Jump to content

Featured Replies

Posted

Хвала Рој. А да ли неко има идеју како онда од Братиславе аеродрома до Беча ? 

• Author

Хвала, али нема директних бусева од Братислава аеродрома до било које станице у Бечу. Рецимо ја слећем у 17:35 и једини следећи и уједно последњи је тек за два сата, то је фликс бус.

:s

• Author

Па то је то, исто је за сваки дан. Таман када слећем одлази ми бус и онда следећи за два сата и још да не буде места ... супер. :s

Баш лош тајминг, тако да друга опција је ићи бусом 61 који је директна линија до града Братиславе, а онда возом који иде на сат или неким бусевима, само што је и ту проблем што немају централизовану односно главну железничку или аутобуску станицу, већ две железничке и три аутобуске станице и сваки бус/воз иде на сат времена.

Ti reče da je taj za dva sata po sletanju poslednji, i da nema direktnih buseva do bilo koje stanice u Beču, a koliko vidim ovde em nije poslednji, em ide do Beča? Inače, nije baš da gubiš bus "za malo", dok ti izađeš sa aerodroma biće verovatno 18:00.

Zašto ne kupiš kartu unapred preko neta, onda imaš osigurano mesto? Čini mi se da bi bespotrebno sebi komplikovao život odlazeći prvo do Bratislave, a ne vidim da bi dobio na vremenu (ili da bi bilo jeftinije).

• Author

Па нема друге, тако ћу и урадити. Постоји друга солуција да којим случајем стигнем на воз у 18.38 (hlavna stanica) и онда бих у Бечу био већ у 19.40, овако са фликсом тек у 20.40.

Tрећа солуција је да идем на други воз са станице Petrzalka, са којим би у Бечу био у 20.15, што и није нека уштеда на времену. Тако да сам дефинитивно решио проблем, букираћу фликс.

п.с. заборавио сам четврту опцију, а то је ''бус 61 - бус фликс''. Рецимо, ако бих стигао на овај што креће у 18.45 са станице Bratislava Einsteinova стигао бих у Беч у 19:40.

Edited by Miki_MM1

15 hours ago, Miki_MM1 said:

Па нема друге, тако ћу и урадити. Постоји друга солуција да којим случајем стигнем на воз у 18.38 (hlavna stanica) и онда бих у Бечу био већ у 19.40, овако са фликсом тек у 20.40.

Tрећа солуција је да идем на други воз са станице Petrzalka, са којим би у Бечу био у 20.15, што и није нека уштеда на времену. Тако да сам дефинитивно решио проблем, букираћу фликс.

п.с. заборавио сам четврту опцију, а то је ''бус 61 - бус фликс''. Рецимо, ако бих стигао на овај што креће у 18.45 са станице Bratislava Einsteinova стигао бих у Беч у 19:40.

Evo da ti dam savet...ne bih ja koristila Petrzalku jer ti je ona skroz van pravca za Bec...msm. nije,ali lakse ti je 61-om na Hlavnu stanicu, sednes na voz i u Becu si...ovo ti dodje pravolinijski.

• Author

Не знам како нико није провалио овај eurolines. Meђутим овај полазак се појављује само ако проверавате преко аустријског сајта eurolines.at , док исти тај сајт са доменом ск, дакле словачки не нуди овај полазак. 

Mo, 07-08-2017 | 18:05
Bratislava letisko (Airport), Letisko 1 h 5 min

Mo, 07-08-2017 | 19:10
Vienna, VIB, Erdberg  EUR 6.00

https://www.eurolines.at/index.php?origin=Bratislava+letisko+(Airport)&origin_p=Bratislava+letisko+(Airport)&L=1&id=560&destination=Vienna&destination_p=&departure_date=07-08-2017&return_date=&no_passengers=1

Aко је најављено слетање у 17:35, требало би да имам времена да стигнем на тај који креће за пола сата.

Edited by Miki_MM1

4 hours ago, Miki_MM1 said:

Aко је најављено слетање у 17:35, требало би да имам времена да стигнем на тај који креће за пола сата.

Ne kazem da je nemoguce, ali racunaj i sta da radis ako ne stignes na taj autobus [ako avion kasni, guzva na pasoskoj itd.].

