Jump to content

Featured Replies

Ok, to sam i ja nacula, znaci nije vise tako... Ma sve sam se nadala da ce krenuti Orange busici, ali izgleda nista od toga.  :(

Vazno je da im na salteru u Bp naglasis da uzimas Bg special kartu. Inace ce da ti naplate punu cenu i da se prave mutavi.

Ok, to sam i ja nacula, znaci nije vise tako... Ma sve sam se nadala da ce krenuti Orange busici, ali izgleda nista od toga.  :(

pa ja ne znam da li jeste jos uvek ili ne..

pitaj ih..

Bilo bi super kada bi se Pedja javio i razjasnio citavu stvar... Dakle, u jednom pravcu od Budimpeste do Beograda, kako proci najpovoljnije?

www.elvira.mav-start.hu/elvira.dll/xslms/uf,

www.mav-start.hu/utazas/kulfoldi_utazasi_ajanlatok.php?mid=14945661a856e4

Ajd` da se javim kada sam tako lepo zamoljen.

Dakle.

Kao sto vidite sa site ima tri polaska iz Budimpeste za Beograd, Ako kupite redovne karte onda, po prilozenom , vidite vecu cenu.

Ali kupujete kartu SPRECIJAL i to u jednom pravcu Budimpesta- Beograd po ceni od 15Eura x 280(to je obracin za 1E), pa je tako cena 15x280 je 4200Ft.

Kartu mozete kupiti na tri zel. stanice u Budimpesti (Keleti p.u. , Nygati p.u. i Deli p.u.). (Moglo je i u gradu u njihovoj , MAV poslovnici ali sda ne znam gde su), kada kupujete kartu na Nyugati p.u. pokusace da vam "uvale" i rezervaciju za mesto. To odbite, jer rezervacija ne treba.

Problem imaju oni koji hoce da iz voza izadju, recimo, u Novom Sadu jer imaju kartu do Beograda. Pobegnite ali pazite da vas niko ne vidi. He, he, he...

Bilo je moguce kupiti kartu i u jednom pravcu do Subotice i Novog Sada po povlascenoj ceni ali mislim da sada to vise ne moze.

Eto.

Jutros sam došao busom Budimpešta - Subotica za 3900 forinti, karta se može kupiti i kod vozača. Njemu možete platiti i u evrima, ali onda je 15e (što je već pomenutih 4200 forinti). :) Iz Subotice je već lako, autobuska i železnička su na manje od 1000m jedna od druge.

Za pocetak, pozdrav svima. Vec duze vreme citam, naisao sam na brdo korisnih informacija...

18-og juna idem na vikend u Budimpestu, prvi put. Dva nocenja, petak i subota. Rezervisao sam Budapest Budget Hostel : http://www.bbhostel.hu/

Pronasao sam ga na hostelworld-u, i video dosta dosta preporuka. Ako neko od vas ima licnog iskustva, neka napise ;)

Soba za dvoje, sa odvojenim kupatilom, kosta 30e za noc.

Rezervisao sam preko maila, nije bio potreban depozit. Koliko je to uobicajeno? Posto nemam iskustva sa ovakvim rezervacijama, pa bih ipak da budem siguran ;)

Svi preporucuju spa centre, a nijedan konkretno. Koliko sam video na netu, najcesce se spominju Gellért Baths i Széchenyi Baths. Koju od ove dve izabrati ?

I da li imate da preporucite neki klub za djusku sa pristojnim cenama?

Hvala svima i pozdrav

Jutros sam došao busom Budimpešta - Subotica za 3900 forinti, karta se može kupiti i kod vozača. Njemu možete platiti i u evrima, ali onda je 15e (što je već pomenutih 4200 forinti). :) Iz Subotice je već lako, autobuska i železnička su na manje od 1000m jedna od druge.

A taj bus za suboticu u koliko sati ide i kojim danima i sa koje od one 3 bus stanice u pesti? hvala

@losmipfc

Bio sam u Szeczenyi banji i stvarno je bilo fantasticno... 3 sata sam se banjao i bilo mi je premalo! Ko je bio u Budimpesti a nije bio u banji kao i da nije bio :) Za ovu drugu banju ne znam...

