Jump to content

Featured Replies

Posted

cao

interesuje me da li je neko putovao u Oman i Jemen,kako otici vize sve sto znate unapred zahvalan

Aleksa-Ruma

Vise o vizama imash na ovoj temi

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=643.0

a sto se tice prevoza mislim da je airarabia.com najjeftinija... mozesh da pretrazish i ostale aviokompanije.

Elem... zanimljivu stvar sam procitala ovog leta dok sam bila na Bliskom Istoku.

Saudiska Arabija veoma poznata po tome da ne izdaje vize ni u ludilu je popustila sa tim viznim rezimom i sad postoje u Evropi turisticke agencije koje vode ture tamo. Josh jedna zanimljiva cinjenica je da ako imate vizu npr UAE ili neke druge zemlje koja se granici sa SA mozete dobiti tranzitnu vizu u trajanju do 7 dana poshto vam treba 3 dana jahanja da stignete kopnom do UAE. To znaci da vam ostaje 4 dana u odlasku i 4 dana u povratku da istrazite ovu magicnu nedodjiju. Vize se dobijaju u Amanu u ambasadi i mislim da je potrebna rezervacija povratne autobuske karte do UAE.

;D

Inače, i u Sarajevu postoji ambasada Saudijske Arabije, pa bi valjalo i tamo pogledati oko tranzitne vize. Nego, mene i dalje muči dobijanje same vize za Jemen.

U kontikijevom katalogu pise da se viza dobija na aerodromu po dolasku u Jemen i placa se 6 0 e.

Da, ali to je verovatno viza koja se odnosi na turističku grupu. Ja imam informaciju da se viza za Jemen dobija isključivo u konzulatu, u Budimpešti. Postoji jemeski konzulat i u Zagrebu, ali je počasni i ne izdaje vize. Zvao sam ih telefonom pre par dana.

Nego, ako neko stvarno sazna da se vize za Jemen mogu dobiti na granici - neka ostavi takvu informaciju ovde. Thanx!!!

• 9 months later...

Pogledaj 'Kontikijevu stranicu"... Ja sam je otkrila pre 10 minuta i pocela da istrazujem po interentu o toj zemlji.. A kako sam sumljicava nisam sigurna da bih se sama zaputila...Pa eto.. Verovatno ti nisam mnogo pomogla.. Bar sam pokusala.. A ja trazim saputnika tj.saputnicu za takva putovanja ali iskljucivo preko proverenih agencija.. Ako cujes nesto  plz dojavi..  :)

Unapred hvala

A tebi zelim sretan i zanimljiv put  :stop:

izmenjen post: zabranjeno je pisati iskljucivo velikim slovima. hvala na razumevanju.

Jos se nisi dokopao Sokotre, a Aleksa? Mi odustali. Nismo nasli nacin za vize, pa se 'oladili od te ideje. Ma ima jos toliko interesantnih mesta...

Sto se tice Jemena obratiti paznju na bezbednost.

Sukob na relaciji sever i jug. Nekada su to bile kao dve drzave.

Jemen na severu sa glavnim gradom Sana i NDR Jemen na jugu sa glavnim gradom Aden.

Sada je to valjda sredjeno i drzava je ujedinjena ali je sukob ostao.

U Jemenu je Al-Kaida kao kod kuce i malo malo rokne im neka bomba.

Kao ona pre nekoliko dana ispred USA ambasade.

Znaci Jemen samo za teske avanturiste. :P

Pa dobro sad, rizik postoji svuda ukljucujuci i sopstveno kupatilo.

U Jemenu izgleda vole da otimaju strance za otkup - skoro oteli neke italijanske humanitarne radnike.

Sta mislite koliko bi vredeo neko iz Srbije i da li bi drzava platila otkup? ;)

Moze li po novim propisima sopstvenim vozilom u Arabiju (motorom ;D)?

• 1 year later...

Kad vidim ovaj senzacionalisticki, tipicno zuto-novinarski naslov, odmah mi se i ne cita, ali, procitao sam, bas da vidim o cemu se radi. kao sto sam i ocekivao! Deluje kao da je neko pokupio podatke sa neta i srocio u tekst, a da pritom nije video nista dalje od svoje kancelarije. Kao sto kazes, oskudno, samo nabacani podaci, bez ikakve price, licnog iskustva... Prvo te u naslovu odbije da ikad pomislis da ides tamo, onda ti prica o smestaju i na kraju kaze koji aviokompanije lete tamo :o Stvarno ne znam koja je svrha postojanja ovakvog teksta!

dragance, slazem se u potpunosti.

stavila sam ga jer stvarno retko naidje bilo sta o ovakvim zemljama u nasoj stampi.

• 3 weeks later...

Ja bejah u Omanu 2 puta, pa ako nekog nesto interesuje....

pozdrav

P.S. Na forumu sajta putovanja.info mozete naci interesantnu pricu o Omanu tj juznoj pokrajini Dhofar

Ja bejah u Omanu 2 puta, pa ako nekog nesto interesuje....

koji su po tebi hihglights Omana?

Pa Oman  nudi dosta toga...interesantnu prirodu i bogatu istoriju. Poprilicno drze do svoje tradicije i mislim da bi se moglo reci da jos jedino oni u celom Persijskom zalivu nude " originalni" dozivljaj arapske kulture i tradicije.

Mogao bi podugo da pisem o svemu ali 'ajd da ne smaram ...pocev od glavnog grada Muskata koji je sokantno cist i sredjen, preko visokih planina Hajar na severu ka UAE (najvisi vrh je Jebel Shams -oko 3000m), crvene pustinje Wahiba sands u centralnom Omanu, nebrojenih zelenih oaza kao npr Wadi Bani Khalid ili Wadi Shab  ili tvrdjava  kao npr Nakhal fort ,Rustaq fort ili Nizwa fort, do juzne pokrajine Dhofar i grada Salalah sa nebrojenim belim pescanim plazama, gde leti stize neki krak indijskog monsuna i u periodu jul-avgust (tzv Khareef season) sve ozeleni ...Oman je tek nedavno poceo da ulaze malo vise u turizam i mislim da ce u narednim godinama postati turisticki hit tog regiona.

Zaguglaj ove pojmove koje sam pomenuo i videces o cemu pricam

Suma sumarum- meni se jako svidelo uglavnom sve sto videh...a nisam spominjao i  odlicno ronjenje, rezervate zelenih kornjaca(Ras al Jinz i Ras al Hadd),poluostrvo  Musandam i jos ponesto...sve u svemu  :spot: