Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo, 

Da li je neko putovao u zadnje vreme u Etiopiju? Ukoliko jeste, zamolio bih za informacije o tome kako najjednostavnije do vize i zna li neko za najpovoljniju avio kombinaciju do Adis Abebe?

Unapred hvala! :smile:

Šone

• 2 weeks later...

Thirsty Traveler molim te mi reci da li mi je potrebna viza ukoliko samo presedam u Adis Ababai? Zadrzavanje je oko 4h.

Na nekim mestima pise da je cak i tranzitna viza neophodna. 

Hvala unapred :smile: 

Definitivno je najpovoljniji Ethiopian Airline, po svemu sto sam do sada video. Uglavnom se leti preko Milana, ali ima i odredjeni broj ponuda preko FlyDubai kompanije. 

• 3 weeks later...

Hello hello,

Da li je neko od forumasa trenutno u Adis Abebi? Prvi put sam tu, stigla u petak, danas imam slobodan dan, pa ako je neko za kafu i setnju gradom, bilo bi sjajno . Imam i etiopljanski broj za laksu komunikaciju.

Pozdrav

Uh, ovo je bas bas optimisticki da neko sa ovog malog foruma je bas danas tamo i ima volje i vremena da se nadje sa tobom. Preporuka - probaj Couchsurfing, stavi status da trazis drustvo, postavi poruku u grupama o Etiopiji... 

• 4 months later...

Dobar dan ThirstyTraveler :smile:

Suprug i ja se spremamo na Sejšele preko Adis Abebe i nikako mi nije jasno da li nam je potrebna neka viza - tranzitna ili multi - za Etiopiju?

Vidim da si napisao da si platio vizu pošto si ostao ceo dan u Adis Abebi. Mogu ti reći da mi se ta varijanta svidela. Vodič i obilazak grada a posle nastavak putovanja.

Na koji način možemo kontaktirati ili mi samo napišeš na forumu?

• 2 weeks later...
  On 12/5/2017 at 8:17 AM, Holybri said:

Dobar dan ThirstyTraveler :smile:

Suprug i ja se spremamo na Sejšele preko Adis Abebe i nikako mi nije jasno da li nam je potrebna neka viza - tranzitna ili multi - za Etiopiju?

Vidim da si napisao da si platio vizu pošto si ostao ceo dan u Adis Abebi. Mogu ti reći da mi se ta varijanta svidela. Vodič i obilazak grada a posle nastavak putovanja.

Na koji način možemo kontaktirati ili mi samo napišeš na forumu?

vizu mozes uzeti i na aerodromu,nesto je skuplja nego u ambasadi al eto ako ti se ne smara sa ambasadama kada sletis odes i uzmes i treba valjda dve slike da das bar je tako bilo pre par godina a aerodrom je maltene u centru grada,hodanjem od pola sata dodjes do centra grada a ako ti je do vodica naleteces vec na nekog crnca koji ce pokusati da te odvuce na kafu kod ko zna koga i za ko zna koje pare pa mu mozes predloziti da ti za neke pare pokaze ono na sta turisti odlepljuju

Viza se ne moze dobiti na aerodromu. Za tranzit nije potrebna. Doduse, prilicno su opusteni, kad sam doleteo za Adis, trebalo je odmah da predjem na let za Gondar, koji je na drugom (domestic) terminalu i niko mi nije ni pogledao pasos niti pitao za vizu i mogao sam da odletim za Gondar opusteno. Problem bi svakako nastao u povratku gde su rigorozniji, pa sam nasao u podrumu drugog terminala pasosku da bi mi validirali vizu.

Ako dolecete Ethiopianom imate pravo na popust/cenu karte za Etipoljane za letove unutar zemlje... Leteo sam Adis - Gondar, Gondar - Aksum, Aksum - Lalibela, Lalibela - Adis, sva 4 leta su bila zajedno oko 100 evra. Avioni skroz OK i moje iskustvo sa Ethiopianom je pozitivno, iako sam od nekih ljudi cuo da se desava da otkazuju letove.

Od nabrojanih gradova po meni stvarno treba videti Gondar (sa Simian planinama) i Lalibelu. Kafa i klopa vrhunski, cene dosta niske, osim ulaska u Lalibeline ukopane crkve, koji je 50 dolara i to bez vodica, a nista nije obelezeno, pa se desavalo da se pogubimo i zadjemo u delove gde ljudi zive, a onda je tesko iskobeljati se iz rulje dece. Adis nije bas najlepsi grad, ali je bezbedan i ima par zanimljivih stvari barem za 2 dana obilaska. Aerodrom je u cetvrti Bole, koja je sredjenija od ostatka grada, sa fensi kucama, ambasadama, trznim centrima, etno restoranima. Struja nestaje redovno.

viza se moze dobiti na aerodromu  ako imas i jos neki pasos a ne samo srpski,ima ovde spisak pa kome treba moze videti

https://www.ethiopianairlines.com/AA/EN/information/essential/visa_and_immigration_requirements

a kartu za tu lilabelu mozes uzeti od nekoga ko je vec bio i glumiti da si to ti jel pise ime,ja sam pito nekog turistu da mi da njegovu kartu,par njih nije telo,glume neke fore kao pise ime ovo ono,al mi je treci dao te sam glumio da sam on,treba uci na drugi ulaz a ne na glavni jel na glavnom moze traziti da vidi ime na dokumentima a na drugom ulazu je uglavnom neki pocepani pastir kao cuvar koji   nema veze s vezom te mu je dovoljno da samo vidi kartu a ako pita za dokumenta samo ga pitajte jel normalan kakva dokumenta uglavnom ti pastiri neznaju sta da kazu vise te vas puste