Jump to content

Featured Replies

Posted

Od prosle godine pokusavam da kod nas nabavim Dolica AX620B100 stativ,ali nikako da isti osvane u oglasima.Posle dosta citanja i uporedjivanja sa drugim,slicnim stativ-ima u cenovnom rangu do 50,60 EUR odlucio sam se za isti..Relativno lagan stativ,tezak svega 1.6kg i vrlo je kompaktan sto meni bas treba i sto mi je vrlo vazno jer cu ga nositi na dugo putovanje gde cu vremena provesti setajuci po planinama,stopirajuci i boraveci u prirodi.

E sad,posto se isti nije pojavio u oglasima kod nas,potrazio sam ga na Amazonu i Ebay-u u Nemackoj i tamo nasao za nekih 70,80 EUR sto je nekih 20,30 EUR vise nego sto nameravam da potrosim na stativ.

Gledajuci slicne njemu,a u cenovnom rangu do 50 EUR,naidjoh na dva koji su mu dosta slicni i takodje pribliznih dimenzija i koji imaju mahom vrlo dobre ocene,a to su: Ravelli APGL5 (po svemu vrlo slican Dolic-i cena 45EUR) i Jusino X-423S (vrlo lagan-svega 800g,cena 40EUR ) ali i kraci kada je skroz rasklopljen za 20cm od oba navedena) i vrlo kompakan-oko 35cm sklopljen mada u odnosu na APGL5 dolazi bez glave (ballhead) koju bi trebao uzeti ako se odlucim zaisti,sto kosta jos oko 20-tak EUR i tezine je oko 300g sto ga dovodi do ukupno 1.1kg tezine.Svidjaju mi se jer se mogu podesiti i za Macro fotografiju.

Konkretno meni treba samo za fotografisanje prirode (landscape) i macro (nista video) jer cu koristiti Nikon D40x i 18-55mm optiku koji ukupno teze oko 600-700g,pa me interesuje da li je neko koristio neki od 3 gore navedena stativ-a i kakvi su vam utisci!?

Takodje,ako neko ima nesto da preporuci ili da ponudi,moze putem PP,ali samo ove ili slicne njima jer mi se ovi precenjeni plastikaneri koji se mogu naci kod nas ne svidjaju.

Pozdrav