Jump to content

Featured Replies

Rezervisao sam, e sad posledice cu videti naknadno  clap.gif' alt=':clap:'> u svakom slucaju hvala svima. Kad se vratim pisem kako bilo.

p.s. ko da ce to uopste nekog i zanimati  lol:: aj uzdravlje

Kibice, cestitamo ulaz u svet online placanja :) vidis da nas ibteressuje

ma ajde sto ce mu skinuti parice sa racuna, nego ako je kreditna ima da ga oderu do kraja - do punog limita  :banana:

• 1 month later...

Ona druga tema je mnogo aktuelnija ali posto sam ovde pisao onda daj tu i da iznesem utiske. Elem, vratih se sto je bitno. Otiso vozom. Nadjoh hotel, na kraju nisu mi skinuli novac sa racunao, kao nije moglo pa sam im platio u kesu tamo kada sam stigao. Za tri dana koliko sam bio trudio sam se sto vise da obidjem. Na kraju, ako sam uspeo i 40% da vidim onoga sto pruza Budimpesta ja sam zadovoljan. Obidjoh i Sentandreju, i mnogo jak utisak je ostavio gradic na mene. Na onu ribarevu kulu ili kako se vec zove ne stigoh da odem jer sam to ostavio za poslednji dan, a tada je bilo toliko lose vreme, takav kijamet da na kraju nisam se peo. Plasio sam se da se sa prevozom necu snaci ali laganica je bila. Iskreno, ocekivao sam da su vozovi po metrou malo noviji, kao i celokupni javni prevoz. Mada to mi ne kvari utisak. Uzeo sam onu kartu 72h bila je cini mi se 3600 forinti i cepao prevozom samo tako.

Cepao sam malo i onaj UNICUM (nije los) i onaj Kurtos ili kako se vec zove.

Za prvi odlazak u Madjarsku ja sam zadovoljan, i veliko hvala svima vama koji ste mi pomogli oko puta. Na prolece nova destinacija :)

p.s. ako ovo cita momak koji studira u Brnu a isao je u nedelju za bg specijalom neka mi se javi

O Kibica, nikako nemoj sledeci put da propustis Ribarsku kulu. To nikako!

• 2 weeks later...

Pozdrav svima :),

ako moze mala pomoc? Rezervisale smo, nas pet drugarica, hostel Rastel 8. distriktu, ako je neko bio, ako moze da podeli utiske,  hvala. Istripovale su se neke od nas kako je to jako los kvart, pa sad, kako sam ja rezervisala smestaj osecam grizu savesti :-[

Hvala, pozdrav

To je Jozef varos i deo u blizini Keleti zeleznicke stanice. Mnogi su po raznim forumima pisali da je los distriht. Ali, ja licno volim taj deo zbog blizine Keletija, i verovatno sam do sada prespavala desetak puta po raznim hotelima, vracala se iz centra nocu i nikad, bas nista lose mi se nije desilo. Obicno prespavam u hotelu Golden park koji je preko puta Keletija i ipet nista. Dakle, cure bez brige.

p.s. ja sam zenskoi uvek sama putujem tako da ako se meni nista nije desilo, nece ni vama

I ako moze mala pomoc oko gradskog prevoza-kako nas ide 5, a vidim u ponudi ovu budapest 24-hour group travelcard od 3 300  forinti, zanima me da li se i ona ponistava na tim narancastim automatima, ili ne!? Deluje mi najpovoljnije, ako se ne varam,damo po 650 forinti svaka i vozimo se 24h sa tom kartom?

Ćaos!

Putujem sa nekim društvom sledeće subote (10 jan) za Berlin, imamo let iz Budimpešte u 16:30h. E sada nas muči pitanje da li da idemo Fudeksovim autobusom koji kao stiže u 14h ili noćnim vozom dan ranije pa da se smorimo u BUD ceo dan? Da li je neko imao iskustva sa Fudeksom da kasni itd.

Rizik sa Fudeksom, kao i sa bilo kojim drugim autobuskim prevoznikom, je da vas zadrže na granici. Ja sam sada išao za Berlin autobusom i bili smo na našoj i Mađarskoj granici oko 4 sata!? Ali smo u povratku bili svega pola sata.

Sa druge strane, a ovde više puta pominjano, imate banje, imate šoping centre...

Bolje vozom. Fudex i ako stigne na vreme, moze da vam se desi da budete u stisci sa vremenom. A decembar i januar su tradicionalno meseci istresanja iz gaca na granici.

kakva divna reklama za Fudeks :) Jednom sam sa njima putovala do Trsta, stigao je na vreme ali sam ja tad navijala da kasni jer je stizao u Trst oko 5 ujutru :) A bilo mi svejedno u globalu jer nisam hvatala nikakav let, ali za avion ipak sene bi zezala sa njima. Dovoljan je zastoj na granici i eto problema.

Ma ljudi voz je zakon,kao sto je neko napomenuo ne ceka se na granici,udobnije je(naravno kad posalju dobar voz,pre neki dan sam putovao mav-ovom kompozicijom koja je verovatno napravljena 50-tih godina proslog veka) ali za nas odavde je i to ekstra stanje jer smo se na svasta navikli...prijatan put!

• 4 weeks later...

Preporuka za smestaj u Budimpesti, Broadway Hostels, iza zgrade Opere, 9 evra nocenje po osobi, sjajan hostel.

• 1 year later...

U predvečerje izbora u Budimpešti se otvara metro linija No 4.

Startuje u petak u 12:00.  Mart, 28.

I prva tri dana se tamo ne možete švercati jer su vožnje besplatne. (Ako ne lažu).

Ono što za sada znamo da je Linija 4. dva puta naj. Najskuplja po izgrađenom kilometru i naj duža gradnja po kilometru.

Ne mogu da se setim koliko dugo su je gradili,ali je nesto tipa...godinama (?).Poslednjih par godina kad god sam izasao sa Keletija uvek se tu nesto gradilo/busilo/ovo-ono.Dobro je da su napokon zavrsili sa tim.Video sam sad pre par dana da je sve sredjeno,iako su postavljene ograde (nije moglo jos uvek da se kroci tamo).

• 4 weeks later...

Pozz...
Moze neko da mi protumaci koja je pocetna stanica od ovog autobusa 200E. Svi pominju Kobanya Kispest, a vamo u ruti pise da ide od neke stanice Hatar ut.
Koliko sam shvatio google maps pokazuje da SAMO u 4:00 i 4:30 ujutru polazi sa te stanice Hatar ut. Meni odatle odgovara, posto do Kispest mogu samo peske nocu, ne ide metro.
I jos jedno pitanje, da li su uobicajena zadrzavanja na madjarskoj granici ako se putuje nocu. Ja uzeh kartu preko ove Fudeks kompanije. Treba da dodje u 3h nocu, a avion imam u 6h. Da li je veliki rizik ? Da ne dodje do nekog duzeg zadrzavanja na granici.

Autobus 200E polazi ka aerodromu sa stanice Kobanja-Kišpešt, poslednja stanica metro linije M3.

Samo polasci u 4:00 i 4:30 kreću sa stanice Hatar koja je pretposlednja na liniji M3, udaljena jedno 2 km od stanice Kobanja-Kišpešt.