Jump to content

Featured Replies

Posted

Cao svima! Nova sam na sajtu i treba mi pomoc. Trazila sam odgovor po netu, naletela na ovaj sajt ali su odgovori dosta stari. Momak i ja smo nerazmisljajuci rezervisali apartman u Krakovu za Novu Godinu koji ne moze da se otkaze i slozili smo se da je to to :biggrin: ali imamo problem sa pronalaskom prevoza Novi Sad - Krakov. Da li biste bili ljubazni da me uvedete u celu pricu svojim iskustvima. Ja sam novi "putnik" i prvi put putujem van agencije. HVALAAA

@charnadefacto: Imas vec temu o tome.A sem toga,sta ce ti takav naslov,ko da je ne-znam-koliko kriticno?Imas jos dva ipo meseca do Nove godine,cak i da ti niko ovde ne odgovori nista sigurno biste se snasli za 80+ dana.

Anyway...

Svakako prvo idite do Budimpeste.Iz NS-a mislim da je povratna vozom 15 evra (za 1 osobu).Odatle mozete ili Orange Ways-om (madjarski prevoznik) ili Polskim busem (poljski prevoznik).

Za proizvoljno uzete datume (29. decembar odlazak,povratak 3. januara) cene su sad:10 evra za Orange Ways i 8 evra za Polski bus (za 1 osobu,za 1 pravac - Budimpesta-Krakov).Sto pre uzmete karte bice vam jeftinije,jer je 200% sigurno da ce karte tamo pred Novu godinu skociti 300% (kako se bus bude popunjavao).

Mana Orange Ways-a je sto ne ide svakodnevno,vec svaki drugi dan.Prednost im je sto povremeno imaju "happy hour",kad su im cene za sve polaske 50% nize (da citas temu na forumu o Orange Ways-u vec bi znala za to).

Prednost Polskog busa je sto idu svakodnevno i sto im je karta jeftinija (u "normalnim" uslovima),plus kaze amstel da su udobniji.Mana im je sto nemaju happy hour,tj. popust.

Ako neces da strepis da li ce biti happy hour-a ili ne (kad ga bude,to je obicno izmedju 11 i 13h,radnim danom,tad trebas da im proveras sajt;ranije je bio veliki HAPPY HOUR baner na naslovnoj strani kad to bude aktuelno),onda uzmite karte kod Poljaka.Ako placate nasom (dinarskom) karticom,pazite na konverziju zlota u evre,pa iz evra u dinare;mozda ukupna cena zbog toga bude malo veca.Mada bih ja licno sacekao do pocetka decembra,pa probao da uhvatim jednom taj happy hour (za mesec ipo dana ce ga najverovantije biti).

Putuje se 6 sati (NS-BUD) i jos 6-7 sati (Budimpesta-Krakov),razmislite koliko cete rakije da zderete u busu/vozu.I posto presedate u Budimpesti,gledajte da uskladite polaske/dolaske.Voz (u Budimpesti) vam dolazi/krece sa Keleti stanice ("Keleti palyaudvar",na madjarskom),a autobuska stanica u Budimpesti ("Nepliget") je nesto dalje (nije ko u NS-u,da su jedna pored druge).

E da,ima jos jedna alternativa.A to je "Bla Bla Car" sajt.Ako nisi cula za to - to je sajt za deljenje troskova prevoza automobilom.Mozda iskopas nekog da pici autom iz NS-a za Krakov (malo teze) ili iz Budimpeste za Krakov,pa ako imaju jos 2 slobodna mesta za vas...eto vam prevoza.

Lazo, 20 evra je povratna vozom iz Novog Sada.

Pored svega što su drugi nabrojali, imate i voz, čisto ako volite, prodaje se određen broj jeftinih karata po ceni od 19e za sedenje u kupeu, i 29e za kušet kola. Putuje se oko 11 sati, ali je ipak voz.