Jump to content

Featured Replies

Posted

drugari,

da li je neko od vas ikada slao pozivno pismo strancu kojeg nije video (recimo samo sa cheta) ? jos ako je iz Turske,super :)

imam nekog lika koji je na chetu skroz ok, ide u Bosnu pa bi svrnuo do Srbije..

ja generalno verujem ljudima tj. intuiciji ali eto rekoh ajd da pitam, jer mi je ovo prvi put da neko trazi pozivno od mene..

hvala ...

p.s.

secam se price za onog emanuela iz Nigerije..

E, Ivana, bas si postavila zanimljivo pitanje...i ja se pitam to isto...poverenje je velika stvar. Sad si me malo prestravila sa pominjanjem tog nekog Emanuela iz Nigerije :o, pa bih te molila da malo opsirnije napises o tome jer momak kojeg zelim da pozovem zivi bas u Nigeriji :shockkk: 

Ako znas jos stogod o proceduri sa pozivnim pismom, napisi...koliko ja znam dovoljno je da posaljes pozivno pismo, a ne garantno, tako da tvoj gost snosi troskove boravka i eventualne troskove lecenja u Srbiji. A ako tvoj drug dolazi u Bosnu, mislim da moze na granici da izvadi tranzitnu vizu za Srbiju na par dana i da te poseti i  bez tvog pozivnog pisma...

PS: Da li postoji ambasada Nigerije u Beogradu ili je zatvorena? :?

Ako neko ima sveziju informaciju, bila bih neizmerno zahvalna :blob:

O Nigerijcima je vec bilo reci na forumu. Sustina je da oni gledaju na bilo koji nacin da se dokopaju Evrope, pa traze najcesce vize zemalja koje nisu u EU, jer se lakse dobijaju, pa onda ilegalno prelaze u EU.

Ne bih ti preporucio da saljes pozivno pismo tom Nigerijcu. Na HC-u ih ima pun k..... i pokusavaju da nahvataju naivne osobe forama "bas bih voleo da posetim tvoju prelepu zemlju, molim te posalji mi pozivno pismo". Doticni Emanuel je ostavio milion takvih poruka na HC-u trazeci pozivna pisma za sve moguce evropske zemlje, a uz to je i zvao i uznemiravao telefonom ljude koji su ostavili broj na profilu (kao npr ja).

Sto se Turaka tice mislim da je generalno bezbedno poslati im pozivno pismo. U ovom slucaju mozda moze i bez pisma. Npr ako taj Turcin planira da se vrati u Tursku preko Srbije moze da zatrazi tranzitnu vizu u srpskom konzulatu a za to mu pozivno pismo nije potrebno. Tranzitna viza se ne izdaje na granici vec iskljucivo u srpskom konzulatu!

Hm...Pa ovog Nigerijca sam upoznala preko chat-a, a ne preko HC i dopisujemo se vec skoro dve godine..cujemo se cesto i mejlom i preko fona..on me zvao da dodjem tamo letos ali ja nesto nisam imala kinte pa je tek sad nedavno pokrenuta tema da on dodje ovamo...Pa nije valjda da je cekao 2 godine, trosio vreme i kredit samo da bi dosao do shugave vize??!! ::crazy:

Uhh emanuel123!!!

Mene je smarao koro dve nedelje dok ga nisam uspeo skinuti s'vrata.

Ne znam kakvo je stanje sa turskom, ali recimo juce mi je zazvonio fon, inostrani broj,... Posto sam se malo bavio nekim moto-humanitarnim radom sa inostranstvom, nisam obracao paznju i javio sam se. Na moje prvo hello, pocela je prica na engleskom: "Zdravo, ja sam Avram sa Kipra i jako volim Srbiju i zeleo bih da imam brata u Srbiji, a iz tvog profila na CS vidim da si pravi za to. Voleo bih da upoznam sve tvoje prijatelje" Posto sam mu odgovorio sa nekoliko AHA, pitao me je da li sam iz BG-a. Onako zatecen sam rekao da nisam vec da sam malo severnije, na sta je rekao da je onda garant jako hladno, pa bi bilo lepo da odem do njega posto je tamo toplo, pa da se posle zajedno vratimo do mene!!!!!! Posto mi je dosadio, jednostavno sam pritisnuo magicno crveno dugme na mobilnom. Minut posle toga i narednih nekoliko sati su mi stizale poruke od njega kako se izvinjava sto mu je pukla baterija i kako me moli da mu odgovorim na mail koji mi je poslao. Ignore je iz raja izasao, i danas je mir.

Evo i C/P njegovog maila:

Hello, my dear friend!!!

How are you? I hope you are fine!

My name is Avraam Konstandinou and i am from Limassol-  Cyprus.

Well, i will give you some more details about me: i 've studied journalism in Frederick Institute Of Teghnology, here in Cyprus, but unfortunatelly, now i am not working!

I am looking for a job!

I was so excited when i read your c.v!

I honestly want to meet you and your friends...

You can also come in Limassol -CYPRUS, if you like...

