Jump to content

Featured Replies

Autobus 200E polazi ka aerodromu sa stanice Kobanja-Kišpešt, poslednja stanica metro linije M3.

Samo polasci u 4:00 i 4:30 kreću sa stanice Hatar koja je pretposlednja na liniji M3, udaljena jedno 2 km od stanice Kobanja-Kišpešt.

Hvala  :spot:

Pozz...

Moze neko da mi protumaci koja je pocetna stanica od ovog autobusa 200E. Svi pominju Kobanya Kispest, a vamo u ruti pise da ide od neke stanice Hatar ut.

Koliko sam shvatio google maps pokazuje da SAMO u 4:00 i 4:30 ujutru polazi sa te stanice Hatar ut. Meni odatle odgovara, posto do Kispest mogu samo peske nocu, ne ide metro.

I jos jedno pitanje, da li su uobicajena zadrzavanja na madjarskoj granici ako se putuje nocu. Ja uzeh kartu preko ove Fudeks kompanije. Treba da dodje u 3h nocu, a avion imam u 6h. Da li je veliki rizik ? Da ne dodje do nekog duzeg zadrzavanja na granici.

I ja očekujem sličnu situaciju u junu, let ujutro u 6 iz Budimpešte i kontam da bih se usudio sa Fudeksom. Metro počinje sa radom u 4 i mislim da se može stići na vrijeme na aerodrom, tako da ne vidim razlog zašto bi noću hodao do Kobanya.

Edited by Duya
ispravljen citat

U 4 i 30h pocinje metro. Tamo na stanici Nepliget (kod orangeways) stize prvi za 15-tak minuta. A vamo za avion meni pise da se vrata za ukrcavanje zatvaraju u 5:35h. Ja bih trebao valjda najkasnije u 5h da budem na aerodromu.
Odgovara mi ovaj 200E sa stanice Hatar sto ide u 4h i 4:30h. Ne stizem ako budem cekao metro.
Samo da ne bude neka guzva na granici. Idem nocu, sreda na cetvrtak. Maj mesec, nije sezona. Ne bi trebalo.
Ima prostora do 1h za kasnjenje. 
Ali ako postoji neki veci rizik, mogu da promenim vreme polaska. Umesto u da idem nocu, da krenem ujutru u 8h za Pestu.

• 3 weeks later...

Uskoro putujem u Budimpeštu, a onda dalje OrangeWaysom. Kako bi oko pol 10 navečer trebo stić na Deli, zanima me jel automati za karte za metro rade non-stop? Vidim da je neko radno vrijeme Ureda za kupnju karata do 23, pa se želim osigurat za slučaj kašnjenja vlaka. Jel se može platit karticom ili samo forintama?

Jel na autobusnom kolodvoru na Nepligetu ima neki shopping centar ili bar trgovina di se može kupit nešta za pojest, a da radi do ponoći, jer mi se baš ne da nosat jelo od kuće.

Automati rade non-stop ali samo keš forinte.Mislim da na novoj liniji M4 ima automata koji primaju kartice. U uredu za kupovinu karata se može platiti karticom.

(Uskoro se ukidaju blagajne, tako da će se moći kupiti samo na automatu).

Na autobuskoj stanici ima prodavnica gde se može kupiti hrana, piće...

Fala ti, Pedjalon!

Šta misliš, jel mi bolje izać iz vlaka na Kelenfeldu ili na Deliju ako idem na Nepliget? U kojem slučaju ću brže doć do Nepligeta?

Trebalo bi pre sa Kelenfelda jer izlaziš ranije i menjaš metro M4 za M3 kod Corvina. (Treba ti samo jedna karta).