Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav putničko društvo,

Moja malenkost i još jedna koleginica radimo na istraživanju (u okviru doktorskih studija) o motivima pisanja onlajn reviewa i uticaju istih na travel choice i decision making proces.
Uglavnom, ukoliko niste srpske nacionalnosti a bili ste u Srbiji, zamolio bih vas da popunite upitnik na sledećem linku. Isti se sastoji od dvadesetak pitanja i ne bi trebalo da oduzme više od 7-8 minuta vremena.

https://goo.gl/afvMT4

Hvala najlepše.

Zahvalan student.

Edited by bagzy

Онлајн ривју, травел чојс и десижн мејкинг просес? 

На ком језику су студије ако није тајна?

Interesantna je tema. Mislim da je sustina motivacija ostavljanja recenzije. Jer po pravilu recenzije ostavljaju uglavnom oni koji su motivisani da ih daju bilo iz negativnih bilo iz pozitivnih razloga. Ko je osrednje zadovoljan smestajem recimo nema toliku motivaciju da ostavi recenziju kao sto imaju oni koji su potpuno odusevljeni ili sa druge strane jako razocarani. To je problem sa recenzijama svuda, zato je tesko samo na osnovu recenzija izgraditi objektivnu sliku za nekoga ko gleda da rezervise hotel po prvi put. To je cela jedna mala vestina, biti dovoljno iskusan da na osnovu oprecnih recenzija izaberes dobar smestaj koji ce biti u skladu sa tvojim ocekivanjima.

• Author

@Relja
Zvanično na češkom. Sam rad i disertaciju pišem na engleskom.

@noskich
Jeste teško, baš zbog sjaset faktora i elemenata koji se pojavljuju u jednačini. Počev od ljudske psihologije, neuroscience, data science, marketing, marketinga od usta do usta itd. Inače, sam proces ostavljanja recenzije zavisi od karaktera osobe koju istu piše (to je priča za sebe tek) i kao što mi istražujemo motiva za pisanje istih.

U svakom slučaju, hvala na komentarima. Ako još nešto bilo nejasno slobodno pitajte i šerajte ljudima koji nisu iz Srbije.

Imate pivo u Brnu. :smile: