Jump to content

Featured Replies

• Author

Otišo čovek u "legalce" ;D

Nikada! :D

ih ...verovatno tamo ima kiselog kupusa na svakom cosku pa zato...

Dzaba im svemirska tehnologija  :fool: Futoski KK je zakon klanj::

Ako neko skoro bude isao, zamolio bih da ovde ostavi informaciju da li je, konacno, opravljen autoput od Kolomba do Matare, i da li su zavrsili rekonstrukciju pruge ka jugu ostrva ;) Fala  :pivoooo:

Spremam se sa par drugara za Sri Lanku od 10og Januara - 25 februara ... dali ima nekog od vas sviju tamo u to vreme?

Vrlo moguce da se u to vreme vidimo na Cejlonu ;)

Ilegalac ( posto mi ti izgledas najmerodavniji ) ...nas bi islo 6-7 ...kakva je situacija sa rentanjem kuce  na mesec dva ?  :kamp:

• Author

E, bas si nasla/nasao u koga ces da se pouzdas :D :D :D

Ako se nista nije menjalo, onda kucu sa dve sobe (svaka ima svoje kupatilo), kujnu i jednu veeeliku dnevnu sobu dobijas za dvadesetak `iljada rupisa mesecno (oko 120 evra).. Moze i manje, sve zavisi od raspolozenja za cenkanje ;) +struja od 800 do 1000 rupisa (oko 6 evra) mesecno ako ukljucujes ventilatore.. Ovo vazi za kucu koja toplu vodu greje u ogromnom buretu na krovu, tako da se za zagrevanje vode umesto bojlera koristi sunce ;) Ako imas bojler onda je trosak za struju malo veci jer imaju zone za potrosnju struje.. Nesto kao zelena i crvena zona.. Dosta klepaju po usima ako se udje u crvenu zonu..

Struju racunaju na sledeci nacin:

http://www.leco.lk/Web%20Tariff/tariffNew.html

Na kraju svakog meseca ti dodje covek iz njihove Elektrovojvodine, i dok mu ti seckas KK i sipas `ladnu rakijicu (da se covek malo okrepi, toplo je napolju a ima jos dosta kuca da obidje) on pogleda u strujomer, sabere/oduzme/podeli/razdeli/izvuce kvadratni koren iz -4, klimne glavom, i na licu mesta ti izda racun koji posle uplatis u banci ;) Mozes uplatiti i vise ako zelis (visak se ne prenosi u RTV pretplatu!!) i to se onda prenosi u sledeci mesec kao uplata.

Tamo je sve opusteno, polagano i nema stresa :)

Ima dosta kuca koje se preko neta nude strancima, ali zanimljivije je na licu mesta  :pivoooo:

Za letove zvirni i na http://www.airarabia.com, mozda bude stogod povoljno..

Gledaj da u kuci ima frizider, KK se brzo kvari na onoj njihovoj paklenoj klimi, a ne valja ni mlaka rakija!! ;)

Srecno!

Moram reci da si veliki car !  :king: 

jeli a kupus ribanac kako prolazi na shri lanci ?

• 2 weeks later...

Sad sam video, u oktobru polazak iz Istanbula, povratna karta 330e FlyDubai, tako da je bolje ici vozom do Istanbula pa onda hvatati let. To mi se vec svidja:) Samo da takve cene budu i u oktobru za februar.

Danas sam kupio dve karte za januar/februar po ceni od 330 Istanbul - Colombo...sutra bih trebao jos 3 decembar/januar, a tu vec lagano nema ovih najjeftinijih...

Ko planira ovakav trip (plus avion turkish za 99e), obavezna zurba, jer i ove Turkish lagano odlaze ;)

Imam i pitanje:

pominjalo se ovde ono oko nemogucnosti kupovine, ukoliko vlasnik kartice ne putuje: kako to ide kada se placa u Beogradu u Flydubai-u na licu mesta? Predpostavljam da je to OK!

Danas sam sa jednim od drugara koji putuju isao do jedne agencije (na moju nesrecu), kad nisam izbacio i sluzbenicu i njen kompjuter kroz prozor  :maddd::ll: dakle, potpisujem sledece: od dve osobe koje udju u takve agencije, jednu odvrate od putovanja, a drugu oderu debelo za kintu! Uzas...mogu i o detaljima ako koga interesuje, a evo samo dela:

-mozete mi reci sta je to najjeftinije sto mi vi mozete ponuditi?

-naravno, imate za 600e kartu.

-okruglo 600e?

-pa ne, 600 i nesto!

-a koliko je to nesto?

-paaaa, 690e!!!  

:LOLLL:

Inace, kao sto sam napisao tu relaciju sam kupio za 450e  zvizhd

Danas sam kupio dve karte za januar/februar po ceni od 330 Istanbul - Colombo...sutra bih trebao jos 3 decembar/januar, a tu vec lagano nema ovih najjeftinijih...

Koliko ja vidim, ceo novembar ima za 330 eur.

To za karte kod FlyDubai-a. Dakle za neke zemlje mora da putnik bude vlasnik kartice kojom je kupljena karta. Sri lanka je dena od tih. Ti KUPIŠ karte nečijom karticom ali te NE prime u avion nego PONOVO kupiš istu kartu.

Izvinjavam se zbog velikih slova ali može da bude stvarno da dvaput platiš istu kartu.

I bilo je.

Odgovorih privatno, ali verovatno interesantno za vise ljudi...

Dakle, sistem prost...nemas karticu, platis u kancelariji Flydubai-a...sutra cemo saznati da li ima dodatka nekog ili mozda bar zavrcu sa kursom dinara i sl.

Dakle, sistem prost...nemas karticu, platis u kancelariji Flydubai-a...sutra cemo saznati da li ima dodatka nekog ili mozda bar zavrcu sa kursom dinara i sl.

Bio sam siguran da sam napisao sta se desilo, a izgleda da sam samo Pedji odgovorio  :-\ dakle, kancelarija kao agencija, uzimaju 30e za kupovinu karte...

E sad, treba meni pomoc od profi-visokoletaca...

Otkazali su kupljeni odlazni let (07.01.) i sad nude:

"DON'T FORGET: If you have booked to connect to or from a cancelled flight to or from another flydubai flight, the call centre may need to re-book or cancel this booking for you.

Option 1:

You can re-book on another flydubai flight (subject to availability) to the same destination without penalty and transfer any optional extras you pre-purchased with the original booking to the new booking.

Option 2:

You can cancel your booking and flydubai will issue a voucher (by e-mail) for its full value. This voucher (valid for 12 months) can be used for future travel with flydubai and can be redeemed online at flydubai.com, through the call centre or via one of flydubai's travel partners."

1. Da li je moguce da ne nude povratak kesha nego samo vaucer?

2. Sta ciniti s obzirom da ljudi imaju kupljenu i konekciju do Istanbula preko druge kompanije (turkish)?

Ja mislim da ako si kupio kartu u njihovom predstavništvu u Beogradu, oni dužni da ti vrate novac.

Sa konekcijama oni nemaju nikakve obaveze.

Ovo je nesto na sta sam ovde upozorio pre godinu dana, kad je flydyubai najavio letove za Beograd: oni ne vracaju pare ni u slucaju otkazivanja leta, jedino sto mozes da dobijes je taj hebeni vaucer. To su uslovi na koje si pristao kad si kupovao kartu, ako si uopste citao "conditions of carriage" pre nego sto si stiklirao "I agree".

Sa konekcijama oni nemaju nikakve obaveze.

Kako nemaju obaveze? Ovde se govori o konekciji sa njihovim letom, a ne letom neke druge kompanije.

"If you have booked to connect to or from a cancelled flight to or from another flydubai flight"

"2. Sta ciniti s obzirom da ljudi imaju kupljenu i konekciju do Istanbula preko druge kompanije (turkish)?"

Nije ista kompanija.

Karte su kupili u predstavništu Flydubaia u Beogradu, ne  preko neta.

Ah sorry, nisam ni primetio 2). Kad neko kaze "konekcija", meni to znaci "connecting flight" tj. jedan od segmenata na istoj karti. Taj Turkish-ev let uopste nije connecting flight, s tim flydubai nema nikakve veze. Ti si bas u nebranom grozdju :(. Mozda da kod neke druge kompanije kupis novu kartu iz Istanbula za dalje (da ti ne propadne taj Turkish-ev let), a da Flydubai-ev vaucer probas da prodas, ako je to uopste moguce.

• 3 weeks later...

Da li je neko bio u Sri Lanci u skorije vreme. Drugarica mi je rekla da je iz Istanbula letela do Kolomba za 250 eura , povratna karta,a da je privatan smestaj 3-5 evra po noci , krevet. Nekako mi to zvuci naucno-fantasticno :P

Ko je isao neka share-uje letove i smestaj :D Hvala :D

:blob::party: :party: clap.gif' alt=':clap:'> :comp:

Ja idem u januaru ali ne nadjoh nishta za 250 iz Istambula... 350 fly dubai sa tendencijom rasta....