemo da savladamo da budemo PRO ,vec nam treba papir da poturimo kinezimo pod oci ;p

Zavrsi engleski jezik u londonu pa onda imas sve requiments da radis u kini za legalnom vizom ;p

sve ostalo je poturanje papira i sreca da dobijes posao

Ne, za legalnu vizu ti trebaju drzavljanstvo UK/US/CA/AU/NZ/SA, zavrsene osnovne studije u jednoj od tih zemalja i dve godine radnog iskustva ili TEFL/TESOL: http://teflsearch.com/knowledgebase/china/requirements-and-visa-information

Mislim da je najveca greska ljudi kao sto si ti sto sa svoje strane nece ama bas nimalo da se potrude da sebe ucine boljim kandidatom za ovaj posao, a sa druge strane ocekuju kule i gradove, dobro placene poslove, na dobroj lokaciji sa beneficijama. Nemas apsolutno nikakve predispozicije za ovaj posao i umesto da ti to bude podstrek da se usavrsavas ti cak neces ni solidan TEFL da zavrsis vec ganjas shljk sertifikat.

I onda se zale sto nemaju legalnu radnu vizu, nemaju dobar posao, lose su placeni, lose su tretirani od strane poslodavca, lokalna hrana su splacine, smestaj su rupe... Pa gospodo ako imate visoka ocekivanja onda morate prvo sa svoje strane da se potrudite. 

Edited by noskich

• Author
2 minutes ago, noskich said:

Ne, za legalnu vizu ti trebaju drzavljanstvo UK/US/CA/AU/NZ/SA, zavrsene osnovne studije u jednoj od tih zemalja i dve godine radnog iskustva: http://teflsearch.com/knowledgebase/china/requirements-and-visa-information

Mislim da je najveca greska ljudi kao sto si ti sto sa svoje strane nece ama bas nimalo da se potrude da sebe ucine boljim kandidatom za ovaj posao, a sa druge strane ocekuju kule i gradove, dobro placene poslove, na dobroj lokaciji sa beneficijama. Nemas apsolutno nikakve predispozicije za ovaj posao i umesto da ti to bude podstrek da se usavrsavas ti cak neces ni solidan TEFL da zavrsis vec ganjas shljk sertifikat.

I onda se zale sto nemaju legalnu radnu vizu, nemaju dobar posao, lose su placeni, lose su tretirani od strane poslodavca, lokalna hrana su splacine, smestaj su rupe... Pa gospodo ako imate visoka ocekivanja onda morate prvo sa svoje strane da se potrudite. 

ALO LEGALNU RADNU VIZU NE MOZES DOBITI SA SERTIFIKATOM

ako si non native mozes dobiti z ako imas DEGRE iz native

ti dok spremis taj zajebani TEFL promenice zakon i neces moci da radis to

mnogo sabana tamo radi bez diplome i bez TEFL i grcu pare dok se ti zagrevas za kvalitetni tefl,samo kroz iskustvo mozes postati dobar u poslu

1 minute ago, zioss said:

mnogo sabana tamo radi bez diplome i bez TEFL i grcu pare dok se ti zagrevas za kvalitetni tefl,samo kroz iskustvo mozes postati dobar u poslu

Znaci i ti bi da budes 'saban'?