Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav,

Supruga i ja smo se nameračili ovog proleća da napadnemo Holandiju, pa se evo preznojavamo već tri dana kako se provozati za pristojne novce po istoj. Vidimo da su vozovi prvi izbor gugla, ali su cene sa ne baš welcoming. Rent a car nije loša opcija, kako vidimo, ali je parking z druge strane poprilično komplikovan: ako želiš da platiš manje, onda se voziš i gradskim prevozom, pa kombinacija javnog prevoza i rent a car-a ubija svaki smisao rentiranja auta.

Da li neko ima neki predlog, iskustvo, ideju kako da nam prevoz po Holandiji ne ispadne skuplji od avionskih karata i smeštaja?

Hvala unapred,

demosthenes

Pa šta znam, meni su te cene vozova bile u granicama prihvatljivog -- Ajndhoven -- Amsterdam oko 20 €, a u celoj zemlji je uglavnom jedinstvena tarifa po km i važi ista kartica za sve vrste prevoza. Možda ti neko izbunari neki Orangebus ili Uber, ali nemam iskustva s tako nečim.  Za rent-a-kar se slažem, veći je problem za parkiranje nego benefit od njega. 

Vidi na sajtu njihovih zeleznica da nemaju neku opciju da se uzme paket od 10 karata ili neogranicena voznja za x dana ili nesto tog tipa. Znam da u Belgiji to postoji i isplati se. Mislim da nema smisla uzimati rentacar tamo, naveo si i sam zasto, a i prevoz je dosta dobro organizovan, samo izracunaj sta je najpovoljnije. Pogledaj koji lowcost busevi voze po Holandiji, to moze da bude dobra i jeftina opcija.