• Author

Ma ja ћу букирати онај фликс који је сигурица, а тај ако уопште постоји пошто га само аустријски сајт рекламира, ако стигнем на тај, улећем у њега и решен проблем. :biggrin:

@Miki_MM1 imas autobuse svako malo sa aerodroma do Beca, ali ti ih ne preporucujem, mislim da samo Flix ide autoputem sve vreme, a ostali (Slovak lines, Postbus, Eurolines) idu preko Heinburga pa se razvuce to. Za Bratislava-Bec samo voz, ide railjet, stize za sat vremena na Hauptbahnhof (a bus te uglavnom istovari na Erdbergu ili Stadion), povratna je 14 eur i ukljucuje koriscenje gradskog prevoza u gradu u koji se stize na dan koriscenja karte. Sa obe stanice idu na sat vremena, samo sto trenutno sa Petrzalke idu u :15, a sa Hlavne u :38, pa ti kad sletis i izadjes natenane sa aerodroma, vidis koliko je sati, das si jedno pola sata maksimum autobusom i ako ti je prvi Petrzalka ides na 96, ako ides na Hlavnu 61. Ako vas je vise, taksi ne izlazi vise od 10 eur do Hlavne. I totalno stress free, odlicno su povezani gradovi i brzo se stize.

• Author

Хвала свима на инфо, али дефинитивно одустајем од воза и било каквог превоза из града. Букирао сам овај фликс у 19.20, а ако стигнем овај еуролајнс у 18.00 идем са њим, карте свакако нису скупе.

• Author

Да ли неко зна, да ли метро ради тренутно и наредних дана нормално ? 

Највише ме занима од Westbahnhof-а метро U6 ка северу, јер апликација  moovit ми уопште не приказује ту линију, као да у том делу не постоји метро.

Нешто се десило преко Дунава и ту је заустављен метро.

Wegen eines Rettungseinsatzes im Haltestellenbereich Kagraner Platz fährt die Linie U1 derzeit nur zwischen Reumannplatz und Kagran U beziehungsweise Aderklaaer Straße und Leopoldau S. Ersatzweise benützen Sie bitte die S-Bahn (zwischen Praterstern und Leopoldau) und die Linien 22A, 27A . Die Linien 24A und 31A ist im Bereich Kagraner Platz U fahrtbehindert. Das Störungsende ist derzeit nicht absehbar

превод 

Because of a rescue service in the Kagraner Platz stop line, the line U1 currently runs only between Reumannplatz and Kagran U or Aderklaaer Straße and Leopoldau S. Please use the S-Bahn (between Praterstern and Leopoldau) and the lines 22A, 27A. Lines 24A and 31A are disabled in the Kagraner Platz area. The end of the disturbance is currently not foreseeable

• Author

Да U6.

Са U3 oд Ердберга долазим до Вестбанхофа на U6 и даље до Арсенгрунда. У међувремену сам сазнао да се станица Währinger Straße-Volksoper на линији U6 већ дуже времена реновира, зато су апликације одсекле тај део линије.

Da, ali to nema veze sa ostalim stanicama, metro samo prodje i stane na sledecoj. Gledaj na www.wienerlinien.at ili skini wien mobil app ili qando vienna app, to ti je najbolje za kretanje po Becu, barem dok ne pohvatas konce i sam.

• 2 weeks later...
  • Author

Позз, вратио сам се и све је било по плану, чак сам дошао раније у Братиславу (Рајан компанија намерно поставио време доласка више од пола сата како не би плаћали пенале за кашњење, тако да је потребно око сат времена, а не сат и по) и одмах по излазу са аеродрома смо ухватили један бус (мислим да је Eurolines ... како год на нету није била ни једна информација о овом поласку) који је кретао око 17:40, тако да нисмо желели да чекамо наш још скоро два сата који смо већ платили, јер ипак нам је значило да дођемо раније.Путовање је трајало сат и по времена.

Што се тиче линије У6 ова станица Währinger Straße-Volksoper није радила, али само са стране када долазимо из града, док је у супротном смеру функционисала ... боље да је било супротно, али ок.

Slovak lines и Фликс су иста компанија, јер у повратку смо имали плаћену фликс карту, али аутобус је био Slovak lines, са малом Фликс налепницом напред.

Иначе google мапа има тачну локацију Фликс станице на Ерберг станици, тако да није тешко наћи, одмах испод надвожњака, као што је и писао један форумаш.

Трамвајски саобраћај функционише беспрекорно као и сам метро и похвала за информације о доласку који постоје на свакој станици, чак и на периферији, док код нас бус-плус нас пљачка преко смс порука и што је најгоре превише често дају непотпуне информације.

п.с. овај бус Eurolinesа који смо случајно ухватили је био најсавременији бус којим сам ишао, монитори у седиштима са разним информацијама са камером за праћење руте кретања, одличан интернет што ми је у том тренутку много значило јер сам се договорио са власником где да покупим кључеве, јер смо дошли раније.Док Фликс односно словак лајнс није имао нет, али су бусеви удобни такође.

п.с. Братислава аеродром има нет средње јачине и када се попнете на спрат он је доста слабији, док у просторији иза капије више и нема домета. Иначе та просторија је поприлично мала, док је нишки аеродром убедљиво најмањи који сам посетио.

Edited by Miki_MM1