Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav, narode.

Ovde sam da pitam za savet. Putujem sa curom za Sloveniju na desetak dana. Bićemo mahom u Kopru, ali sam razmišljao gde još da idem, a iskreno i gde da idem a da mogu da uštedim štogod novca.

Trst sam svakako planirao da posetim, pošto je blizu, ali sam čuo da su Bohinj i Bled skupi, kao i sama Ljubljana. Interesuju me dakle predlozi - nešto jeftinija mesta za posećivanje, prostori za razumno naplaćenu hranu i piće, itd.

I ako mogu da biram između ova dva, Bohinj ili Bled?

Hvala vam svima unapred.

Ja bih ti pomogao savetom ali ne znam koliki ti je budzet pa da u skladu sa njim dam prijedlog. Ne znam ni da li cete putovati autobusom/avionom ili svojim kolima.

Ja sam proslog oktobra bio u Sloveniji 10 dana. Isao sam na.odmor i to bas u kraj u koji ti planiras da ides. Prvi put sam bio u toj drzavi i bio sam odusevljen njenom ljepotom.

Cijela Slovenija je kao mala nacrtana drzava iz bajke. Medjugradski prostori kroz citavu Sloveniju podsjecaju na scene iz dugometraznih crtanih filmova Volta Diznija :smile:

Ako vec idete u Koper,obavezno obidji sva manja mjesta nadomak tog grada- Seču, Portorož,Izolu i Piran. Ima sto da se vidi,pogotovo u Piranu.Mene Trst nije odusevio jer je u trenutku kad sam bio tamo odrzavan neki festival pa je citav grad bio preplavljen masom ljudi i nekakvim stejdzevima i trestala je techo/haus muzika kroz citav grad. I bilo je strasno hladno za pocetak oktobra :-/

I Bohinj i Bled su divni ali ako vec moras da biras izaberi Bled. Ako nisi bio na Bledskom jezeru kao da i nisi bio u SLO.

Ljubljana je san snova ali je preskupa. Kao i citava drzava,na to racunaj. Tesko je.preporucit neko mjesto kao jeftinije jer su cijene uglavnom ujednacene za ugostiteljske usluge. Primera radi hleb u Sloveniji kosta 2 eura,burek 2 eura, najjeftinija pizza Margarita 9 eura (ostale idu do 25e) itd. Za nase standarde,SLO je po meni jako skupa zemlja. Ja sam rezervisao guesthouse preko booking.coma ali sam se namucio da nadjem razuman odnos cijena/usluga.

Preporučujem Piran, sjajno mjesto i možete proći povoljno kupujući hranu u Mercatoru. Ovo su moje preporuke šta raditi tamo: http://putovanjazasvakoga.blogspot.ba/2016/08/vodic-kroz-piran-slovenija-sta-posjetiti.html

Izola je takođe simpatično mjestačce, ali Piran je dosta interesantniji. Bled i Bohinj su takođe interesantna odredišta. Za 4 eura po osobi možete posjetiti i kanjon Vintgar u blizini Bleda. Od gradova možete obići neke manje gradove kao što su Ptuj ili Maribor.