Jump to content

Featured Replies

Posted

Za koji dan zapocinjem avanturu iz CG do Vietnama :smile:  imam kombi vw t3 dizel 1.6 t ~

ovo je ruta :

start Ulcinj-Srbija-Bugarska-Turska-Gruzija-Rus-Kazakstan-Kina-India...

sta vi mislite o ovoj ideji ? pozdrav

Rekao bih da nije...

ukratko u Kinu je izuzetno skupo, da ne kažem nemoguće ići sa ličnim vozilom, a pored toga ne priznaju strane vozačke dozvole (sem Belgijske)...

Pored toga verovatno će ti biti potreban carnet za ove neevropske destinacije.

kas sredis sve papire a to nece biti nimalo lako .

vec od Turske je saobracaj haos . pogotovo Indija i Vijentam , za svaku nezgodu si ti kriv . vrlo traumaticno iskustvo . sve sto znas o saobracajnim pravilima zaboravi . tamo je sirena najvazniji dio auta .

srecni jer je plan fantastican , mislim da je tesko izvodljiv ali ne i nemoguc

p.s, jesi li izvadio vite sa sve gdje su potrrebne

Edited by budva

Za svaku zemlju u koju želiš da uđeš automobilom moraš ispuniti njihove zahteve. Tako da ti nije dovoljno da se raspitaš samo za Kinu.

8 hours ago, stefan supertrampa said:

kako da uzmem taj carnet?

nisam  vidio za vise , to sam mislio na granici , kao tranzit viza..

U Srbiji ga izdaje AMSS pretpostavljam da je u Crnoj Gori AMSCG. Imaj na umu da treba da se ostavi depozit u vrednosti od 70% vrednosti vozila (stranica za Srpska vozila).

A za vize... Mislim da si zagrizao mnogo više nego što si ikada zamislio. Pošto tako lako kako si ti zamislio sigurno neće ići, a skoro sigurno neće moći da se vade na granicama...

• Author

ok, kad budem uzimo zeleni karton uzecu i ostale boje koje budu trebale .. a za vize opusteno, 

a za taj carinski dokumenat kad budem vadio medjunarodnu dozvolu :smile: 

za vize mozes opusteno jedino ako imas diplomatski pasos u protivnom ne ide to tako kako si zamislio . znaju pasosi da putuju i po tri mjeseca da b dobio vizu ,npr za Indiju saljes pasose u Bec jer turisticki mozes online dobiti vizu ali samo za ako ulazis na preko par aerodroma .

Ima jedna odlicna emisija na histori kanalu . Vozaci na ledenim putevima . jednu sezonu su vozili po indiji pogledaj malo . vecinu tih puteva sam prosao i samo cu ti reci da je stvarnost gora nego na tv .

Imas mecku da rodis da sa kolima udjes u Kinu , zato sve ove jake tv kuce i oni srecnici koji putuju samostalno iznajme tamo kola .

Edited by budva

Sto se tice Kine mislim da mogu samo gradjani iz drzava koje se granice sa Kinom da udju sa kolima, motorima itd. Meni je to bilo cudno ali pratio sam bajkere iz Srbije koj su isli na daleki istok i kada su stigli na granicu sa Kinom  bilo je nazad pa preko Rusije itd.!

SRECAN TI PUT DRUZE!!!

• Author

evo neke informacije od drugara Austrijanaca koji je do skoro prolazio tuda 

"

In the west of kasakghstan the roads are good. But in the east you will have bad roads. Max speed is 30km/h. If you drive 10h you will only make 400km a day.

A good boarder to enter china is in Kyrgisistan.

You will need a lot of money to enter china with a car. It is 1000 up to 2000€ per person. You need a Chines Driving Licenc, Chinese Plates and so on. It is expensive and takes a lot of time. If you are good prepared you will still need a day to cross the boarder.

A offical person from the chinese goverment will sit in you car. You have to pay this person. But it is the only way if you want to go to south east asia

or you go Iran (very beatifull) to Pakistan. It is possible to go thsi way. Maybe you will have Problems to enter india but I think it will be cheapter as china"

• 2 weeks later...
On 11/10/2017 at 9:21 AM, pedjalon said:

Najlakše, ako hoće vozilom, biciklom. (Kao Snežana).

Pa sad...

Kad dodje na red pentranje po planinama,nema sanse da bih menjao bilo kakvo motorno vozilo za bicikl.