Ja sam bio u jednom super klubu koji se nalazi na krovu jedne zgrade relativno blizu centra... Zaboravio sam kako se zove ali ce ljudi koji budu radili u hostelu sigurno znati posto nema bas puno klubova na krovovima zgrada... Alternativnija je varijanta i cene su pristojne... Inace Budimpesta je selendra sto se tice nocnog zivota u odnosu na Beograd... Ja i moje drustvo smo lutali ulicama i proganjali mlade Madjare da nam kazu neku mesto za izlazak i jedva nadjosmo nesto tek treci dan...

Hvala na informacijama ;)

Mozda ce se i neko sa ovog foruma setiti imena kluba, siguran sam da ima jos ljudi koji su ga posetili ;)

Za pocetak, pozdrav svima. Vec duze vreme citam, naisao sam na brdo korisnih informacija...

18-og juna idem na vikend u Budimpestu, prvi put. Dva nocenja, petak i subota. Rezervisao sam Budapest Budget Hostel : http://www.bbhostel.hu/

Pronasao sam ga na hostelworld-u, i video dosta dosta preporuka. Ako neko od vas ima licnog iskustva, neka napise ;)

Soba za dvoje, sa odvojenim kupatilom, kosta 30e za noc.

Rezervisao sam preko maila, nije bio potreban depozit. Koliko je to uobicajeno? Posto nemam iskustva sa ovakvim rezervacijama, pa bih ipak da budem siguran ;)

Svi preporucuju spa centre, a nijedan konkretno. Koliko sam video na netu, najcesce se spominju Gellért Baths i Széchenyi Baths. Koju od ove dve izabrati ?

I da li imate da preporucite neki klub za djusku sa pristojnim cenama?

Hvala svima i pozdrav

Cao, i ja podrzavam secenj. Mnogo je dobro, mozes da se banjas u dvadesetak bazena ako se ne varam. Najinteresantnije je zimi da se kupas u otvorenom bazenu! Pada sneg a ti se brckas.  :hihi:

Devojka koja nas je hostovala odvela nas je u jedan klub Morison.  http://www.morrisons.hu/en/index.html  ako udjete pre 9 ulaz je besplata, stalno imaju neke akcije besplatnog pica. Ja sam bio kada je votka na akciji kostala 300 forinti, ali pazi dokle traje akcija. Ja sam se zeznuo i narucio dve votke posle 12 i platio duplo skuplje.  ;D 

Klub je ogroman, cela zgrada sa dvoriste. Dakle imas sprat, prizemlje i deo u podrumu. Na spratu su bilijari, stonifudbali i ima dosta mesta za sedenje, tu je muzika tiha da mogu ljudi da pricaju. Zeton je kovanica od 100 forinti, mada cuo sam da su stonefudbale sklonili. Nemoj da se zeznes da muvas madjaricu preko bilijara ili neke kafanske igre jer ce te pokidati kako dobro igraju.

U prizemlju ima, cini mi se, dve sobe sa muzikom i dvoriste sa klupama. U podrumu je ludilo! Ima 3 sobe sa razlicitom muzikom ako se ne varam. Jedna soba su madjarski dens hitovi devedesetih, to moras da vidis i cujes!  ;D Sledeca je karaoke soba, a u trecoj se pustaju pop/r'n'b/tehno/MTV hitovi. Svuda su ti sankovi i nema guzve za kupovinu pica.

Atmosfera je skroz opustena, nema nafuranih ljudi, svi su druzeljubivi i spremni za zajebanciju.  :blob:

Ako budes isao na pijacu popni se na sprat i pitaj ljude gde ima da se kupe langoske.

toliko od mene ;)

Hvala dobri covjece  :spot:

Akcije sudeci po sajtu traju od 5 do 9 :) Pivo za 200 forinti  :D  :pij:

Ovo ce se obavezno posetiti, hvala jos jednom ;)

Budimpesta svakako nije selendra u odnosu na Beograd ni po cemu, pa ni po mogucnostima nocnog provoda i izlazaka. Znacajno veci broj klubova i pre svega sira muzicka ponuda. Da ne bi sledeci put pitao mlade Madjare...evo male pomoci:

http://www.pestiest.hu/

http://funzine.hu/

Svakodnevno mozes naci neki festival, zurku na otvorenom, a o provodu po klubovima necu trositi reci.

Morrisons je solidan srednjoskolsko-studentski klubic, Nikola je vec dosta rekao...u podrumu su 4 muzicke prostorije, izostavio je techno-psy sobicu. Prvo pravilo kluba je da ce najbolje cure pokupiti svi crnci koji dodju, drugo pravilo je da preostale ne znaju ni engleski ni nemacki  :LOLLL:  Salu na stranu, solidan izbor. Pride u tom delu St Izstvan Koruta i bocnim ulicicama ima dosta klubova.

Za Corvinteto samo pohvale.

Kad idem s namerom da se provodim, a ne da radim ili odmaram, obicno odsednem u nekom commonwealth based hostelu tipa Tiger Tims, Paprika ili ako bas mora Carpe Noctem i ne brinem o izlasku. Uvek je tu barem 5-10 Australijanaca i Engleza i Australijanci i/ili Englezi koji drze hostel i rade u njemu se maksimalno potrude da izbunare sto vecu zurku za to vece i organizuju prevoz i slicno.

Za odmor mi je najbolji Home made hostel, u 8 bed dorm su tako dobri single kreveti koje mozes i potpuno izdvojiti od okoline pomocu zavese. Pravi privatni kutak.

Kad idem sa curom obicno uzmem private u Hostelu 7 tj Unity hostelu (isti vlasnik). Retko kad je preko 30 E za nas dvoje, a dobije se velika soba u potpuno zasebnom stanu (Terez Korut 7) sa bracnim i single krevetom, sedecom garniturom, tv-om i kompom u sobi, uz naravno upotrebu kuhinje i kupatila. U stanu je jos jedna private soba i zenski 6 bed dorm.

Od kupatila idem samo u 3 - Szechenyi, Rudas i Gellert.

U Rudas koji je tipicno tursko kupatilo idem samo kad su zurke (koje su btw odlicne).

U Szechenyi idem kad sam s vecim drustvom ili sa curom ili kad hocu da se provedem i upoznam nove ljude. Ulaz je po juce vazecim cenama 3100 huf radnim danima i 3250 vikendom.

U Gellert idem kad dovedem poslovne partnere ili kad sam u muskom drustvu zbog izdvojenog dela (za razliku od Sz. koji je mesovito kupatilo, u Gellert-u pored zajednickog unutrasnjeg i spoljnog dela, postoje i zasebni delovi). Covek se tamo zaista oseca kao djentlmen  lol:: , spoljni bazen je prelep (sa sve vestackim talasima), basta je prava oaza, a osecaj kada go plivas u 38 stepeni je osecaj prave slobode  ;D  Cjena prava sitnica - 4050 huf  lol::

PS- ja idem = preporucujem za te i takve situacije. Ako nekome treba ikakav info, tu sam...u Bp sam silom prilika svake 2-3 nedelje.

PS1- A sad jedna molba sa moje strane, vise mi je preko glave stizanja u Pestu u 5 04 h i 2 x 7,5 h voznje svakih par nedelja. Ima li ko bilo kakvu drugu (brzu) kombinaciju, a da ne bude bas dupla ili trodupla cena u odnosu na voz. Unapred zahvalan  :bag:

Dobar dan dobri ljudi.

Zna li neko, ima li na zeleznickoj stanici Keleti u Pesti ormara/sefova koje mozez da iznajmis na odredjeno vreme i u njih smestis svoj prtljag? Ima li neko iskustva sa tim, jesu li sugurni? Imacu jedno 7-8 sati da ubijem u Pesti dok budem cekao vezu iz Praga za BG, pa sam kontao da malo setam kroz Pestu, ali mi se bas ne vucara 3 putne torbe sa sobom...

U levom delu zgrade gledavsi od ulaza u Keleti sa ulice pri samom dnu zgrade (skoro pa gde pocinju peroni 1,2,3...) postoje police na koje ti radnik odlozi stvari. Dobijes potvrdu sa kojom kasnije podizes torbe. 1 sat je 100 huf, mislim da moze da se uzme 2,3,4,5 sati, a nakon toga je opcija 1 dan koja kosta 600 huf. Ostavljao vise puta, nije bilo problema. Ako ti se ne placa ni to, nadji neki hostel blizu Keletija pa zamoli da ostavis stvari tamo. Meni nikad nisu pravili problema ni za to.

Videh na http://www.budapest-tourist-guide.com/travel-in-budapest.html sledecu kartu:

Family ticket (családi jegy): 2200 HUF: valid on all public transport lines for 1-2 adults and 1-7 children under the age of 14 for 48 hours starting from the time and date indicated on the ticket.

Da li to svako moze da kupi? Ispadne prilichno jeftino reshenje da se dvoje muvaju budimpeshtom dva dana...