Jump to content

Featured Replies

@ maitreya06

malo sam zaboraivo put sa aerodroma do kolomba jer nas je prijatelj od ilegalca chekao na aerodromu... u svkaom sluchaju imahs chak i free bus koji ide...

ali za povbratak ti mogu reci...

ako si negde na jugu najbolji nachin je da stignesh do kolomba autobusom broj 02 ili vozom... kada se iskrcash.. pitash nekoga gde je autobuska stanica ali nikako voyache tuk-tuka.. to ti je bukvalno kako izadjesh iz stanice (voz) krenesh desno i kroz ulicu samo put desno i stizesh na autobusku nakon 5 minuta hoda... tamo pitash koji autobus ide za aerodrom... on ti je skroz na pochetku stanice i mislim da idu na svakih pola sata.. a cena karte do aerodoroma je 100 rupija iliti 1.5 dolar... kada stignesh... imash jedno 500metara do aerodroma pa ako te mrzi da idesh peshke imash tuk tuk za neke male pare.. i tadaaaa na aerodormu si :D savetujem odazak na vreme jer iz nasheg iskustva sve je bilo sporo .. plus je na kraju avion krenuo ranije!!!

srecan put!

• Author

Moze detaljnije objasnjenje kako da se stigne na aerodrom? Ili jos bolje kako sa aerodroma za Kolombo? Nista mi nije jasno, pomagaj  :party::P

Tebi je, draga moja slatka nangi, oprosteno to sto ti nista nije jasno  ;) Posle 90 dana Sri Lanke ti sada imas papaju umesto glave  ;D Ne brini, gibanica i kis'o kupus lece sve  ;) Ako ti je za utehu, ni ja nisam nista bolji (jaka uteha)  ::crazy: Meni iz glave ispadaju papaja semenke, mogu rasadnik otvoriti  :P

Obratite paznju! Postoji linija broj 187/1! Ne znam da li ova linija vozi do aerodroma, a verujem da ni sam vozac ne zna gde treba da vozi... Mnogi autobusi na liniji 187/1 imaju oznaku samo 187! Ko ce na +32c lepiti ono kroz jedan.. Prvo pitajte da li je to autobus za airport, pre nego sto uskocite u bas i izgubite levu papacu prilikom uskakanja...

• 3 weeks later...

Pozdrav svima.

Spremam putovanje u sada za leto  pa prvo u moru pitanja koje imam je vezano za vize.

Naime icicu sa drugaricom koja je Ruskinja. E sada viza se dobija na granici i sve to ali zanima me koliko treba da joj vazi pasos od datuma napustanja (ili ulaska u Zemlju)? Trenutno joj je problem da izvadi drugi i to ne bi mogla da izvadi do leta. Zbog toga smo planirali put u prvoj polovini Jula , medjutim zbog lepseg vremena bi bilo bolje ako bi put mogli da pomerimo za malo kasnije.

• Author

Ovo pise na sajtu imigracionog, valjda je istina?!

Your intended stay in Sri Lanka should end at least two months before the expiry date of your travel document.

Ali, proveri u konzulatu Sri Lanke u Beogradu: 011 / 369-0245; 011 / 369-0244

ili kontaktirajte ambasadu Sri Lanke u Moskvi: www.srilankaembassy.org/en/

Srecno ;)

Je li neko gledao skoro cene letova iz Sri Lanke prema kuci. Fly dubai je ukinuo 2 leta, i od aprila che leteti samo jednom sedmichno. Cene kod Arabije su kao i kod dubaija preko 210 eura u Pravcu iz Colomba za Istalbul.

Prosle nedelje sam presedao u Kolombu za Maleziju, cekanje 6 sati :( i naravno hocu da izadjem napolje na aerodromu, pandur me pita imam li vaucer hotela, kazem nemam i lik mi da vizu na mesec dana, kao sve je ok.

