Jump to content

Featured Replies

ako su se popuške raštumavele, šta će domaćica da uradi?

Ne znam sta ce da uradi, ali mislim da je vezano za kuvanje...Ako se ne varam to su nesto kao mekike..  :-\

Marko molim te reci sta je... smejala sam se 10 minuta kad sam procitala ovo.

Mislim da bi Vojvodjani trebali da znaju sta treba da urade kad neko trazi da razredite firange.

Iz Balazeviceve pesme:

"te firange cipkane

samo vatru potpiruju

tvojom rucicom tipkane"

Rec je o zavesama  clap.gif' alt=':clap:'>

• Author

za kuvanje da, obzirom da je domaćića  :)

popušće (popuške) mu dođu paprike. Ako se npr. napune pa da budu punjene paprike, pa se to sprema dovoljno dugo da počnu onako da se od kuvanja raspadaju i na kraju sve to što je u šerpi ne liči ni na šta, to mu dođe to..

Ne, nema veze sa tim. Nije neko konkretno jelo vec nacin na koji se jede.

Moze da bude pasulj, neka corba ili npr. mleko.

Izraz je iz juzne Srbije.

Pecene paprike?

Ne. Ajmo dalje.

Mala pomoc: 100% ste videli u Bugarskoj na vratima restorana da sa jedne stane pise drpni a sa druge strane b'tni.

• Author

#markoristic:  paprike ili shushbe? reko bi da su cheshce shushbe, sem kad nisu popushce.. :)

a na mojoj zgradi ponosno grafit kaze 'butam stranci' hahah

Pa da, kad bi rek'o susbe onda tek niko ne bi razumeo :-)

Koliko dobar grafit !!!

Bravo globe trekker! Punjene paprike su u pitanju.

Inace butati znaci gurati.

A verovatno znate i sta su butane paprike.

Hm...

Nekako mi ovaj izraz uopste ne ide. Tj ili su butane shushPe (znam sa P a moguce da je i B) ili su punjene paprike. Ovakvu okrnjenu formu, tj butane paprike verovatno koriste Nishlije koji imaju nekoga na jugu :D

:mah:

• Author

kad je neki novinar pravio intervju sa majkom Dragana Stojkovica Piksija, gospodja Stojkovic je slikovito opisala sta njen sin najvise voli da jede nakon treninga - butane shushbe zachepene s krompir :)

• 5 weeks later...

Pa, valjda je nešto silazila nizbrdo, pa se skrljala, samo ne kapiram u šta  shtrumpf.

Ovih dana u Šapcu ima po bilbordima i novinama predizborni slogan Evropa je baro. Pitanje glasi : je l iza njega stoji omladina demokratske ili radikalne stranke ? Tj, šta znači baro ? Da budem precizan : baaaro.

Mrckeljati... mislim da je to ono kad jedeš, al onako, bez entuzijazma, pola sata gledaš u tanjir, sitni zalogaji... tako je bar korišćeno u mojoj porodici... al pitaj boga da li to znači...

Za baaaro - velika misterija, ne mogu ni da naslutim o čemu se tu radi. Da li si fotkao taj bilbord?

Evo par izraza iz riznice mog dede: "ošajdariti", "švandrljav", "žvajznuti" :) Šta znače?

žvajznuti - mislim da to znaci udariti, nisam sigurna. kad je neko žvajznut onda je on 'udaren' (lud).

a opajdaren?

;D

Evo, večeras mi je u gostima bila neka rodbina, pa me podsetiše na dva fina glagola:

-bandrcati se (voli da se bandrca)

-pripušiti 

:mrgreen:

Za baaaro - velika misterija, ne mogu ni da naslutim o čemu se tu radi. Da li si fotkao taj bilbord?

Nisam. Ali sam našao link ;). http://evropajebaro.org/index.php .

Baaaro je nešto kao kul, opštenamenski pridev/prilog pozitivnog značenja, ali bez strasti. Ima isti oblik u sva 3 roda i ne trpi komparaciju. Možete ga čuti isključivo od čistih šapčana (kod mene u Mačvi ne), i to samo ponekad. Ja ga nisam čuo poslednjih 10-15 godina pa mi sad zanimljivo  ;D.

A bandrcati se ? Hm, nisam čuo, ali imam utisak da se bandrca dete kome je ušao pundrak u guzu.

То баро ја не разумем. Да пише Европа је кева па ајде. ;D