Jump to content

Featured Replies

Posted

Volela bih da obidjem CG a da to ne bude izlezavanje klasicno na plazi.

Da li neko moze da mi da savete u vezi Skadarskog jezera (ovo mi je prvo palo na pamet), skrivenih kutaka, restorana sa super pogledom, jos nekih nestandardnih mesta koja ljudi ne posecuju u tolikom broju

Npr. pre neku godinu sam stopirala duz CG i isla na Mamulu, Rose, Plavu pecinu, zaliv Valdanos kod Ulcinja, Clandestino restoran kod Ade Bojane, ide muzika sa radija a mi u sred siprazja rucamo tog dana ulovljenu ribu, posetila sam Rijeku Crnojevica, plantaze 13.jul, tzv. Nijagaru kod podgorice

Dakle, nemam auto, mogla bih bus i stop varijante, nije problem =)

1 hour ago, Andja said:

Krstarenje jezerom obavezno , imas iz Virpazara veliku ponudu . Samo je sada guzva . Iz Plavnice imas brod restoran . Zna da bude bas lijepo . Obavezno uzeti najvecu turu jer ima mnogo toga da se vidi . Malo je teze bez kola recimo Virpazar pa oko jezera na Ostros i Vladimr na Ulcinj .

Mozes otici na sjever , Biogradsko jezero . Ili tura moze i busom. Podgorica Niksic , Pluzine , preko Durmitora na Zabljak . Ili Pluzine pa Šcepan Polje na rafting Tarom . Iako je saf nizak vodostaj .  Ili recimo Kotor Cetinje preko Njegusa . 

• Author

hvala za savete za Skadar

Koliko je moguce otici u Murice, cula sam da je divno

meni znace konretniji saveti, ne u smislu idi u Pluzine vec npr. sta konkretno ima tamo, zasto ta preporuka, ima li negde npr da se prenoci, taj i taj brvnarica je sjajna, priganice jedi ovde i sl?

Hvala

Do Murica mozete stici kolima , stopm tesko ce ici . Ili brodicem koji idu iz Virpazara .

U Pluzinama cete vidjeto jako lijepo i nevjerovatno cisto vjestacko jezero .krstarenje obavezno . Nastavite do Svepan Polja na rafting . Imate mnogo etno sela za prenociti i za klopu . Probati cicvaru , jeste da je malo jaka za leto ali vredi . 

• 2 weeks later...

Pozdrav,

Po mom misljenju imas gomilu stvari koje bi valjalo vidjeti i probati, mada dosta toga zavisi od toga sta te konkretno zanima.

Za one zeljne avanture i dinamike preporuka je: most na Djurdjevica Tari i jedan od najduzih zip-lineova u evropi. Kanjon rijeke Komarnice i extreme canyoning je u blizini i svim adrenalin dzankijima topla preporuka. Mom senziblitetu nikad dosta Durmitora, planine Vojnik, Maglic planine i Lovcen nacionalnog parka (malo sisaju za jahanje konja i takve stvari ali moze da se kombinuje odlicno, sa morem recimo i dobrom klopom). Citav predio oko Niksica i dnevna tura obilaska stvari poput: Slanog jezera, Kriupca, Kapetanovog jezera, Doma revolucije, zabrana Kralja Nikole. Za nekog ko voli pecine i da se uplasi malo recimo Djalovica pecina kod BP-a. Ovo je ono sto mi prvo pada na pamet a da se da kombinovati, ali ima jos gomila toga, tako da ako mogu da bacim neki hint za adrenalin varijante ne ustrucavaj se da me cimnes.

Srecno sa kombinovanjem!

Pozdrav Andja, ja planiram u CG sutra, najverovatnije cu biti stacioniran u Budvi ali bih voleo da obidjem celu obalu. Od Boke do Ulcinja, stopom, jer mora da se stedi :smile: Zanima me kakva su ti iskustva sa stopiranjem u CG? I imas li neke predloge sta vredi videti na obali?

Hvala

Ja sam prošle godine malo stopirao. Kada ispružiš palac uglavnom staju stranci kojima je to zanimljivo jer nigde usput nisu videli stopere. Na pumpi kada sam pitao me je povezao i jedan lokalac. 

• Author

evo stopirala sam i ovo leto, bila od ulcinja do zaliva

staju pretezno lokalci, i jedan poljak koji je dusa ceo auto ispremestao da bi nas 3 stalo, a nit zna rec engleskog, a ni mi poljski, i pivo smo dobili =)

• 3 years later...
  • 3 months later...