Jump to content

Featured Replies

• Author

Moze! Ti ces biti predsednik izborne komisije na nasem glasackom mestu  :P  ;) Ima nekih privatnih skola gde klinci uce engleski jezik pa cemo se raspitati. Za ilegalce kao sto sam ja Sri Lanka je raj na zemlji.... Dzungla, dzungla, dzungla.....

• 2 months later...
  • Author

Direktor i Sef su otisli za Srbiju  :cryy: U Sri Lanki se pojavio visak rolnica i piva!  :o

Ako neko zeli da se pridruzi volonterskom kampu koji se organizuje u Sri Lanki u periodu od 15.7. do 31.8. neka se javi na PP  :blob:

pijjj

Hteo bi pitati dali je potrebna neka vakcinacija, dali treba piti nesta protiv malarije i sl.

Dali iko zna koji period godine je najbolji za putovanje na SL? Recimo kao sto je kod nas Maj-Juni ili Septembar.

• Author

Ovde niko ne spominje malariju pa pretpostavljam da je u ovim juznim delovima ostrva, tj. ovde gde su plaze i turisticki centri i nema. Protiv komaraca ima jedna dobra i efikasna domaca tecnost na bazi biljaka koja nekoliko sati cuva telo od komaraca. O tome bi direktor mogao pisati nesto vise jer je ona i koristila tu tecnost. Ja ne koristim nista protiv komaraca niti sam uzimao neke lekove protiv malarije. Generalno mislim da nema opasnosti od malarije, bar ovde u juznom delu ostrva. E sad, ako ces ici negde u dzunglu....

Sezona monsuna po kalendaru traje od maja do jula, ali ove godine u maju nije bilo kise, u junu isto tako, samo je jul nesto malo vise kisovitiji. Radi se o prolaznim pljuskovima, retko kada kisa pada vise od tri-cetiri sata. Ako doces u periodu od avgusta do aprila, neces omasiti lepo i suncano vreme  :banana:

Dakle, neverovatno korisni podaci! Mi smo posle vise kombinacija koje su se pokazale kao malo ili tesko izvodljive ove (kasne) jeseni odlucili za indiju i Sri Lanku na ukupno mesec dana.

Postovani ilegalac, ocekuj i od nas neka pitanja, ali ne brini, necu se ponavljati, pazljivo citam sta je vec bilo. Unapred ti hvala, kao i svima onima koji imaju nama bitne informacije i hoce da ih podele!

• Author

Nema frke, tu smo  ;) Ulaznica na ostrvo je jedna tegla kiselog kupusa  :eat:

Sluzbeni jezik je Sinhala, ali klinci uce engleski jezik u skoli. Sri Lanka je dugo bila engleska kolonija.

Imas jeftine letove sa ostrva do susedne Indije. Pogledaj http://www.mihinlanka.com/

Sveze rolnice + `ladno pivo = Jaka i stabilna Sri Lanka!

:mah:

Bukirano za 21 jul ;),saljem ti moje ljude,pokazi im sve neotkrivene cari naseg egzoticnog i neponovljivog ostrva ;)

• 3 weeks later...
  • Author

Za sve prijatelje koji su se interesovali za odlazak do Maldiva sa Sri Lanke: Cena povratne karte je oko 200 evra. Leti se Emiratima. Pogledajte njihov sajt www.emirates.com

Mihin Lanka trenutno ne leti nigde, imaju nekih problema u kompaniji pa su trenutno van funkcije. Nadamo se da ce uskoro ponovo poceti da lete....

U subotu idem do Maldiva, pa cu kada se vratim, ovde ostaviti konkretne informacije sta i kako....

;)

• 1 month later...

Ej, Ilegalac, nadam se da te nije pojelo nesto na Maldivima? Dugo te nema, a meni trebaju informacije o Lanki! Juce mi je stigao Lonley Planetov vodic za Lanku, i posto je to izdanje iz 2006, interesuje me da neke informacije nisu zastarele. Recimo kursna lista tamo kaze da je 1€=123Rs, a 1US$=103 Rs. Ako je i dalje takav odnos, onda se vise isplati nositi dolare! Kakvo je sadasnje stanje stvari?  I jesu li se cene hrane i svega ostalog bitnije menjale od 2006.?

Dalje, jel jos uvek nesto vrede reci "Tito" i "Jugoslavija", ili je vreme suvise pregradilo?

