Jump to content

Featured Replies

Molim ilegalca da mi se javi ako zivi u Weligami i dalje :-) Trazim Srbe u Weligami hahaha,  pogotovo ako imaju decu, treba mi par saveta, mozda komsije budemo :-D 

• 7 months later...

@ Dragance, kako si znao koji tip hukvorma ste zakacili?:D Mene je najvise hvatala jeza zbog toga sto guglajuci shvatis da ima mnogo vrsta, od kojih neki jesu samo potkozni, dok postoje i one varijante koje ti zavrse u krvotoku, plucima,  izazivaju anemiju, kao i druge ozbiljnije probleme... Nas je doktor u Hikaduvi ubejdivao da je ova vrsta samo potkozna, ali kako biti siguran??? Testirati se ovde nema ni smisla... Mada terapija koju smo dobili nije podrazumevala samo kremu vec i brdo nekih lekova za sve tipove crva :D... Ne mogu ni da pomislim sta hukvorm za par meseci ucini pod kozom :))) 

Znao sam tako sto ga je jedan drugar pokupio na terenima za odbojku na pesku, pa je spomenuo, a posle toga sam i ja, igrali smo zajedno. A i lokalci to znaju, to je relativno uobicajena pojava. Samo neka mast na bazi tiabendazola, 10-15 dana mazanja i to je to, nadam se da nema vise prezivelih?

Da podsetim, govorim o svom iskustvu u tropskim krajevima, konkretno, u Brazilu, iako je naslov teme Sri Lanka?

• 1 year later...
  • 2 years later...

Mala pomoć, da li ima i dalje nekih akcija za fly Dubai I kada su? Vidim da su mnogi cene karata plaćali 300€, a karte su sada oko 500€.

Gde je najbolje da se uzima smeštaj za obilazak znamenitosti i za uzivanje na plažama? Da li je dovoljno 2 smeštaja ili više? 

Hvala ?

3 hours ago, Marko9191 said:

Mala pomoć, da li ima i dalje nekih akcija za fly Dubai I kada su? Vidim da su mnogi cene karata plaćali 300€, a karte su sada oko 500€.

Gde je najbolje da se uzima smeštaj za obilazak znamenitosti i za uzivanje na plažama? Da li je dovoljno 2 smeštaja ili više? 

Hvala ?

imas iz abu dabija srilankan-om dobre cene, ima i ispod 300 evra povratna, samo moras da stelujes datume..a do abu dabija iz bga ides wizz-om, jos ima dzabe karata, evo ja sam uzeo za kraj februara i sredina marta za manje od 40 evra povratna...ali samo rucni prtljag.....

Da sada gledao, ima samo dva leta nedeljno teško je uklopiti letove... A i tada kada sam ja planirao, kraj maja početak juna, da idem karta iz BG za Abu Dabi je nešto manje od 200€, naravno sa koferima.

18 minutes ago, Marko9191 said:

Da sada gledao, ima samo dva leta nedeljno teško je uklopiti letove... A i tada kada sam ja planirao, kraj maja početak juna, da idem karta iz BG za Abu Dabi je nešto manje od 200€, naravno sa koferima.

iz bga wizzair leti 3 puta nedeljno do aprila, jer je tad sezona...jbg, ne mozes da ocekujes letove svaki dan, ni na jednoj destinaciji,  to nije bilo ni u zlatno doba avioprevoza, a kamoli sad u doba korone, super je da ima i ovo...btw, sada se ne kupuje karta kod wizza za toliko vremena unapred, jer oni narokaju cene, a kako se vreme priblizava, onda spustaju..najbolje je kupiti jedno mesec- mesec i po pred put...takodje, maj i jun spada u letnji red letenja, tako da cene za taj period jos nisu menjane u odnosu na ono osnovno sto su postavili, sada svi shaltaju cene za zimski red letenja, sto je do 25-27. marta...

ako malo prosetas po datumima, videces da su letovi za abu dabi skoro dzabe u februaru i pocetak marta, a posle cene krecu da rastu ..zato, sacekaj do sredine- kraja aprila sa kupovinom, tad ce cene biti mnogo povoljnije...

On 1/24/2022 at 10:59 AM, Marko9191 said:

kad se ulogujes, imas pisamce u gornjem desnom uglu....otvori ga i klikni na naslov tvoje poruke, i onda ce ti se sa leve strane otvoriti cela konverzacija

• 1 month later...
On 1/24/2022 at 10:59 AM, Marko9191 said:

jesi li vec otisao u sri lanku? wizz air otvara nijiju abu dabi- sri lanka sa cenom 40 evra u jednom pravcu...vec postoji wizzair iz bga za abu dabi, leti 3 put nedeljno, cena je takodje niska, ima i za 17-18 evra u jendom pravcu....ovo je naravno sve bez prtljaga, samo rucni ruksak je free

• 2 weeks later...

Nisam, ali dok sam cekao cene karata za sri lanku su bas skocile pa sam odustao i odlucili se za drugu lokaciju.

• 2 weeks later...
  • 2 months later...

Upravo kupio karte preko wizz a , dve odvojene karte jedna je bg-abu dhabi a druga abu dabi mattala 

2 karte su izasle oko 450 eur total  (oko 220 eur po osobi )  septembar ,

mogu se uklopiti letovi iz bg a 

ja npr letim 6 sep iz bg a cekanje 12 sati

polazak za sri lanku 7 sep povratak isto samo na 22 sept ,pa eto info ako je nekome korisno 

leti se na matallu ,da li je neko bio u nekom nac parku u blizini tog grada i ima li kakvu info 

sto se tice putovanja mislio sam da se po sletanju spustim na hambantotu taksijem (30 tak min voznje po gogle mapsu} prespavam i onda uhvatim bus tamo ka hikaduwi ,unawantuni itd  gde sam vec bio pre 4 ,5 godina 

Ima li neko sa skorijim updajetom o cenama i nekom preporukom za bungalove na plazi (bentona mirissa weligama hikaduwa) ....

Meni neki lokalci (koji zive ovde, ali imaju tamo rodbinu) kazu da i dalje ne preporucuju (turisticko) putovanje tamo.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Meni je Šri Lanka jedna od najlepših zemalaj u kojima sam bila, tj kroz koju sam putovala, mada davno beše, pre skoro trinaest godina.

Nacionani park Horton Plains i vidikovac The World's End, je nešto što ostavlja bez daha.

• 2 months later...
On 6/26/2022 at 11:05 AM, SkySurfer said:

Upravo kupio karte preko wizz a , dve odvojene karte jedna je bg-abu dhabi a druga abu dabi mattala 

2 karte su izasle oko 450 eur total  (oko 220 eur po osobi )  septembar ,

mogu se uklopiti letovi iz bg a 

ja npr letim 6 sep iz bg a cekanje 12 sati

polazak za sri lanku 7 sep povratak isto samo na 22 sept ,pa eto info ako je nekome korisno 

leti se na matallu ,da li je neko bio u nekom nac parku u blizini tog grada i ima li kakvu info 

sto se tice putovanja mislio sam da se po sletanju spustim na hambantotu taksijem (30 tak min voznje po gogle mapsu} prespavam i onda uhvatim bus tamo ka hikaduwi ,unawantuni itd  gde sam vec bio pre 4 ,5 godina 

Ima li neko sa skorijim updajetom o cenama i nekom preporukom za bungalove na plazi (bentona mirissa weligama hikaduwa) ....

Kako si prošao? Da li možeš da daš savet oko plana puta obilaska zemlje. obzirom da je sletanje na aerodrom Mattala?  Hvala unapred....

Edited by rade0808

• 1 month later...

Da li mozda neko ima informacija kakvo je trenutno stanje na Sri Lanci? Da li se kriza posle onih demonstracija smirila, da li je ok da se ide naredne godine?

• 9 months later...

pozdrav dobri ljudi, ima li neko svezije informacije o Sri Lanci. Nesto je pocelo da mi se ide tamo, ni karte nisu tako strasne... buni me samo bezbednosna situacija, ima li nekoga da je bio u 2023?

Prije 6 mjeseci sam bio na Sri Lanci skoro mjesec dana i sve je bilo normalno, tj bezbjedno.Tako da se ne bi dvoumio ako su jeftine karte :D

46 minutes ago, tepic said:

Bio sam prije 6 mjeseci i proveo skoro mjesec dana.Nije bilo nikaki bezbjednosni problema, naprotiv bas sam se sigurno osjecao

To je dobro cuti :) Hvala Ti! Jel to vazi za celu teritoriju ili samo za neke turisticke zone? Jesi koristio lokalne prevoze? Jesi se muvao medju lokalcima ili je bila neka agencija u pitanju? 

Isao sam sa djevojkom u svojoj reziji, nisam nista unaprijed bukirao, jer su cijene stvarno niske bile. Koristio sam sve vrijeme javni prevoz, pitas lokalce u najboljem slucaju tu gdje spvas kad ide bus ili odes spontano na stanicu, buseva ima svako malo voze ludo i brzo, al bez brige. Po gradu sam koristio tuk-tuk u vecim gradovima bio je uber i jos neki njihov app. Al ako nema uber onda se cjenkas vidis kolikp je na uber 1km pa izracunas koliko bi trebalo biti.Nisu arapi slabo se cjenkaju lako popuste ? Posjetio sam centralni dio Kandy,Dambulla, Sigiriya ka gore sam isao busom i onda sam se od Kendya do Elle spustio vozom, i odatle  dalje se dalo busom do Yale na Safari i onda samo busom/vozom uz obalu od mjesta do mjesta. Od lokalaca sam saznao da su problemi bili samo u glavnom gradu Kolombu, al tad kad sam bio bilo je vec sve to gotovo, u sustini nema tu nikakvi sigirnosni probldma. Lokalci su prijatni, moze se sporazumit na engleskom, da se sve lagano organizovat ja sam sve na mjestu radio. Ako te zanima jos sta tu sam

Ajoj, super! Ako stvarno kupim tu kartu, vraticu se ovde da (te) smaram

• 1 month later...

Karta kupljena, off to Sri Lanka u decembru! Da li sad moze neka info o elektronskoj vizi? Koliko unapred treba aplicirati, da li se lepi u pasos ili se stampa na papir i koliko je maltretiranje od 1 do 5? Hvala!