Ja ga onda pitam, vracam se 1 aprila da budem tu 10 dana jel mi treba vaucer ili mogu opet da udjem ovako, on odusevljeno ponovi 10 dana , onda ne treba vaucer :)

Sta reci...

Inace problem sa Flydubai .. Turkinja idiotkinja na aerodromu nam stvari nije poslala za Kolombo nego za Dubai gde je samo bilo presedanje, i to ne samo nama nego je jos 10 putnika nastradalo. Sve u svemu posle 3 dana bleje u Kuala Lumpuru stigose rancevi.

@ilegalac

Hvala vec sam ranije zvao ambasadu ali se niko nije javljao. Nasao sam i tu informaciju na netu ali sam nasao i druge. Sve u svemu pozvana je ambasada u Moskvi i izicito su rekli da mora da bude 6 meseci viska na pasosu. CIsto ako nekom bude trebala informacija.

Resili smo problem tako sto ce se izvaditi novi pasos :)

E sad imam jos jedno tehnicko pitanje. Karte preko airarabia-e su poskupele za nedelju dana za nekih 60 eura. Citao sam ovde negde na forumu da imaju cudnu politiku i da karte znaju da pojeftine kako se blizi let. Isto tako sam pre jedno 10 dana gledao letova za naredne 2 nedelje i cena je bila 360 e. Da li je pametno cekati da cena padne ili treba karte sad odmah kupiti? U pitanju je period u Avgustu.

Flydubai mi ne odgovara zbog datuma.

Možeš ti da čekaš da karta pojeftini , ali isto tako može da se desi dok ti čekaš da se karte rasprodaju . To je sve stvar tvoje procene i rekla bih i koliko budeš imao sreće. Moraćeš sam da se odlučiš ,a to ti sigurno neće biti nimalo lako. Moj savet ti je da ako se odlučiš i sad kupiš kartu i da više ne gledaš da li im je pala cena , jer ti to neće biti nikakvo pravilo za ubuduće , opet je upitanju trenutak sreće i procene. Bbolje ti je da imaš kartu u ruci nego da imaš plan i program i društvo za ŠL a nemaš kartu da odeš do tamo. Pozdrav.

• 4 weeks later...

Ima neko da preporuci neko mesto za ostati u Negombu, u povratku cu svratiti napar dana pa me zanima ima neko tu. Kakvo je stanje trenutno sa vetrom u Sri lanci i ima li kite surfina wind surfinga po plazama.

• 2 weeks later...

U Hikkaduwi sam bio kod Nelisa, nije lose ni kod Top secret, ali najbolje je kod , naseg druga, Ilegalca, koji je otisao juce i najmice veliki stan... Pa, ako te primi..?

• Author

Neka se jave drugari koji su bili na ovom simpaticno rastimanom ostrvu sa svojim iskustvom koliko je novca potrebno za jedan dan boravka ovde.. Makar da pokusamo izvuci neku racunicu ;) Znaci, smestaj, klopa, dzeparac...

• 2 weeks later...

Zdravo!

Trenutno sam na Sri Lanci (u Kilinociju). Od 2. do 5. maja sam privremeno "by myself" i planiram da malo zujim okolo (u obzir dolaze Hill Country, Cultural Triangle, ili ako neko ima neki kul predlog...). Ako je jos neko u ovom periodu na ostrvu... javite se.

Pozdrav,

Dana Banana  :banana:

Cene od pre nedelju dana u Hikaduwi pirinač sa jajima ili škampima , piletinom je 360rp, čips i kobasica 650rp, veliki škampi 1350rp, sprajt , koka kola, džinddžer beer 70rp, lokalno pivo Lion 140rp, porcija sladoleda 120rp, porcija voća 250rp, 1l vode 50rp , ovo su cene iz restorana na obali Blue note, doručak od tosta omleta malo voća i kobasica ili slanina je 250rp, voda u prodavnici od 1l je 45rp, 80g keksa je 30 ili 40rp, sladoled na štapiu isto, banane pored puta 1kg 60rp bilo da su crvene , zelene ili žute. Bus od Hikaduwe do Colomba 100rp , tuk tukom 5000rp kolima od 6000 do 8000rp. Kripice nisam gledala pa neznam te cene. U Kandiju i Sigiriji pirinač sa pilećim karijem je 550rp , dva kruga ananasa 80rp, sok od ananasa 200rp , hrana  pored puta neke kuglice i rolnicei nešto kao naš uštipak od testa po komadu 40rp. Ja nisam veliki potrošač tako da toliko od mene. Cene ulaznica : Hram Budinog zuba 1100rp, Paradenija botanik garden 1080rp, Pinavela sirotište slonova 2000rp, jeep safari slonova u okolini Sigiriji 80$ po vozilu, pećinski hramovi u Dabuli 1200rp,kulturni trougao 50$.

• 1 month later...
  • Author

U bankama 151-152, u menjacnicama 155-156.. U menjacnicama na aerodromu 155 rupija za jedan jevro..

• 2 weeks later...

Pre neki dan sam se vratila sa putovanja po Sri Lanci, bili smo u Nagombeu, posetili kulturni trougao, pa onda otisli na istok u Batikalou (oblast nastanjenu uglavnom Tamilima), pa istocnom obalo do Potuvila, onda u Welagavayu i Horton Plains, pa u Mataru i Gale. Putovali smo vozom, a najvise tuk tukom sto je fenomenalno iskustvo, barem za mene. Zemlja je neobicna, jos uvek nezagadjena masovnim turizmom, sto mi se posebno dopada. Ima i minusa, recimo prodavci vole da podvale strancu i naplate mu duplo (nama su u jednoj prcvarnici papreno naplatili porciju birjanija), mnogo i upadljivo bulje u strance, posebno u manjim mestima i u oblastima u koje turisti retko zalaze, recimo, sedeli smo na autobuskoj stanici u Batikaloi kada nam je prisla zena sa dvema devojcicama, stale su isred nas i smejale se, a majka kao da je htela da kaze: 'Evo, dovela sam vas da vidite cudo' lol:: ...U Welagayami smo prisustvovali hindu procesiji, bili smo jedini stranci u toj masi, deca su nam prilazila sa recima 'Money, money' :D, no dobro, vredi zaista videti ovu zemlju koja je prelepa u svoj svojoj nesredjenosti.

• 4 weeks later...

Dolazim na ostrvo 7-mog Avgusta. Bicu nekih 19 dana i plan je za sada da se odmah sa Aerodroma ode za Kandy na 3 dana i posle preko Dambule i Polanaruve do istocne obale. Jos uvek ne znam ne znam  koliko cu vremena potrositi obilazeci ove gradove i okolna mesta. Posle toga idemo plan je da se ide na istocnu obalu. Sve je prilicno fleksibilno i to su samo generalne crte. Imam dosta pitanja na koje bi bilo lepo odgovoriti ali za sada me zanima gde ici na Istocnu obalu? U koje mesto? Da li u Trinkomale ili neko drugo? Koliko sam video na google earth-u istocna obala je prilicno pusta narocitno juzni deo pa me zanima da li je vredna posete i da li je preporucljivo posecivati?

ali

Od @Ilegalac i ostalih sam procitao dosta lepe utiske o juznoj obali ali malo toga o istocnoj.