Wayloh, evo ja sam sam se nedavno vratio iz Šri Lanke, pre neke 3 nedelje, tako da ti mogu dati najsvežije informacije. Planiram da tim povodom napišen jedan duži post, ali nikako da stignem...

Inače, i ja sam koristio isto izdanje LP-a i dobro se pokazao. Tokom mog boravka su davali oko 165-166 Rs za 1€, a za $ nekih 100-110 Rs.

Os 2006 je na SL znatno poskupelo gorivo kao i svuda u svetu, što se naravno odrazilo i na cene prevoza u ali je sve to i dalje jako jeftino, tako da se cene za nas ipak zanemarljivo više nego 2006. Hrana je prilično jeftina, iako ne mogu reći da sam u bilo kojem jelu koje sam tamo pojeo uživao. Smeštaj sam u proseku plaćao oko 4-5€ za dvokrevetnu sobu sa kupatilom, što je malo skuplje nego i Indiji, ali i dalje podnošljivo. Prosečno sam trošio oko 10€ dnevno.

Siniša je živ i zdrav, u šta sam se i lično uverio, tako da će ti verovatno i on uskoro odgovoroti   :mah:

• Author

Na Maldivima me je mogla pojesti jedino neka Ruskinja. Lepo, skupo ali nista posebno. Vredi obici ostrva, ali se mora poneti dooosta novca. Trenutno na Maldivima ima najvise drzavljana Rusije. Kao sto je drug Kostan rek`o, kurs je izmedju 165 i 170 rupija za 1€. Evro je jaci od dolara. Super je trenutno 157 rupija za litar. Tito i Jugoslavija su magicne reci u Sri Lanki, pogotovo ako razgovaras sa starijom osobom. Vecina carinika zna za prijateljski odnos izmedju YU i SL dok je Tito bio ziv. Jos uvek IMT traktori dime SL drumovima. Ne znam cime su lepili onu nalepnicu ali jos uvek stoji zalepljena na haubi traktora. IMT 533 Made In Yugoslavia  klanj::

Hrana je je jeftina, pogotovo voce i povrce. Ako pusis onda je to propast za budzet, mada sam neki dan saznao da postoje cigarete bez filtera koje kostaju, paklica sa 20 komada, 80 rupija. Kazu ljudi da nisu nista losije od nekih zapadnih cigareta. Jeftinije je pusiti marihuanu nego cegarete. Ma kakav LP! Direktor  klanj:: ti je hodajuci LP, pa cak i bolji od njega!

Ako imas pitanja, pitaj, tu smo ;)

:mah::pivoooo: 

Hvala narode na ekspresnim odgovorima! Pitanja ce svakako biti, samo da ih izdefinisem. Trenutno smo u fazi trazenja najjeftinijeg avio prevoza do Indije, jedno dve nedelja tamo, pa onda Lanka. Uglavnom, eto mene i mog zelenookog kucnog ljubimca na tu stranu sveta u decembru i januaru. Dotle ce i kupus da se ukiseli...

Inace, Kostane, sa nestrpljenjem ocekujem da nadjes slobodnog vremena i sa svima na forumu podelis impresije i sve informacije za koje smatras da putniku namerniku mogu biti korisne!

Najjeftiniji let je jos uvek Air Arabia do Indije, Jaipur ili Mumbai. Ja sam u Maju platio 122 eur Jaipur - Istanbul, moguce da je sada malo skuplje!

Sri Lanka je divna destinacija, neobicna i sasvim bezbedna. LP nije potreban za SL ali za Indiju svakako jeste!

Na SL, Adam's Peak za poya day je na mene ostavio najveci utisak iako nisam imao vremena da preveslam celo ostrvo! Unawatuna je  :dance:! SL ipak treba ostaviti za Decembar pa nadalje jer  je more veoma "nadoslo" na drugim plazama sem na Unawatuni!

Sinisa, prevario si za  Maldive, sto to nisi organizovao dok sam imao neki slobodan vikend!

Zavidim svima koji idu na Sri :psuje:!

Sinisa, Petar i Ceca te puno pozdravljaju i ja naravno,

Mili:-)

Kako sve ozbiljnije razmatramo putesestvije, ispada da ce nam biti malo mesec dana da protrcimo malo po Indiji i jedno dve nedelje budemo na SL. Mozda je pametnije ceo mesec posvetiti SL, a Indija drugi put? Interesuje me misljenje vas koji ste bili (ili ste tamo) da li je mesec dana suvise/taman/nedovoljno za SL?

Jeste li vidjali po plazama ljude koji pecaju? Ne mislim na domorodce u "roda tj. caplja" varijanti, ili sa ribarskim camcima, vec na likove koji pecaju sa plaze jaaako dugim stapovima sa velikim masinicama. Znate ono, poboden stap skroz uspravno... I ima li prodavnica sa takvom opremom tamo?

Znate definiciju sta je ribolovac? Struna, na jednom kraju budala, koja se nada jos vecoj budali na drugom kraju strune!

E, pa ja sam jedna od tih budala i ujeo bih sebe za donji deo ledja, da odem tamo i ne zabacim udicu, a opet ne bih da vucem odavde tri kila olova ako ima tamo da se kupi! Mozda je pitanje nekome glupo ili smesno, ali je meni bitno, jer svako je lud na svoju ruku, zar ne?

• Author

Ja ovde koristim stari dobri srpski nacin za izlovljavanje ribe... dinamit  :hihi: Ko ce da se zamara pecajuci stapom, ili kako to rade ovde domaci, namotaju damil na praznu plasticnu bocu, stave tri kile olova, udicu, a zaborave staviti plovak  klanj::

Vidjao sam takve osobe kao ti, da ne kazem b...., kako pecaju sa obale, tj. u okeanu su do pojasa a imaju nesto veliko u ruci, a to nesto veliko mi lici na stap za pecanje  ;) Imas prodavnice sa ribolovackom opremom i ovde na ostrvu... ima jedna lepa velika reka ovde u Weligami taman za tebe. Samo mi moras obecati da od nasega ljubimca Toshe neces napraviti cizmice :roll:

Ovo u vezi Indije neka ti odgovore drugari koji su bili u Indiji... mesec dana je sasvim dovoljno da obidjes SL. Ili petnaest dana u IND pa posle petnaest dana u SL... ili...

:pivoooo:

Savetovala bih da se za Indiju odvoji minimum mesec dana. I to je malo. Zavisi kako ste zamislili taj put, šta želite da vidite, čime bi putovali (noćima već sanjam kako kasnim na voz u Indiji, i metar mi fali da uskočim dok voz kreće...košmar!!!) :cry22:

Ako se odlučite za Indiju, imajte na umu i vreme u raznim delovima Indije. Kiša bi mogla da upropasti zabavu. Ako treba neka detaljna informacija o Indiji, mogu da nabrojim naša neka iskustva i gradove koje smo posetili.

A za Šri Lanku nije dovoljno ni godinu dana :)  flowers::

Je l' ovakav ribolovac?

http://picasaweb.google.com/geravodeli/AfricaAndMiddleEast#5134972722810286434

:)

Meni je 15 dana bilo sasvim dovoljno da obidjem na SL sve sto sam zacrtao (Colombo, Kandy, cultural triangle, Nuwara Ellya, Horton Plains) plus da izblejim 5 dana na plazi u Bentoti. Tako da mislim da je dobra ideja da to vreme podelis na 15+15. U Indiji sam za 16 dana stigao da obidjen Radzastan (Jaipur, Udaipur, Jodhpur), Agru, Mumbai i da se spustim do Goe na 3-4 dana. Za celu Indiju rekao bih 2 meseca minimum.

• Author

Ja ovde koristim stari dobri srpski nacin za izlovljavanje ribe... dinamit  :hihi:

Samo se salis, jel da?

zvizhd

• Author

Valjda Tosha nije neka iguana ili ne daj boze piton? Macak bi bio u redu!

Tosha je krokodil i uvek se pravi kao da mu je sve ravno do Albukerkija... a onda kada se krenes kupati u reci (kao neki)...  :o

• 2 weeks later...

Pitanjce - kakvo je vreme na Lanci oktobar/novembar?

Gledam nesto east coast/west coast - jel moguce da se toliko razlikuje period monsuna?

Moooolim brzi odgovor!! Plan mi je zapravo bio da idem u Siriju i Jordan, ali neko je pomenuo AirArabiu kao mogucnost jeftiong odlaska na Sri Lanku iz Istanbula i to mi je zazvucalao taaaako dobro da sam odmah proverila i otprilike bi me isto kostao let do Lanke kao do Sirije u ovom periodu pa mooolim da mi pomognete, pliz, pliz, plizzzz. Ne znam sto mi je ciniti  :102:, a brzooo moram da donesem odluku....