Jump to content

Featured Replies

Posted

Nas par se dogovara za neki Bach, za ovaj vikend, jal subota, jal nedelja... program se sastoji od obilaska tvrdjave, samostana, groblja, shetnje medju seoskim kucicama i ispitivanja kvaliteta chorbe u seoskoj kafani... pa eto, ako je kogod rad pridruziti se, nek me pm-uje  flowers:: Blic tura, krenemo ujutru, vratimo se popodne-predvece.

clap Svaka cast Lazo na odabiru, ali kao sto vec rekoh, tnx na pozivu ali mene ceka Kopenhagen i kongres. Bice vremena. Od sledece nedelje sam free do kraja januara, pa se dogovaramo obavezno. :P

Pozdrav, Nikola

Eee... ja bio u Bacu vec dva puta ove godine... Al mozda vam se pridruzim... Kako bi isli?

Evo mojih predloga: Manastir Bodjani, Ratkovo i staro nemacko groblje, Tovarisevo i onaj avion na seoskom skveru, obavezno probati sokove koji se proizvode u fabrici u Selenci, uz ove Lazareve... Tih 5 sela su na gomili. Ako se dogovore neka kola, moze se obici sve uz vrlo kvalitetan dan :) 

:mrgreen:

Hajd sledeceg vikenda, aa? Ne znam kako ljudima vise odgovara, ali ja bih definitivno isla sledeceg, nisam nikad bila u Bacu a bas mi se ide! Evo i Nikoli vise odgovara sledeci  flowers::

Aha... Moglo bi se u subotu 29-og? Da zavrsimo godinu u putnickom stilu  :D

Kako odgovara ostalima, najpre inicijatorima izleta?  :)

Slazem se...moze 29.-30....Veliki pozdrav iz ledenog Kopenhagena. pijjj

Ljudi, ja sam za malo putovanja...

Naravno, ukoliko nemate nista protiv...

Samo mi jos nije jasno za koji vikend ste se dogovorili... Ovaj ili onaj sledeci...

I odakle se krece?

Pozdrav...

ps. Necemo se smrznuti? :(

Subota 29.12.

ako se smrznemo nacicemo neku kafanicu da se zgrejemo...

krenucemo iz Novog Sada...

a kako... to cemo josh smisliti

;D

Joooj, pa to je divno, i Noni i ja bi smo radije  tada :)

ako se nesto ne izmeni,vidimo se u subotu!!

:dance:

samo jos 1+1 pitanje!

Odakle se krece i u koliko sati?

Il' ce to naknadno biti receno?

ps. Vi se svi znate? Cu ja jedini biti nepoznat?

Ne znamo se svi :)

Neki su iz BG a neki iz NS, od za sada prijavljenih, tako da kapiram da odemo mi BG-đani veče pre u NS, pa odande svi zajedno. Ništa preciznije od toga ne znamo, al dogovorićemo se :)

hocu i ja sledeceg vikenda, hocu! juhu!  ;D vidimo se svi novi i stari drugari. hehe, sto ovo debilno zazvuca. :P

• Author

Sjajno :) Pošto vidim da ima zainteresovanih, onda da kažem još reč-dve o ideji puta u Bač.

Kako ne bismo bili organizacija tipa "zezaj se i posle zaboravi" (slučaj Midžor) nego organizacija ljudi koji, kako je to definisano na stranici "o nama", veruju u aktivan pristup putovanjima, ideja je da pokušamo da načinimo jedan korak u tom pravcu.

Dakle, da zajedno odemo na neko zanimljivo mesto, pronjuškamo, zavirimo, istražimo, i onda - takođe zajedno - sastavimo jedan kratak tekst o tome.

Tako zajedno gradimo organizaciju koja nije ekskurzijaška, nego kreativno-istraživačka (kao što je i zamišljeno) i sistematski obeshrabrujemo pristup koji ne volimo :)

Ono zajedno znači svi koji učestvuju. Da ne bude posle :)

Konacno u Beogradu. Ev i ja se prijavljujem. Slazem se da se ide sledeci vikend. Dakle, slobodan sam u subotu. U nedelju opet putujem tako da mi subota savrseno odgovara.

