Jump to content

Sajtovi za rezervisanje smeštaja 7 members have voted

1. 1. Koji od navedenih sajtova za rezervisanje smeštaja biste preporučili nekome ko porodično/grupno putuje u evropski kontinent?

• AirBnB
    • Agoda
      0
    • booking.com
    • edreams
      0
    • travelocity
      0
    • hostel world HostelBookers
    • skyscanner
      0
    • kaayak
      0
    • trivago
    • hotelscombined.com
      0
    • tripadvisor
      0
    • hotwire
      0
    • tunehotels
      0
    • nešto sasvim drugo
      0
    • neka trazu na licu mesta
      0

Please sign in or register to vote in this poll.

Featured Replies

Posted

Koji od navedenih sajtova za rezervisanje smeštaja biste preporučili nekome ko porodično/grupno putuje u evropski kontinent?

na jednoj temi smo pricali o Agodi, i vidim da je sada agoda u Evropi, sa velikim snizenjima i do 75 posto, da li je neko koristio taj pretrazivac u evropi? i kako je zadovoljan?

Za razliku od mog posta ovdje sam na svom terenu . Desetine i desetne hotela i uvjek sam se vracao na booking.com . Cak i kad je cijena neznatno visa . Ono sto po meni booking izdvaja su recenzije i ocjene . Nikad ali bukvalno nikad nisu omanuli . Dok na agodi sam za iste te hotele nalazio potpuno drugacije ocjene . Kad su akcije obicno su kod svih , par procenata gore dolje

• Author

@budvaa to sam i ja primetio u Laosu da Agodaa šatro smanjuje cene,

ista cena na agodi i uzivo, eto samo sto je kobaajgai popust i akcija, mada daju velike popuste claanovima nekada. 

mozda je to prevara veka*?

Booking i Agoda pripadaju istoj grupaciji. Ne znam koji se izraz koristi za te velike grupacije u poslovnom svetu. Trenutna strategija im je da očuvaju oba brenda, zato i održavaju manje više nezavisne kompanije koje su fokusirane na različita tržišta. Booking u Evropi.

AirBnB je meni uvek prvi izbor, jer uvek ću radije otići u privatni pansion/smeštaj nego hotel.

Što se recenzija tiče, meni se čini da su na TripAdvisor-u ubedljivo najkorisnije. Ne bukiram preko njih, ali uvek iščitam komentare, i sama ih tamo najopširnije ostavljam.

Donekle, Off topic ali može biti slično i sa evropskim avio kompanijama: 

Ja sam skoro bukirala hotel na Baliju preko AirAsia sajta. Nikad nisam ranije ni gledala šta mi nude aviokompanije, ali ovog puta mi je reklama izašla za hotel koji sam planirala da bukiram (idem da se priključim drugarima pa sam htela da ostanem u istom hotelu). Na Agodi sam već proverila cenu pre toga, pa sam bila iznenađena što ovi imaju tako upadljivo, bolju ponudu. Platila sam hotel skoro 30% manje na AirAsiaGo, nego preko Agode. 

Edited by marica

Problem na Tripadvisor-u je taj sto mozes ostavito komentar za smjestaj u stvari za sve iako nisi bio tamo . To je recimo prednost bookinga , samo ko je preko njih rezervisao i bio moze ostaviti komentar . 

U zadnje vrijeme sam koristio i trivago za uporedjivanje cijena , i zaista nije los .

39 minutes ago, budva said:

Problem na Tripadvisor-u je taj sto mozes ostavito komentar za smjestaj u stvari za sve iako nisi bio tamo . To je recimo prednost bookinga , samo ko je preko njih rezervisao i bio moze ostaviti komentar . 

Istina. To može dovesti do zloupotreba, ali to je u isto vreme i prednost. Meni npr. kad stigne obaveštenje/email da ostavim komentar na AirBnB, Agodi ili Bookingu, uglavnom me mrzi u tom momentu time da se bakćem. Tako da manje-više uvek ostavljam ofrlje i kratke komentare. Dok recimo na Tripadvisor odem ciljano da bih pisala komentar, pa su ti komentari mnogo sadržajniji. 

• Author

Na trip advajzoru postoji opcija da vlasnik, menadjer prijavi osobu ako nije bila u njihovom smestaju,

postoji opcija cak i ako je off topic ili ako je inappropriaate language. ili cak ako je bio a napisao nesto nevezano, mozes prijaviti i tripaadvajzor ti skida takve rivjue,

a sada sam trip advajzor nudi da se preko njih kupuju aaranzmani, bukiraju hoteli, cuo sam da planiraju i delivery of food. 

agoda mi je jako bila zanimljiva zbog visokih popusta,

mada sada saaam video ponudili su mi neki hotel sa 4 zvezdica u Budvi, za neki poput od 70 i vise posto,  i na kraju oko 100 evra, kaao da postoje hoteli od 1000 evra u budvi, neko varaju ljude da misle da dobijaju

Mislim da tu nema prednosti , jet vecina cak i ako ih mrzi da pise recenziju kad dobije obavestenje bar ce staviti priblizno ocjenu koju misli da he u redu . A kad moze svako da pise to je nepresusan izvor zloupotreba . 

Ni na agodi ni na bookingu ne pronadjem za recimo neki hotel koji ima prosjecno 8 recenziju tipa 2 ili slicno dok na tr. Hotele koji dobijaji 4.5 naidjem na jedan ili neki vas los hotel odjednom redom ocjena 5 . 

Iz iskustva svi hoteli koji imaju oreko 7.5 su ok . Naravno u svom cjenovnom rangu

Postoje u Bd nekoliko  hoteka sa preko 10+evra ali vjeruj mi tamo neces nikad naci popust a pogotovo ne od 70% . 

Edited by budva

• Author

Hotel se zove SPlendid  hotel Spa resort, popust je 77 posto. tipa sa neke babaarogaa visoke cene snizeno na 200 evra. LOL

To on stalno ima . Tipican nas hotel koji vode nesposopni . Prvo daju ubi boze cijenu pa kad shvate u sred spice da nisu punu , sto je stvarno umjetnost , onda spustaju . 

Inace dovoljno je vidjeti njihovu klijentelu pa da izgubi covjrk svaku zelju sve da im je popust i sto posto

Edited by budva