I also speak 3 different languages, but unfortunatelly i don't speak Serbian yet: English, Greek and Turkish! I am also a poet...

Well, for the moment, i'm sending you a very nice photo of mine, (with the sea as background), taken during a recent journey, in turkish side of Cyprus (Kyrenia)... I am looking forwand hearing from you soon... I think we have so many topics to discuss about...

With all my love,

Avraam - Limassol- Cyprus.

My e-mail:

[email protected]

Sto se tice ovog tvog chat kontakta iz Turske, ne znam sta da ti kazem... Moraces da odlucis da li si ga i koliko upoznala, i da li je to prava slika ili farsa od pocetka. Ipak, nije pozivno pismo bas tako naivna stvar, ali sa druge strane, ako mislis da imas poverenja i ako mislis da je covek na mestu, zasto mu ne bi pomogla. Odluka je tvoja.

Odluka je samo tvoja ali ja licno ne bih rizikovao sto se Nigerije tice.

Ne znam da li je u Srbiji isto pravilo kao i u EU da osoba koja salje pozivno pismo mora da snosi i troskove deportacije u slucaju ilegalnog boravka.

• Author

hmm..ako moze ta tranzitna, idealno..:)  hvala

@Veliki osmeh

sto se tice Nigerijca, moze biti i da je lik istovremeno stvarno ok, i prijatelj ali i da zeli da izadje iz zemlje..sto me ne cudi znajuci kako je tamo..dakle, obrni-okreni rizicno je..

to sad kontam jelte i u mom i u tvom slucaju :)

ja najverovatnije odustajem , ti odluci i.... srecno!

p.s.

neka 3 meseca sam se u Londonu druzila sa jednim Nigerijcem i njegovih par zemljaka/zemljakinja..bili su divni ljudi..kada se setim prica dodje mi da svima redom u N.saljem pozivna i pomognem im,ali ne ide to bas tako..

eto..,,doslo mi da dodam ovih par reci, jer u poslednje vreme slusam/citam o Nigeriji samo u losem kontekstu (na raznim stranama) a nije fer,naravno  flowers:: 

p.s.

neka 3 meseca sam se u Londonu druzila sa jednim Nigerijcem i njegovih par zemljaka/zemljakinja..bili su divni ljudi..kada se setim prica dodje mi da svima redom u N.saljem pozivna i pomognem im,ali ne ide to bas tako..

eto..,,doslo mi da dodam ovih par reci, jer u poslednje vreme slusam/citam o Nigeriji samo u losem kontekstu (na raznim stranama) a nije fer,naravno  flowers:: 

Hvala Ivana na odgovoru..konacno neko da napise i nesto lepo :roll:

Ne znam jos ni ja sta cu, odlagacu malo stvari pa da vidim reakciju...strpljenje je mudrost...

A mozda se i odlucim da odem ja tamo pa da sebe postedim ovih zavrzlama :bang:

• Author

hej, pa to bi bilo divno..

ako ides, najbolje je u Aprilu i Maju.. zbog klime..nikako leti jer je skoro uvek preko 40 (koliko se secam saveta, jer sam i ja htela da idem pre 2-3 godine)..

ako odlucis javi :)

:spot:

@Ivana

Nemoj odmah da odustajes.I mene su tako startovali na HC/CS-u,mislim da mozes da procenis ko je ok a ko nije.Ja sam slala garantno pismo paru iz Ukrajine,ugostila ih i super se skontala sa njima.I jedan Turcin me je kontaktirao u vezi garantnog pisma ali mu je druga devojka pomogla...prosto se prva javila.I on je bio moj gost a sada mu uzvracam posetu.Tako da.....dobro razmisli  ;D ;D ;D

Hahaha, Quasaar, postao si popularan, pa te startuju i muskarci :hihi: Meni je skoro stigla poruka iz Espana od dvojice "ortaka" koji me zovu tamo, a oni bi dosli kod mene kad bude "Eurovision", pa im treba smestaj na 7-8dana!

Oprez sa tim, ja asam mnoge primao i bilo je uglavnom ok, Turci su super, bolji od zapadnjaka, a Nigerija je veoma sumnjiva. Ne znam, razmisli, pa odluci, pitanje je zasto je toliko chatovao sa tobom...i ko zna sa kim sve... zvizhd

Upravo sam dobila odgovor mejlom od nase ambasade u Nigeriji gde kazu da je potrebno samo pozivno pismo, a ne garantno! ;D ;D ;D

Tako da cu ja ipak da saljem...za jedno mesec dana :blob:

Ivana, sta bi sa Turskom, tj, turcinom? :)

• 3 months later...

Da li je emmanuel123 isti covek kao i Emmanuel Taiwo?

Upravo me je dodao na MSN jedan tog imena, koji zeli da dodje u Gucu na festival... E, sad...

Profil na CS-u mu je GODVESEL1...

Naravno, trazi mi pozivno pismo.

E da, Veliki Osmeh,  da li si mu poslala to pismo?

:mrgreen: