Jump to content

Featured Replies

Sad sam video, u oktobru polazak iz Istanbula, povratna karta 330e FlyDubai, tako da je bolje ici vozom do Istanbula pa onda hvatati let. To mi se vec svidja:) Samo da takve cene budu i u oktobru za februar.

Sad sam video, u oktobru polazak iz Istanbula, povratna karta 330e FlyDubai, tako da je bolje ici vozom do Istanbula pa onda hvatati let. To mi se vec svidja:) Samo da takve cene budu i u oktobru za februar.

Pa nece biti. U oktobru ne bih isao na Sri Lanku ni da mi daju karte za dz, a februar je visoka sezona.

Nema više direktan voz do Istanbula, pogledajte temu Istanbul. Ide se vozom do Sofije pa busem do Istanbula-radi se tunel na Eminu stanici zbog tunela ispod Bosfora  i predviđa se  završetak radova 2015 god.

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...

Jaffna  Eo vako..

Bus:

SPS Express

#358 Galle Road, Colombo 6 (Wellawatte)

tel: 077-9891944

Rs. 3000 (povratna)

Bus krece negde uvece i u Jaffnu stize ujutru. Ponesite pasos i mozda ne bi bilo lose da ponesete i kopiju posto tamo svima uzmu pasose i kopiraju, pa zadrze kopiju. Mozete sve to zavrsiti brze ako vec imate jednu sa sobom. Dodjete do "granice", svi izlaze iz busa, dodjete do standa svi u gomili, zapisu par brojeva, uzmu kopiju, to je to, nastavljate put bez brige. Toplo preporucujem fensi bus jer je put dosta dug (12-14 sati), nema lajt shou, ni indijske narodnjake  :dance:, samo opaku klimu koju nabudze do maximuma pa morate da se umotate u sve sto ste poneli da se ne smrznete.

Hotel:

Gnanams Hotel

299,301 Clock Tower Road, Jaffna

tel: +94 212220630-3 (nem pojma kako s tom trojkom, tako stoji na vizitki)

Rs. 3000 (dvokrevetna za jednu noc)

Karta se moze kupiti na vise mesta. Mi smo ih uzeli vako: nadjete Arpico u Wellawatte-u (predgradje Colomba), ulica Galle road, i krenete peske ka jugu i tu imate SPS standove odma na putu. Gledajte da je bus s klimom i da "staff" zna bar koju rec na Engleskom.

Iz Jaffne smo brodicem , koji je besplatan i krece (koliko se secam) u 8.30 ujutru, otisli na ostrvo Delft, sto je bilo fanaticno iskustvo.. totalno drugacija Sri Lanka  :?, sa sve divljim konjima, pustarom..sablasnom atmosferom.. Mi smo najmili kamojon  :banana:, potrpali se gempek i obisli sve za par sati.. 2500 rupisa po kamijonu sa vozacem. To vam vojnici srede odma tamo cim se iskrcate. Kamijon vas lepo odvoza svuda, mozete izaci i prosetati gde vam se prohte, jos vam srede i jako fin rucak za smesne pare u necijoj kuci (ali im to morate napomenuti tj. naruciti na pocetku puta). U povratku smo se vozali na mostu broda, sa sve kapetanom  :king:

Narod tamo ne smara, a i odakle im volja.. Cuvajte se samo, ako imate one nabudzene velike foto zmajeve, moze vam se desiti da vam dodje neko "od gore" i krene maltretirati- sto snimate, ko ste, za koga radite, traziti broj telefona.. itd.. samo opusteno s njima. Nama se to desilo ali je srecom sve na kraju proslo glatko..

Jel zna neko koja je procedura za Srilankance da dodju u Srbiju???  Ili neki link gde mogu oko toga da se informisem.. Precesljala sam ovde  forum, ali ne mogu nigde da nadjem neku konkretnu apdejtovanu informaciju.  U pitanju je turisticka poseta  pijjj

• Author

Pogledaj na sajtu nase ambasade u Delhiju, ona je nadlezna za Cejlon:

http://embassyofserbiadelhi.net.in/

A turista sa Cejlona moze da se obrati ovde:

Mr. Udaya Nanayakkara

Honorary Consul of the Republic of Serbia

No. 20 A yoke Street

Bank of Ceylon Building

Tel. 011 534 88 01 i 011 534 88 02; Fax. 011 534 88 00

Samo, obrati paznju:

http://msp.rs/Srpski/konz/vize_z.htm

Pozivno pismo imas ovde:

https://www.klubputnika.org/vize/85-srbija/3557-pozivno-pismo-za-srbiju

Srecno ;)

• 1 month later...

Poz Ilegalac!! Kako je u Kini? :))) Ja se mozda vratim na SL sa jednom malom grupom u januaru ;)

Ide se na Šri Lanku u oktobru, pa me zanima: Jel išao neko na jug ostrva do grada Matara?

Čitao sam da su plaže na jugu dosta lepše i čistije nego u okolini Kolomba, Negomba ...

Jel ima buseva Kolombo-Matara i koliko se vremena putuje?

Još neke preporuke što se juga tiče su dobrodošle...

Mi se najviše sviđa plaža u mestu Mirissa. To je desetak km od Matare.

Idu i autobusi i vozovi. Vozom se putuje nešto duže od 4 sata, a autobusom nešto brže, ali je zato i divlje :). Možda je pametnije prvo uzeti voz.

....

Sad sam pogledala, na sajtu piše da se do aprila i malo duže radi pruga na nekoj deonici pa se, nakon sat vremena od Kolomba, ostatak puta putuje autobusom.

http://colombofort.com/colombo-galle-matara.htm

Možda neko ko je tamo trenutno može da potvri?

• 2 weeks later...

Vidim da neko pominje avio karte , pa samo da javim- trenutne cene za januar na februar 2013, ima vise aktuelnih datuma po tim cenama- povratna -334 e Istanbul-Dubai-Colombo....do Istanbula (1740 din+200)x2 + 25 e=cca 65 e.Sve skupa iz Beograda skoro 400 sve povratno.....naravno ima tu malih troskova koliko potrosite n astopu u Dubaiju i Istanbulu.......

• Author

Ide se na Šri Lanku u oktobru, pa me zanima: Jel išao neko na jug ostrva do grada Matara?

Čitao sam da su plaže na jugu dosta lepše i čistije nego u okolini Kolomba, Negomba ...

Jel ima buseva Kolombo-Matara i koliko se vremena putuje?

Još neke preporuke što se juga tiče su dobrodošle...

Plaza u Kolombu?!?! :P Bezi iz Kolomba koliko te papuce nose, da ne bi postao crnac od onih silnih izduvnih gasova I prasine  :D

Mirisa je odlican predlog ;) Penzionerska plaza, nema neke velike guzve, moze fino da se spava na plazi :) A, motorom mozes od Mirise do Matare-Tamare, pa se bucnuti na plazi pod imenom "Polhena" ;) Prelepa plaza, miran okean, nema talasa ;)

Srecno!

Poz Ilegalac!! Kako je u Kini? :)))

"Trazim razlog da se utopim u masu" :)

Ja se mozda vratim na SL sa jednom malom grupom u januaru ;)

Mozda se I vidimo, konacno, na Cejlonu  :pivoooo:  pijjj

• 1 month later...

Vidim da neko pominje avio karte , pa samo da javim- trenutne cene za januar na februar 2013, ima vise aktuelnih datuma po tim cenama- povratna -334 e Istanbul-Dubai-Colombo....do Istanbula (1740 din+200)x2 + 25 e=cca 65 e.Sve skupa iz Beograda skoro 400 sve povratno.....naravno ima tu malih troskova koliko potrosite n astopu u Dubaiju i Istanbulu.......

Preko kog sajta tj. avio-kompanije si nasla ove cene?  :)

• 2 weeks later...

Izvadili smo pre par dana elektronske vize za Sri Lanku!  :) Lako je i jednostavno.  ;D

Odite na zvanican sajt :

http://www.eta.gov.lk/slvisa/

Ubacite svoje podatke, platite karticom 20 USD, i za par sati vam stigne na mejl dokument koji je ustvari e-viza. Odstampate ga i ponesete na put sa sobom. Nema cekanja u imigracionom na aerodromu u Kolombu i popunjavanja obrazaca. Samo pecat u pasos i to je to.

::arabia:

Hvala ;)

Nasao sam kartu iz Hong Konga do Kolomba za 150 evra i iz Kolomba za Beograd za 322 evra. Ovo su neke okvirne cene.

Koliko dana je dovoljno za Sri Lanku? Ja sam razmisljao otprilike dve nedelje. Ne znam sta tamo ima da se poseti :)

Jel moze neki predlog.

Hvala.

Zavisi sta zelis, da pijuckas pivo na plazi ili da sightseeing svasta nesto :) Rekla bih minimum dve nedelje, sa tim da ako ostanes vise, bolje. U Kolombu nema sta da se vidi, prljav je i guzva. Negombo je lep, on je blizi aerodromu nego Kolombo, tako da u povratku mozes urediti da si dva dana u Negombu i odatle ides na aerodrom. Hikkaduwa, Gol, Unuwatuna su lepi, oni su ti svi jedno pored drugog, na obali. Mozes iznajmiti skuter, to je bas popularno tamo i nije skupo. Kandy je super grad, imas tamo "Budin zub" i svasta nesto, lep je deo oko jezera jako. Mesto koje se zove Ella, u LP napisali da je super je prakticno jedna ulica sa puno guesthausa i to je sve. Na severu je Jaffna, ako imas vremena i to da vidis. Kao sto rekoh dve nedelje je minimum da se ostane, ako imas vremena bolje duze, ali to opet zavisi od tvojih planova.  :mah:

Hvala na odgovoru.

Idem dve nedelje pred povratak kuci da malo odmorim, da se okupam par puta i izlezavam na plazi. Naravno, obicicu neka mesta, ali glavna preokupacija je leskarenje i uzivanje :) Trenutno sam na putu skoro 3 meseca pa sam se propisno umorio :)

Ako je tako, Hikkaduwa, Gol i Unuwatuna su prava mesta za tebe. Uzivaj i lepo se provedi  :mah: (blago tebi)

Ps. Bice nasih ljudi sa foruma pocetkom oktobra na Lanki, pa se mozete i videti ako budete u istom mestu (--:

• 2 weeks later...

Na zalost i sam sam to skontao.

Mesto za VODENE sportove je Hikkaduwa.

Moze malo informacija za kite surfing ako si uspeo da nadjesh zgodno mesto? cene, itd...

Spremam se sa par drugara za Sri Lanku od 10og Januara - 25 februara ... dali ima nekog od vas sviju tamo u to vreme?

i posle ishchitanog chitavog topika interesuje me dali je Ilegalac idalje na ostrvu? :?