Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima. Planiram putovanje kolima sa obilsakom više gradova, i sa konačnom destinacijom Barselona. Kao i kod većine na ovom forumu izazov je naći saputnike zbog uklapanja vremena i/ili novca. Ideja je otprilike ovakva. Kolima iz Srbije (ja sam iz Kragujevca), do Milana gde bi bili 1 dan, spavanje pa nastavak dalje. Sledeće mesto negde u Francuskoj, recimo Monpelje, ista priča, jedan dan i spavanje. Sutra prema Barseloni i tamo 3-5 dana. Ja bih tu uračunao i jednodnevni obilazak Valensije. Povratak po istom principu, samo nova mesta. Put do Francuske, spavanje i dan u Nici recimo, sledeći negde u severnoj Italiji ili Sloveniji i nazad. Ukupno je 10ak dana. Što se tiče konkretnih dogovora, mesta, datuma skroz sam fleksibilan. Odmor mogu da uzmem u Avgustu ili Septembru. Evo i neki okvirni troskovnik: put kolima i nazad uključujući putarine i gorivo = 350-400 EUR (izvor ViaMichelin) podeljeno sa 4 osobe = 100 Eur ili manje :smile: + 8 nocenja sa doruckom, recimo u nekim malo jeftinijim smestajima po Bookingu = 8*25 = 200. Okvirno, za 4 osobe, put + smeštaj je 300 EUR.

Na sličnu neku turu sam išao i prošle godine, do Ljubljane, Verone, Firence, Sijene, hrvatsko more, Zagreb i nazad. Išlo je nas troje i sjajno smo se proveli :smile: Auto koji vozim je Pežo 307, prostran, udoban i najvažnije pouzdan. Jeste malo cimanje toliki put kolima, ali se dobija velika fleksibilnost pri izboru destinacija i vremenu.

Ukratko to je to :smile: Ako ima zainteresovanih javite se pa možemo i preko skypa da nastavimo.

Pozdrav. Aca

Cao, evo da ti se javim :smile:

zanimljive su tvoje ture... ja sam uvek raspolozen za road trip akcije.. do sada sam i sam organizovao par jednu spanija, portugal rent a car i krug (madrid, toledo, valensija, andaluzijski gradovi i portugal), druga drugi deo spanije i francuska (lion, marsej, tuluz, bordo, andora, barsa, pamplona, saragosa, bilbao..) isto rent a car, treca hrvatska i slovenija (split, brac, hvar, pag, krk, plitvice, zadar, sibenik, trogir, rijeka, umag, porec, rovinj, opatija, pula, piran, portoroz, koper).. i cetvrta italija iz bg (cela toskana, napulj i okolina, cela sicilija i nazad uz jadran)

svaki ovaj put je izlayio oko 400e plus klopa...

sad sam se vratio iz spanije iz malage i marbelje...

ne znam dal da kazem da sam za ovu akciju sad koju organziujes 100% in jer sam sve to bio relativno skoro,, ali sam svakako zainteresovan da budemo u kontaktu pa mozda odemo nekad na ovakav nacin negde.. ja sam uvek raspolozen.. u svakom slucaju mozda cak i ovo ako nadjes ljude budem za pa mi javi... sad ne mogu da prelomim jer sam sad dosao iz spanije a i posto sam bio vec par puta po celoj spaniji ...

ja sam razmisljao ove godine najpre da napravim road trip po grckoj da se krene do krfa, pa parga, pa lefkada...svugde po 2,3 dana, onda se ode do atine, ostave kola, i avionom za male pare 16e po smeu ode na 2,3 dana bez kola na rodos...zatim vrati i kolima nastavi preko evia i olimpisjke regije usput nazad ka srbiji...

druga opcija o kojoj sam razmisljao jeste hrvatska jer mise jako dopala kad sam bio pre 2,3 godine.. gledao sam neku opciju split, korcula, hvar, vis, split sa posetom makarskoj..to cak i bez kola moze jer je povezano trajektima lepo.. a ok je i opcija kolima split, korcula, makarska, peljasac, dubrovnik, mljet... mada nemam protiv nista ni da se ponovi neki pag, sibenik ili deo oko rovinja...

generlano ja volim da sto vise prodjem, budem u pokretu.. i ok mi je obilaziti...

inace za jesen razmilsjam o maroku ili islandu.. maroko ako imas 3,4 osobe u novembru mozes sa svim troskovima, avion, viza, smestaj, rent, gorivo da prodjes za oko 250e po osobi a da se prodje sve....

ja sam veoma zainteresovana za Road Trip ali odgovara mi samo pocetak avgusta, jos uvek nisam uzela tacan dan ai zbog ostalih kolega, recimo da moram da se vratim oko 15-20. avgusta.

Volela bih da ukombinujem kupanje i obilazak gradova tako da mi bilo koja od ovih varijanti odgovara, sem mozda barse u kojoj sam vec bila

Imam 29 godina, idem cesto po srbiji na road trip, trudim se da ne budem smarac, volim akciju, da se sto vise vidi, volim da se pre puta informisem i nalazim skrivena mesta, iako sam zensko, trudim se da se lagano pakujem.

jedino sto ne volim godinama vec pa ne bih mogla da se latim volana

Zdravo svima! :smile:

Meni je veoma interesantan plan putovanja koji je Aca napisao i rado bih se pridruzio ako i dalje ima mjesta :smile:

Isto kao i Andji, najvise bi mi odgovarao period do 20og avgusta.

• 4 weeks later...

Ćao, tek sam se priključila forumu pa me interesuje jeste li našli ekipu za road trip. Pretpostavljam da da, ali vrijedi pokušati. :smile:

Dragana

U principu ideja je odlicna, i ja sam zainteresovan za to ali tek u Septembru posto tad imam godisnji.

• 2 weeks later...