Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav svima ,

Evo tipkam 2 topic na forumu , nakon uspjesno odradenog proslogodisnjeg prvog dalekog putovanja na Thai na mjesec dana , puni predivnih dojmova o toj zemli koja je kao stvorena za prvo dalje putovanje jer svako mjesto koje smo posjetili je bilo vrhunski bas kao sto sam procitao na brojnim postovima na forumu , no ove godine smo se cura i ja smo se odlucili za 2 putovanja , svako od 2 tjedna , koliko posao dopusta , jedno u prosincu na karibe , dominikansku republiku preko Venecije i Pariza , i nakon izlezavnja po plazama kariba koje sam vec 90% putovanja isplanirao , ovo drugo u 4. mjesecu za vrijeme opusta prilikom uskrsnjih praznika u Indiju preko Istanbula.

Za Indiju bi mi trebale vase sugestije jer smo tek prije 3,4 dana od pisanja ovog posta dosli na tu ideju , te za sad samo znamo da cemo uzeti povratu avio kartu Zagreb-Istanbul-NewDelhi za 30.3 do 11.4 .

Neki ugrubo moj plan je ostati jednan dan u New delhiju , odmoriti se od leta .

Sljedece sta bismo zeljeli je pronaci turu u Delhiju za taj neizbjezni Indijski trokut , koliko sam vidio na netu cijne za 2 osobe se krecu oko 150, 200 dolara , 4 dana sa 3 nocenja ovisi kakav smjestaj se uzme , a moje pitanje na to je dali je potrebo to unaprijed bookirat ili da na licu mjesta nademo prijevoznika ?

Nakon odradenog indijskog trokuta , tura bi nas vratila u new delhi , odakle smo prvobitno mislili uzeti let New Delhi - GOA , te uzivati na plazama kojih 3,4 dana , Arambol beach je nekako nas izbor .

Sto sveukupno ispada 8,9 dana ... E sad ostaje nam jos taj dan dva za koji nismo jos sigurni sta tu , Indijski trokut nam je nesto sto bas zelimo isto kao i GOA jer smo veliki ljubitelji plaza , pa se pitam da li ima ikakva Desert tura za uklopit je u ta 2 dana naprimjer iz delhija ili pak iz goe ?

Takoder smo posmatrali obilizak Mumbai-a sta takoder nije iskljuceno .

Svijestan sam toga da je ovo prekratak period za obac veliku Indiju , no tih 10ak nocenja je sve sto imamo , plus cemo jos jednu noc ostati u Istanbulu prije povratka na radna mjesta , tako da molim sugestije iskusnih avanturista , kojih siguran sam na ovom forumu nemanjka.

Unaprid fala . :biggrin:

Edited by Mrksbrajo

Indija je poslednja od 200 i nesto zemalja na svijetu koju treba posjetiti na brzaka . 

Obzirom da nedugo prije toga idete na kupanje zasto umjesto Goe ne posjetite posle obilaska trougla npr Varanasi . 

Ako bas mora plaza zasto ne Andamani ?  ili Keralu ?

Ne zaboravite da 4 dana tri noci je samo za Agru i Dzajpur ( apsolutno nedovoljno )  a gdje je Delhi ?

U svakom hotelu Vam nude aranzmane koji su isti , mislim isto se sve obilazi a cijena zavisi od hotela gdje Vas smjestaju .  licno vise volim takve stvari bukirati preko neta , mozda bude nesto skuplje , jer ipak proguglate i vidite kakva je usluga te agencije . 

Srecan put i u svakom slucaju necete ostati ravnodusni , ili ce te biti odusevljeni ili razocarani . Sa Indijom nema treceg .

Indija za tako kratko vreme je kao da omiljenu supu progutate odmah i to pretoplu. :smile:

Ustedsredite se na "zlatni trougao" ovog puta, a narednog plaže. Moj put kroz Indiju je trajao dva meseca i jedva da sam je dotakao.

Ako želite Gou, onda avionom iz Delia i nazad.

• 11 months later...

Dali je neko od vas u neko skorije vreme (*naprimer godina Dana) ušao u Indiju kopnom?

Bila sam u Rajastanu + Delhi pre 3 godine. Umesto "trougla" bih preporučila samo dan-dva u Delhiju i 2-3 dana u Džajpuru, kad već mora na brzinu. Ne bih se zadržavala u Agri, niti tamo noćila već samo posetila Tadž Mahal. Agra fort jeste impozantna tvrđava, ali videćete toliko impozantnih tvrđava kroz Indiju da ovu možete i preskočiti ako baš nemate vremena za sve. Mi smo to sve obavili u sopstvenom aranžmanu, tako da nemam savet za agencije. Takođe smo imali malo vremena pa smo za jednodnevni odlazak do Agre iznajmili auto sa vozačem (ne mnogo skuplje nego što bi izašao pristojni voz za dvoje + ušteda vremena + mogućnost da stanemo gde god nam se dopadne usput + beskrajno zabavni vozač). Koliko se sećam, nije bilo moguće iznajmiti auto bez vozača. Ne znam koliki vam je budžet ali ako nije preterano ograničen, toplo preporučijem tu opciju. Kako smo nalazili smeštaj povoljno i hranili se vrlo jeftino, mogli smo to priuštiti. Ostatak puta po Indiji smo išli uglavom vozovima.