Takodje me zanima da li postoji autobus sa aerodroma do Kany-ja direktno. POsto stizemo u 4 a prvi voz je u 7 bilo bi dobro preci taj put autobusom.

hvala

• Author

Istocna obala je prelepa, ali ne znam di bi tu nocio.. Nema bas nesto preterano nekih hostela ili gesthausa (mislim bas na obalu, mesta za spavanje ima oko "Jala" parka).. Sator bi bio idealno resenje.. Trinkomale je poznata turisticka destinacija, ostali deo istocne obale se jos uvek oparavlja od rata, mnogo je zaostalih minskih polja (ako se kreces putevima, nema frke, ne brini).. Istok ostrva je jedan od najsiromasnijih delova Cejlona.. Nemoj da te iznenadi veliko prisustvo vojske i legitimisanje na ulazima u sela i gradove (male su sanse da te legitimisu, kontrolisu domace, ali nikada se ne zna.. Ali, opusteno, i tamo je hari-hari sistem.. Zanimljivo im je da vide turiste, bicete im simpaticni ;) ).. Ono malo belaca koji se nadju na istocnoj obali su humanitarci, turista nema, osim u hotelskom kompleksu "Arugama Bay".. Batikolo je lep gradic.. Po meni, najlepsi deo istocne obale je oko malog mesta Bundala.. Od Trinkomalea do Hambantote si "osudjen" na autobuski prevoz, pruge nema.. Sve u svemu, vredi posetiti istok, prelepa priroda, lepe plaze.. Samo napred, pa jos ako si avanturista, ih, milina ;)

Nisam siguran da li ima autobus od mesta di te ostavi satl sa aerodroma (bolje pitaj na licu mesta), ali znam sigurno da ima linija Negombo-Kendi.. To ti je bolja solucija nego ici do sparnog i haoticnog Kolomba..

Srecno, pa pisi utiske sa istoka ;)

@ilegalac hvala! Samo da znas da aozbiljno razmisljao da ti donesem kiseli kupus ali izgleda da cu odustati zbog nedostatka frizidera :)

Ta direktna linija ide cesto do Kandy-a? Uopste nisam razmisljao da sa Aerodroma idem direktno do Negomba ali to mi se sada cini kao mnogo bolja ideja thanks.

Hteo sam da te pitam kakva je situacija sa dzeperanjem? Koliko je preporucljivo nositi gotov novac i koliko ima bankomata u vecim/manjim mestoma (Colombo, Kandy, Gale..)?

Takodje sam stekao utisak da je poprilicno lako naci smestaj pri dolasku u neko mesto pa cisto da pitam da li to vazi za Avgust? Ili je mozda bolje rezervisati mesta preko interneta?

hvala

• Author

Opusteno.. Posto trenutno nisam na ostrvu, ukinuta je, privremeno naravno, uredba o obaveznom unosenju KK na Cejlon ;) Od kraja avgusta je uvode ponovo..

Ne verujem da je tako cesta kao iz Kolomba, ali znam sigurno da je ima svaki dan..

Nisam cuo da su nekoga odzeparili, ali kao i svuda, treba biti na oprezu ;) Uglavnom svi "kljucaju" u vozovima i autobusima, tako da ih mrzi po toj vrucini jos i dzepariti.. Mislim da su vece sanse, ako si zensko, pa jos u minicu, da te malo "prepipaju" u onoj guzvi u basu, nego da te odzepare.. Bankomata imas gotovo svuda, pogotovo u mestima koja si nabrojao.. E, sada, ako krenes na istok, mozda ih neces naci u onim jako malim mestima pa se tu trba malo bolje pripremiti..

Ako u Kendiju budes imao problem da neki bankomat nece da ti primi karticu, potrazi "Hong Kong" banku (u samom centru je), njihov bankomat prima sve kartice i daju kes u samoj banci ;) Konkretno, problem je bio sto Visine kartice druge banke u Sri Lanki (osim Hong Kong) ne primaju ukoliko nemaju ugravirane brojeve (u slucaju podizanja kesa u banci), a ni bankomati nisu prihvatali karticu, takodje.     

Sezona im krece od septembra.. Opusteno, u avgustu nema neke posebne guzve.. U decembru i januaru bi mozda bio problem naci smestaj jer je tada prepuno gostiju.. Uglavnom svi traze smestaj kada dodju na lice mesta ;)