Jump to content

Featured Replies

Posted

Znam da je Budimpesta izlizana tema ali nisam nasao info za nas koji vozimo do tamo.

Idemo za Maroko Rajanom i ostajemo dve nedelje, zanima me savet ukoliko neko zna za parkiranje na mestu blizu konekcije sa aerodromom (stanica busa 200e) ili bilo sta sto je najbezbolnije po moguctvu dzabno i iole bezbedno za parkiranje.

Ili ako ima neko sa kluba ko bi kao za Temisvar iznajmio karticu aerodromskog parkinga na dve nedelje.

Moze i parkiranje iz centra (metro+bus) ukoliko ne postoji bolje resenje.

Pozdrav

U blizini aerodroma ima puno privatnih parkinga koji nude uslugu čuvanja automobila i transvera do aerodroma u odlasku i dolasku.

Kod Westend centra ima parking koji košza 900ft /caa 3Evrova/ na dan. Pored parkinga je metro stanica ka aerodromu.

Ne postoji takva parking kartica u Budimpešti.

Edited by pedjalon

Cena aerodromskog parking je razumna, sad sam pogledao za 2 nedelje u oktobru, na najjeftinjiem parking (Holiday parking lite) od aerdroma je 10.600 HUF (~34€) ako se kupi preko neta, što ispadne manje od 2.5€ po danu.

Nisam primetio da su mnogo jeftiniji ovi okolni parkinzi, a ovo je generalno rešenje koje ja praktikujem kad god letim. Jedino da napomenem da je skuplje za ~30% ako se ne uzima online.

http://www.bud.hu/english/passengers/access_and_parking/parking

1 hour ago, deleter said:

Cena aerodromskog parking je razumna

Sa ovim se ne bih slozio, barem u vezi sa onim sto se tice mojih potreba. Parkiranje je gratis samo prvih 5min, sto je nedovoljno da te neko ostavi, iznese stvari i izadje sa parkinga. Na nekim drugim mestima je 15min, sto je ipak razumno vreme. A cena za tih nekoliko minuta preko, tj. za ceo prvi sat je preko 3 evra, ako se ne varam. Ja bih rekao da je to prilicno papreno za nekih mojih 10-15minuta zadrzavanja.

7 minutes ago, Dragance said:

Sa ovim se ne bih slozio, barem u vezi sa onim sto se tice mojih potreba. Parkiranje je gratis samo prvih 5min, sto je nedovoljno da te neko ostavi, iznese stvari i izadje sa parkinga. Na nekim drugim mestima je 15min, sto je ipak razumno vreme. A cena za tih nekoliko minuta preko, tj. za ceo prvi sat je preko 3 evra, ako se ne varam. Ja bih rekao da je to prilicno papreno za nekih mojih 10-15minuta zadrzavanja.

Prvo, ovde sam mislio na cene sekundarnih parkinga (Holiday i Holiday + parking) na duže staze.

Drugo, moje lično iskustvo je da je tih 5 min dovoljno, ali doslovno da se izleti iz auta i izvuku stvari, u mojih circa 20 dolaska/odlaska u poslednjih 2 godine. Složiću se da je izuzetno užurbana akcija izlaženja iz kola :biggrin:

A što se tiče cene, slažem se da je paprena, koliko vidim na cenovniku 2000 HUF (~6€) za do 30 min, što je mnogo. Ali ako treba više od 5 minuta da se raspakuje, ima dve opcije. Jedna je Terminal parking koji je besplatan do 5 minuta isto kao ovaj gore, a do 30 min 900 HUF (~3€),  a do 1h za 1300 HUF (~4.5€), ili Holiday lite koji košta 500 HUF (~1.5€) po satu.

Samo ću da dodam da u poređenju sa ovim našim koji imaju "one minute stop", posle kog idu ovi lešinari da skupljaju harač koji je značajno veći od 7€ :bang:

još jedan glas za zvaničan parking - korišćen više puta i nije bilo problema; takođe uvek uziman online što je povoljnija opcija uz napomenu da rampa skenira tablice tako da nikako ne treba uzimati novu karticu već sačekati da se sve očita kako treba

Slazem se sa yogi, parking je dobro uredjen, pod videonadzorom, sa stazom koja je osvjetljena i natkrivena, a parking je zaista povoljan (holiday lite)