Vidimo se :LOLLL:

dolazim i ja u subotu. u bacu sam bio vec mnogo puta, ali nikad nije visak,

verovatno povedem neke studente, ili studentkinje sa arhitekture da nam drustvo prave...

dogovaramo se u toku nedelje pa se druzimo

Kiko rode, iako imaju 22-23 odine mije studentkine su za tebe maloletnice  :potty:

nisi ti kriv  :ang:

Imamo dve opcije za put. Jedna je da mi iz BG-a idemo u petak uvece za NS npr.brzim u 2200 i tamo smo oko 2320 (xaxaxaxa paz' da nije tako clap.gif' alt=':clap:'>) onda tamo pajkimo. Ima sigurno neke klupe.

"Gde nadjes mesto tu dupe posadi" :angel:

A mozda nas i neki dobronamerni choek primi u svoje dvorishte u kome cemo dici shatore:D

Xaxaxaxa, koliko ja znam, Laza se ponudio da nas okupi kod sebe. Gomilaaaaaaa lol::

U subotu ujutru imamo iz NS-a shinobus ili bus koji ide po shinama  :P u 0715 i kao trebalo bi da stignemo u Ratkovo (jer za Bac ne ide voz zbog pruge koja se radi naravno) oko pola 9 mada nisam siguran da li se govori o pola 9 ujutru ili uvece  :pivoooo: . Onda se dogovaramo za sve obilaske iako vec imamo u glavi otprilike neki plan za dalje.

Ja podrzavam Lazu da je ovo bolja opcija ali ima i druga. Shinobus iz NS-a za Ratkovo sledeci ide u 1028 i stize oko 1130. U ovom slucaju BG-djani mogu ili da dodju u petak veche za NS ili u subotu ujutru brzim iz BG-a u 0645 i oko 0800 budu gore. I onda se tu nalazimo.

Zasto mislimo da je ona prva opcija bolja? Ako se u Ratkovo stigne u podne, dok se obidju planirana mesta, popije kafa, chaj ili krka neshto u seLskoj birtiji ima da prodje najmanje 2 sata a oko 4 pocinje vec da se smrkava. Od Ratkova do Baca ima neki lokalni bus koji ide s mene meseca pa na ustap tako da sam predlozio peshachenje. Ova relacija ima oko 8 km i to je u najmanju ruku sat vremena.  :spot:  A moramo imati i na umu  da poslednjivoz za NS iz Ratkova ima u 1700 dakle u 5 popodne.

Cenu karte BG-NS pretpostavljam (sa poskupljenjem) da manje-vise svi znate. Povratna za putnicki je 370 (na EURO<26, ETC, ISIC je to 185, na onu nasu zeleznicku Loze povlasticu je  259) Sto se tice brzog voza cena je 160 dinara visha. Dakle povratna 530 ( na povlastice 50% 265 ili s roznom je 371 din).

Cena NS-Ratkovo shinobusom je povratna 240 din ( dakle 120 ili 168). Eto to je ukratko. Postavlja se samo jos jedno pitanje. Posto kao sto znate da su nase zeleznice "tacne k'o shvajcarski sat" moze da se desi da neki od vozova iz NS-a i ne saobraca, a zaposleni na Zel.st. u NS-u ne znaju da vam kazu da li ce i koji voz izostati, ostaje nam jedino da odemo na stanicu pa po sistemu SNBD (Sta nam Bog da)  :LOLLL:

Izvolte izjasnite se koja opcija vam vise odgovara... :LOLLL:

Meni se čini da je dobra varijanta sa vozom u 7:15, da nas ne uhvati mrak.  :)

Možemo svi BGđani da krenemo zajedno u petak uveče.

Od Ratkova do Baca pesaka?

Ambiciozno, nema sta  :hihi:

Moja slobodna procena je da treba oko 2,5 sata hoda...

Od Ratkova do Selence ima oko 6,5 km, a od Selence jos oko 4...

Sve u svemu 10... i to mi se svidja...

Slazem se sa rayelom da bi trebalo krenuti sto pre... Baterijske lampe poneti za svaki slucaj... kako stvari sada stoje, idem i ja :)

:mrgreen: