Jump to content

Featured Replies

Multiple airlines

BEG → IST → DXB → CMB (2)

09:15

08:45 (29 Jul)

20h

Rs. 56,837 oko 790Eura

fare breakup

+ details

CMB → MLE (0)

20:35

21:35 (7 Aug)

1h 30m

MLE → DXB → BEG (1)

23:00

12:40 (18 Aug)

16h 40m

BELGRADE – COLOMBO: Sunday, 28 July, 2013

Turkish Airlines

TK 1082 Dep: 09:15 Terminal 2, Belgrade Beograd, Belgrade (BEG)

1h 45mEconomy

Arr: 12:00 Terminal I, Ataturk, Istanbul (IST)

LAYOVER: 7h 25m

Emirates

EK 122 Dep: 19:25 Terminal I, Ataturk, Istanbul (IST)

4h 20mEconomy

Arr: 00:45 Terminal 3, Dubai, Dubai (DXB)

ARRIVES NEXT DAYLAYOVER: 2h

Emirates

EK 650 Dep: 02:45 Terminal 3, Dubai, Dubai (DXB)

4h 30mEconomy

Arr: 08:45 Bandaranaike, Colombo (CMB)

COLOMBO – MALE, MALDIVES: Wednesday, 7 August, 2013

Emirates

EK 653 Dep: 20:35 Bandaranaike, Colombo (CMB)

1h 30mEconomy

Arr: 21:35 Male, Male, Maldives (MLE)

MALE, MALDIVES – BELGRADE: Saturday, 17 August, 2013

Emirates

EK 653 Dep: 23:00 Male, Male, Maldives (MLE)

4hEconomy

Arr: 02:00 Terminal 3, Dubai, Dubai (DXB)

ARRIVES NEXT DAYLAYOVER: 7h 10m

flydubai

FZ 741 Dep: 09:10 Terminal 2, Dubai, Dubai (DXB)

5h 30mEconomy

Arr: 12:40 Terminal 2, Belgrade Beograd, Belgrade (BEG)

S obzirom da se menjaju terminali na aerodromu u Dubaiju, treba se raspitati da li je moguće bez vize.

I jos nesto. Pedjalon, kako stoje stvari sa tom malarijom? :) Nadjoh da je ima na istoku i severu, pa mi i nije bas svejedno, pogotovo sto se komarci lepe za mene kao pijavice. :D

Nama je bilo savetovano da uzimamo neku prevenciju protiv malarije, kao i da se vakcinišemo protiv nekih boleština (hep A,B...), što mi nismo uradili. Protiv komaraca smo koristili neki preparat na bazi limunove trave koje smo kupili na Tajlandu. Od toga komarci "padaju u nesvest", čak i ovi naši.

Cenim da turisti dođu u dodir sa malaričnim komarcima na Šri Lanci je minimalna.

Ima nešto drugo na šta na Šri Lanci treba obratiti pažnju a to su zmije. Ne želim nikog da plašim, ali je mene plašilo to što za otrove zmija nemaju protiv otrove već koriste indijske.

I jos nesto. Pedjalon, kako stoje stvari sa tom malarijom? :) Nadjoh da je ima na istoku i severu, pa mi i nije bas svejedno, pogotovo sto se komarci lepe za mene kao pijavice. :D

Nama je bilo savetovano da uzimamo neku prevenciju protiv malarije, kao i da se vakcinišemo protiv nekih boleština (hep A,B...), što mi nismo uradili. Protiv komaraca smo koristili neki preparat na bazi limunove trave koje smo kupili na Tajlandu. Od toga komarci "padaju u nesvest", čak i ovi naši.

Cenim da turisti dođu u dodir sa malaričnim komarcima na Šri Lanci je minimalna.

Ima nešto drugo na šta na Šri Lanci treba obratiti pažnju a to su zmije. Ne želim nikog da plašim, ali je mene plašilo to što za otrove zmija nemaju protiv otrove već koriste indijske.

Па, добро то је екваторско подручје, рај за змије...Колика је вероватноћа да те уједе отровница ако се дисциплиновано понашаш? Типа, не јурцаш по џунгли као блесав? Има ли кобри на ШЛ? Има ли их на плажама???

Ima kobri naravno. Ali na plaži, za razliku od Indije, ih nisam video. Naravno da ne treba ići bos i na mesta gde ne zalaze ljudi.

Е, овако, нашли смо карту Бг-Коломбо-Бг за прву половину августа када путујемо, за 530е, комбинација Пегасуса и Катар ера,

обе компаније користе исти терминал 1 у Дубаију...Занима нас, да ли постоји могућност путем неке агенције овде или преко аеродромске службе да се пртљаг повеже тј. да се чекира у Бг скроз до Коломба , иако су различите компаније, али на истом терминалу, како бисмо избегли визе...Хвала...

Nikakva agencija ne povezuje prtljag. Ako si tu kombinaciju nasao na nekom pretrazivacu aviokarata, gde mozes da je kupis u okviru jedne rezervacije, onda bi trebalo da ti prtljag ide direktno, ma da, i tu ima izuzetaka. Ali, ako uzimas 2 odvojene karte, onda moras da preuzmes prtljag.

Za detalje oko vize ne znam kako ide i da li moze da se izbegne, to ce ti reci oni koji su imali iskustva sa presedanjem u Dubaiju.

Nikakva agencija ne povezuje prtljag. Ako si tu kombinaciju nasao na nekom pretrazivacu aviokarata, gde mozes da je kupis u okviru jedne rezervacije, onda bi trebalo da ti prtljag ide direktno, ma da, i tu ima izuzetaka. Ali, ako uzimas 2 odvojene karte, onda moras da preuzmes prtljag.

Za detalje oko vize ne znam kako ide i da li moze da se izbegne, to ce ti reci oni koji su imali iskustva sa presedanjem u Dubaiju.

Tacno, ali ako se obratite osoblju na aerodromu BG, mogu to da urade. jednom sam imao kratku konekciju (sa nepovezanim kartama) i to su mi odradili uspesno

• Author

Kakva je situacija sa obavezom povratne karte? Jel` moze one-way ticket, zbog vize i ostalog?

Do sada nikada nisu trazili povratnu kartu, cak ni u imigracionom u Kolombu, ako si isao da produzis vizu ;)

Mi smo, za svaki slucaj, uvek imali "rezervaciju" karte :D

Meni su na ukrcaju na let AirAsiom od KualaLUmpura ka Colombu tražili kartu od Colomba. Sreća da sam imao ranije kupljenu kartu Colombo-Istanbul.

Ljudi, ko je u martu na jugu? Ja idem 3.3. do 23.3. Uzeo sam kartu preko FlyDubai-a i izadje 590 EUR - 575+15 za credit card placanje), tako da ovi koji planiraju leto i ne more da zure sa kupovinom. Ne menjaju bas cene mnogo...

Plan mi je prvo par dana Kolombo, Pa Kandy i malo hramovi u okolini pa bezim na jug da se brckam i suncam :)))) Ako ilegalac nema dovoljno kupusa, ponecu :P

Idem sam, posto su mi se svi nesto doumili i izmisljali izgovore, tako da ako ima nekog dole raspolozenog za druzenje u martu nek se javi :)

• 3 weeks later...

Da li je neko iznajmljivao vozaca na Sri Lanki i koliko ste placali? Danas sam poslala mailove na 30-ak adresa i skoro svi su mi odgovorili u roku od par sati. Navela sam sta bismo sve zeleli da posetimo: Yala National Park, Ella, Nuwara Eliya, Pinnawela, Kandy, Dambulla, Sigiriya, Anuradhapura, Mihintale, Polonnaruwa, i na kraju da nas ostave u Trincomalee-u, odakle cemo sami da nastavimo putovanje. Svi su mi napravili i poslali detaljan plan puta, uglavnom uz ogranizenu kilometrazu (100km po danu). Cene se mnogo razlikuju, od 2600$ za dve osobe za 11 dana, samo prevoz, naravno :) pa do 430$, uz ogranicenje od 1100km za tih 11 dana. Medjutim, niko ne ukljucuje i smestaj u tu cenu i kazu da je mnogo jeftinije da online rezervisem hotele, nego da nam oni nadju smestaj na licu mesta, jer njima nude mnogo vise cene, sto je meni van pameti. Ako ne zelimo da rezervisemo sami, cene su navodno od 30-50$ za neka najobicnija prenocista, sto naravno nije tacno. Nekako mi cak i ova najniza ponuda deluje previse. Mislila sam da cu moci da nadjem smestaj i prevoz za nekih 700-800$ za 11 dana, imajuci u vidu njihova primanja. :( Inace, sve adrese sam uzela sa tripadvisor-a i jednog hrvatskog sajta. Ako  imate neku preporuku, javljajte!

• 2 weeks later...

Prvo da se zahvalim svima na informacijama,mnogo ste mi pomogli oko organizacije.

Da li je neko iznajmljivao vozaca na Sri Lanki i koliko ste placali? Danas sam poslala mailove na 30-ak adresa i skoro svi su mi odgovorili u roku od par sati. Navela sam sta bismo sve zeleli da posetimo: Yala National Park, Ella, Nuwara Eliya, Pinnawela, Kandy, Dambulla, Sigiriya, Anuradhapura, Mihintale, Polonnaruwa, i na kraju da nas ostave u Trincomalee-u, odakle cemo sami da nastavimo putovanje. Svi su mi napravili i poslali detaljan plan puta, uglavnom uz ogranizenu kilometrazu (100km po danu). Cene se mnogo razlikuju, od 2600$ za dve osobe za 11 dana, samo prevoz, naravno :) pa do 430$, uz ogranicenje od 1100km za tih 11 dana. Medjutim, niko ne ukljucuje i smestaj u tu cenu i kazu da je mnogo jeftinije da online rezervisem hotele, nego da nam oni nadju smestaj na licu mesta, jer njima nude mnogo vise cene, sto je meni van pameti. Ako ne zelimo da rezervisemo sami, cene su navodno od 30-50$ za neka najobicnija prenocista, sto naravno nije tacno. Nekako mi cak i ova najniza ponuda deluje previse. Mislila sam da cu moci da nadjem smestaj i prevoz za nekih 700-800$ za 11 dana, imajuci u vidu njihova primanja. :( Inace, sve adrese sam uzela sa tripadvisor-a i jednog hrvatskog sajta. Ako  imate neku preporuku, javljajte!

Vratili smo se pre tri nedelje i vozaca smo placali 45 dolara na dan,covek je posten,profi vozac i zivi na deset minuta od aerodroma,od mene svaka preporuka zove se Gihan Fernando tel. 0094772169991 i mail [email protected],mislim da je bolje da ga pozoves zato sto je uglavnom na putu,pozdrav

Ovo su mejlovi vozača Asoka [email protected] ,njegov telefon 0094 777 613 839 , i 0094 11 5714754,mlađi je porodačan čovek prijatne spoljašnosti i naravi , lepo priča engleski. Voli prirodu i rado će vas svuda provesti , treking kroz prirodu , popeti se na brdo zbog izlaska ili zalaska sunca. Pošten. Drugi , stariji gospodin koji ima svoju turističku agenciju na samom aerodromu i za koga Asoka kaže da je pošten čovek i pravedan je Mr. Alastair , njegov mejl [email protected] tel.0094 777 308915 , agencija mu se zove Lanka travel associates .Evo i trećeg mejla , imam samo mejl bez bližih podataka , dobila sam ga od jednog momka sa ŠL koji je rad da dogovori sa turistima i da ih sačeka na aerodromu i vozi po želji [email protected] imaju i sajt gosurflanka.com.

• 2 weeks later...

@Draga Miljana, obzirom da sam putovala pre par meseci na Sri Lanku, preporucila bih ti ili na licu mesta da trazis vozaca ili mogu da ti dam br tel i mail od mog vozaca. Decko stalno nosi kompijuter sa sobom i proverava mailove preko telefona, tako da..

Ne znam da li sam zakasnila sa odgovorom, ali evo mog iskustva:

ja sam na licu mesta nasla vozaca i bila je ova racunica: 1000e za dve osobe prevoz, smestaj, dorucak, ulaznice za Dambulu, Sigiriju (cene ovih ulaznica su jako visoke oko 25$) i neko mesto sa slonovima (a nije sirotiste). Tura sa njim je trajala 12 dana i obuhvatala je obilazak sledecih destinacija: sigirija, dambula,kandy,ella, nuvara ellyia, unawatuna... verovatno jos nesto al avaj..

Sve u svemu moras puno da se natezes oko cene i smaras sa njim hoce li biti 100e vise ili manje.

Evo njegovih podataka:

Madu, +94779372489, [email protected]

Zelim vam lep provod i odmor, a ti me mozes pitati sta god ti zatreba oko puta.

pozdrav!

• 2 months later...

Ljudi, ajde mala pomoć. Vidim do aprila ste se raspisali ki blesavi, od tada ko u zemlju da propadoste.  :D

Idem u prvoj polovini jula na Šri Lanku 2 nedelje. Karte uzete.

Planiram da koristim CS za smeštaj (gde ima), a gde nema ili da pitam tako po kućama za tih par evra (koliko sam ovde pročitao da koštaju privatni pansioni), ili da spavam u šatoru.

E sad, Peđalon me je onako muški uplašio sa zmijama. Neka mi neko poveže to ''spavanje u šatoru-zmije'', please. Gde ih ima, samo u šumama i džunglama, ili mogu da dođu i na plaže itd?

Takođe, sredstva protiv komaraca. U Albaniji prošle godine na jugu su me izrešetali. Kontam da ih ovamo ima ''na kilo''. Gde u ŠL da kupim sredstvo, koliko košta, ime sredstva...?

Što se plaža, vremena i kupanja tiče. Video sam po netu da monsun jula donosi kišu od Kolomba do Galea i još stotinak kilometara na istok od Galea, a gore su planine granice. To znači da nikako ne planiram kupanje na zapadu već isključivo na istoku, Arugam Bay itd?

Meni su prioriteti: istorijske znamenitosti, zatim hiking (Adam's Peak i Pindrugugugululu... tako nešto :D), možda i Horton Plains (ako uspem da se ušunjam free jer mi ne pada na pamet da im dajem 10 eur za ulaznicu), na kraju i kupanje i sunčanje. Jel pada tad kiša na Horton Plains i planinama ili ne?

Hvala puno.

CS smeštaj je 0k ali spavanje u šatoru na Šri Lanci  :bang:. Ja sam tamo bio 3 nedelje i nisam video ni jedan šator, ne znam kako si to zamislio? Još ako "imaš" sreće pa te prate monsunske kiše, kada sve pliva, šator, ti i sve tvoje stavri biće u vodi za dve sekunde.

Imaš veliku ponudu smeštaja, različitih cena. Najbolje su prošli drugari (i drugarice) koji su najmili luće.

U julu mesecu je toplo more, pa i ako pada kiša može se kupati. Problem mogu biti veliki talasi, na zapadnoj obali, ali je moguće naći i takve plaže koje su delom zaštićene pa je kupanje prijatnije. Na istočnoj obali je bilo (kraj jula i prva nedelja avgusta), bez oblačka, mirno, bistro, toplo, predivno more. (I dva puta skuplje nego na zapadnoj obali).

Sredstvo protiv komančerosa je najbolje da kupiš tamo. Mislim da naša tamo ni ne rade posao.

Cene ulaznica na Šri Lanci su velike ali... Ako želiš da obiđeš sve lokalitete u tkz Zlatnom trouglu, najbolje ti je da kupiš jedinstvenu kartu koja je 50USD. Sumljam da je moguće da se umuvaš za dz. Mada ćeš imati i takvih ponuda od vozača tuk-tuka koji će te ubeđivati da im baš brat radi tamo na ulazu i da "samo" njema treba da platiš vožnju a ne i ulaznicu.

A kiša pada...

p.s. zmija ima svugde, pa i na plažama, nisam imao nameru da te plašim, samo da ukažem na činjenice.

p.s.s. dobra stvar na Šri Lanci je to da na svakom proizvodu piše cena, tako da ako traže više nego što piše, hvala, doviđenja...

Cene ulaznica na Šri Lanci su velike ali... Ako želiš da obiđeš sve lokalitete u tkz Zlatnom trouglu, najbolje ti je da kupiš jedinstvenu kartu koja je 50USD.

Jedinstvena karta za Cultural Triangle vise ne postoji, pojedinacne karte kostaju 25-30 usd zavisno od lokacije.

• Author

Tales..

Za komarce imas tri solucije:

Siddhalepa

Citronella ulje

Ili se doobro najedes belog luka ;) Temperatura +32c, vlaga 98%, znojenje zagarantovano, komaraca nema  :pivoooo:

Meni su prioriteti: istorijske znamenitosti, zatim hiking (Adam's Peak i Pindrugugugululu... tako nešto :D), možda i Horton Plains (ako uspem da se ušunjam free jer mi ne pada na pamet da im dajem 10 eur za ulaznicu), na kraju i kupanje i sunčanje. Jel pada tad kiša na Horton Plains i planinama ili ne?

Hej, di si nasao da je Horton Plains 10 e ?! Kada sam bila pre par godina, znam da smo placali preko 3000 rupija, blizu 3500, i jos smo bili u grupi pa smo dobili popust. Cula sam i ja za to ulazenje, mi probali ali neuspesno, jer gde god mozes prici stavili su cuvare.. Inace, nije nista specijalno. Lepo jeste, divna priroda, ali po meni setanje prirodom treba da je free ;) Ako odlucis da ides najbolje da krenes u zoru oko 4,5 tada je stvarno najlepse. Mi smo zarad tog svitanja isli onim vecernjim vozom iz kandija.. Have fun!

Da, ulaz je 25 usd + tax, i slazem se, park je lep, a da nije vredan tih para - verovatno nije, ali to isto moze da se kaze i za Sigiriy-u, Polonnaruw-u i mnoge druge stvari na Sri Lanci uzevsi u obzir sta se dobije za te pare u okolnim zemljama (Tajland, Indija). 

Provalio sam da su Šri Lankanci ''bolesni'' po pitanju cena ulaznica za NP i istorijske znamenitosti. Biće da su braća, rod najrođeniji sa Jordancima po tim pitanjima. Putovao sam dosta, ali sam tako nešto samo tamo video. Ej bre, da se plaća ulaz u jedan arheo-park 30 USD!?!  :? Pa još u NP na visini od 2100m iznad nivoa mora gde je interesantno to što je drugačije od ostatka zemlje (a ja svakog vikenda na planinarenju uzgred viđam barem 20x lepše stvari od toga)...

DEFINITIVNO ću probati da svuda uletim na divljaka. Negde mora da se uspe.

Za komarce ću gledati da nađem odmah po dolasku nešto.

Peđalon, odakle ti te informacije za zmije? Da li je moguće da si ih svaki dan viđao, pa i kobre čak??? Ili si samo čuo iz priča? Ja sam sad malo guglao, ali interesantno da su rezultati više nego oskudni. Doduše, svi savetuju da se ne kampuje, više iz razloga privatnog poseda jer odmah neko može da izađe i da ti traži da platiš za korišćenje njegovog mesta! Na drugom mestu su raznorazne bube, mada na kampovanju bilo gde njih i srećeš. Dakle, jedino me zmije plaše i tu gledam da nađem što više detalja. Što se tiče iznajmljivanja kuće, kako da se to izvede kada imam 2 nedelje i svaki dan sam u drugom mestu - fizički neizvodljivo.

Hvala braćo i sestre na korisnim info, sve što vam padne na pamet - udrite, pišite, bez sramežljivosti molim!  :D

PS Zapažam nešto interesantno, da ne kažem čudno. Prosto sam zaprepašćen činjenicom da je više ljudi na forumu posetilo (barem iz postova i informacija) Šri Lanku nego npr. Rumuniju, Ukrajinu, Moldaviju... A ova udaljena nekoliko hiljada km odavde.

Nastavljam da pretražujem šta obići na ŠL, i ima šta da vidim. Cene ulaznica u nacionalne parkove, arheo parkove, sveta mesta... brate mili, ljudi su luđaci svoje vrste, od 10 usd pa nagore svuda! Takve cene nisam viđao ni u Francuskoj. Ne kapiram koja je fora, da li imaju tuce turista tamo stalno pa zbog toga???

Interesuje me Uda Walawe nacionalni park i safari, da li je neko uopšte bio tamo? Gledam na netu, sama cena ulaznice u NP je 20 eur. Preko toga je plaćanje za safari turu. Koliko ste vi u totalu plaćali? Cenjkanje prolazi? Ja planiram da izdvojim max 20 eur za sve (ulaznica i safari tura), da li je to u nekoj kombinaciji izvodljivo?