Ne znam šta vas najviše zanima, ali iz mog iskustva u Indiji treba bežati iz velikih gradova glavom bez obzira. Meni se od svega što smo obišli zapravo Udajpur najviše dopao - a to je bio od manjih gradova u kojima smo bili. Kažeš "(...) u New delhiju, odmoriti se od leta (...)" :) U Delhiju nema odmora. To je opšti haos i ludnica koji nikad ne prestaju. Jeste zanimljivo za obići, ali i samo hodanje kroz Delhi je kao beskonačno izlaženje sa koncerta ili utakmice sa 50.000 ljudi, stalno u masi, gužvi, smradu i prljavštini, preskačeš preko ljudi za koje ne znaš da li su živi ili mrtvi... tako da... za "odmor" ne preporučujem. U Mumbaiju nisam bila, ali nešto mi govori da nije mnogo drugačije. 

Edited by golosina

Nije istina. New Delhi je super grad za odmor u klasicnom smislu. Ima puno parkova, zelenih povrsina, I delova u kojim I nema nesto preterano ljudi. U New Delhiju sam bio dve nedelje bukvalno na odmoru. 
znaci moze se naci i mir, I prazan park za odmor, citanje , izlezavanje .

Meni je takav bio utisak. 
prema tome ima smisla 

Tačno je da ima puno parkova gde nema gomile ljudi. Kako god, ne bi mi padalo na pamet da sedim "na odmoru" u jednom od gradova sa najzagađenijim vazduhom na svetu. Uvek su mi pre bili smešni Japanci sa maskama na putovanjima, u Delhiju sam ja nosila masku... :(

Mene je tamo najviše užasavala ta otežanost kretanja i neviđena opšta štrokavost i to mi nikako ne ide uz bilo kakvu (moju) ideju odmora. Ali zanimljivo je čuti različita razmišljanja. Svako nek odmara gde mu prija.

Edited by golosina

• 1 year later...
On 11/5/2017 at 8:19 AM, pedjalon said:

Indija za tako kratko vreme je kao da omiljenu supu progutate odmah i to pretoplu. :smile:

Ustedsredite se na "zlatni trougao" ovog puta, a narednog plaže. Moj put kroz Indiju je trajao dva meseca i jedva da sam je dotakao.

Ako želite Gou, onda avionom iz Delia i nazad.

Pitanje...idem sredinom februara na dva meseca i imam nameru samo se fokusirati na jug i to Tamilnadu,sta je sa hranom i stomacnim problemima i koliko je sve to bezbedno za zenu u "godinama" samu sa rancem na ledjima. Vise me brine problem zdravlja mada sebe ne smatram panicarkom, Ako sam "prezivela" tracking po dzunglama valjda cu i ovo.

Naravno da ćeš preživeti.

Uostalom ako se i dese stomačni problemi u apoteci se mogu lupiti vrlo efikasni lekovi protiv dijareje. Cena par rupija.

Ja sam jeo i po uličnim štandocima, ali sam gledao da uzimam hranu koja je upravo izvađena iz vrelog ulja, bez da "kuvar" uhvati svojim rukama. Kupovna voda iz boca uvek. Stom vodom se peru i zubi. Voće najbolje ono koje možeš svojim prstićima da otvoriš, a i pre toga malo isplahneš vodom iz boce. Za ruke dezinfikacioni gel i dezinfikacione maramice.

Me moraš se rukaovati baš sa svakim ko ti šruži ruku. :)

Najprljaviji je novac, rukohvati, kvake...

Ja se raspisah kao da ideš u zatrovanu zemlju. Ja sam bio dva mesec od severa do juga i nisam imao nikakvih problema.

I još nešto možda važno, ja sam vegetarijanac i mišljenja sam da je meso naj opasnije, naročito u tim toplotnim uslovima. Tako da...

Srećan put. Uživaćeš. 

18 hours ago, pedjalon said:

Za ruke dezinfikacioni gel i dezinfikacione maramice.

Sve je ok sto si naveo, ali ja bih radije savetovao ljudima da kupe 70 ili 95% medicinski alkohol i dezinfekuju ruke valjano.