Jump to content

Featured Replies

Posted

Pozdrav, narode.

Da li neko ima iskustva sa ulaskom u SAD iz Kanade sa srpskim pasošem? Imam važeću kanadsku turističku vizu i organizovano putovanje u Kanadu u trajanju od dve nedelje. Za to vreme dok sam u Kanadi bih otputovala do Floride na nekoliko dana. Planiram da pre putovanja konkurišem za američku turističku vizu, te me interesuje samo da li bih sa obe turističke vize mogla da uđem u SAD iz Kanade.

Nikakav problem, make sure samo da ti je kanadska viza za više ulazaka.

Pretpostavljam da ćeš avionom, ono što je karakteristično je da US Immigration prolaziš na aerodromu u Kanadi, a u SAD avion sleće kao domaći let i nema nikakve kontrole više.

Edited by meelosh

Evo da dodam da iskustvo sa kopnenim prelaskom (išao sam iz Montreala do Njujorka busom) nije bilo nikakvih problema, izlazili smo svi iz busa na granici i prelazak granice je izgledao manje više isto kao i prilikom ulaska u SAD avionom. Pri tom nije bilo kontrole prilikom izlaska iz Kanada samo pri ulasku u SAD.

2 hours ago, meelosh said:

Nikakav problem, make sure samo da ti je kanadska viza za više ulazaka.

...

Ako planiraš da ideš SAMO u SAD iz Kanada i da se vratiš u periodu na koji ti je odobren originalni ulazak dovoljna je viza sa jednim ulaskom (stranica sa više detalja).

• Author

@deleter, @meelosh, pa to zvuči super, hvala obojici na podeljenim iskustvima!

Planirala sam da putujem avionom i, da, kanadska viza koju imam jeste multiple entry, važi još dve godine i posle posete Floridi bih se vratila u Kanadu, pa odatle putovala nazad za Srbiju. Ali i ova informacija za kopneni prelazak grane mi je takođe veoma bitna. Hvala još jednom, ulepšali ste mi dan :smile:

• 1 year later...