Jump to content

Featured Replies

• Author

Trenutno je toplo ;) Danju oko 30, nocu oko 25 stepeni. Ovo vazi za jug ostrva. Sredisnji deo je sveziji, ali u svakom slucaju nije jaaako hladno :) Kazu da je u oktobru/novembru ovde na jugu toplo ;) Ovde je uvek leto  :banana:  :dance: Zato, putnu torbu na sunce, spakujes u nju tri majice kratkih rukava, bermude, papuce, teglu kiselog kupusa pa te cekamo na plazi  :pivoooo:  pijjj

:mah: 

A ono kao neko ubijanje po Sri Lanci i tako to?  :death: Kao sto vidimo to je na severu... ali...  :shockkk: Buduci da tu zivis, sigurno mozes da nam kazes koliko je stvarno bezbedno... Vidim da niko to ni ne pominje, pa pretpostavljam da nije frka, ali cituckam tu neke vesti po netu, pa svaki cas se pominje da je neko killed, pa rek'o bolje ja da pitam...  :?  ::crazy:       

Hm... kiseli kupus? Gde da nadjemo kiseli kupus u oktobru? Na tesku muku nas stavljas, sad moram o'ma da stavim neki da se brzinski ukiseli da stekenmo uslove za    :party:  :pivoooo::banana:

Počela je sezona kiselog kupusa. Ima ga u svim supermarketima (vakumirana glavica ili seckan). A u merkatoru ima tegle "kislog zelja" tokom cele godine.

Nema izgovora! :)

Nije "kao neko ubijanjd" po Sri Lanci vec pravi rat koji traje tridesetak godina. Tamilski separtisti se bune na severu i hoce svoju drzavu. To je ograniceno gore na severu ali malo malo pa Tamili roknu neku bombu u Kolombu obicno po pijacama ili autobusima - cilj im je sto vise civilnih zrtava. Skoro je bilo nesto tako. Tamili su opasno organizovani imaju cak i avijaciju.

Ali izgleda da je ovaj predsednik Sri Lanke resio da konacno sredi stvar (ili dobio odobrenje od nekog). Nedavno je vlada pokrenula veliku vojnu ofanzivu protiv Tamila sa uspehom i povratila kontrolu nad teritorijama koje nije kontrolisala skoro 30 godina. Znaci na severu nema sta da se trazi (osim ako je neko  ::crazy:) a u ostalim predelima pamet u glavu.

Ti krenuo sve nesto o bombama, Jemen, sad Sri Lanka. Oce i u Spaniju ponekad, Tursku cesto u zadnje vreme, ranije su voleli i London, u SAD kad roknu, ceo svet se prodrma... Pamet u glavu za sve te zemlje znaci. Idite u Luksemburg, tamo jos nisu bacali nista.

Nisam bas krenuo nego je to cinjenicno stanje.

A za bombe i ne treba da se ide daleko, hoce poneka i kod nas.

Ma kakve bombe ljudi, meni je uvek bilo najlepse u "teroristickim" zemljama gde niko ne sme da ide, a ja se provedem kao car. Bolji su ljudi u tim zemljama 100 puta nego u tzv. demokratskim ;)

• Author

Bra`o Direktore, samo ostro  ;)  :P Na jugu ostrva nema nikakvih problema, rat je oko Dzafne, pa dole do Vavunije i tamo kod Trinkomalea, ali kako sada stvari stoje, nece jos dugo...

Dok je kiselog kupusa nema brige!

• 3 weeks later...

Wayloh, evo ja sam sam se nedavno vratio iz Šri Lanke, pre neke 3 nedelje, tako da ti mogu dati najsvežije informacije. Planiram da tim povodom napišen jedan duži post, ali nikako da stignem...

Inače, i ja sam koristio isto izdanje LP-a i dobro se pokazao. Tokom mog boravka su davali oko 165-166 Rs za 1€, a za $ nekih 100-110 Rs.

Os 2006 je na SL znatno poskupelo gorivo kao i svuda u svetu, što se naravno odrazilo i na cene prevoza u ali je sve to i dalje jako jeftino, tako da se cene za nas ipak zanemarljivo više nego 2006. Hrana je prilično jeftina, iako ne mogu reći da sam u bilo kojem jelu koje sam tamo pojeo uživao. Smeštaj sam u proseku plaćao oko 4-5€ za dvokrevetnu sobu sa kupatilom, što je malo skuplje nego i Indiji, ali i dalje podnošljivo. Prosečno sam trošio oko 10€ dnevno.

Siniša je živ i zdrav, u šta sam se i lično uverio, tako da će ti verovatno i on uskoro odgovoroti  :mah:

Kosta kad ce taj dugo ocekivani duzi post ili jos polje putopis?

• Author

Jel se isplati dolaziti u julu zbog monsuna ?

U julu i nije bilo neke posebne kise na jugu SL. Ovih dana je krenulo malo vise da pada (oktobar mesec) ali nije hladno i nema kise ceo dan. Malo pada pa malo sija sunce. I ovde je poremecena klima pa ni monsuni nisu vise ono sto su bili nekada. Polako se plaze pune gostima iz Jevrope. Stigle su i bele mambe... ja sam sinoc spavao na terasi kod druga u Unavatuni jer je u sobi bilo toplo. Bilo kada da dodjes smrznuti se neces. Idealan je sever Sri Lanke, tamo kod Dzafne. Velikih kisa ima samo u decembru, ostali meseci su jako topli i suvi. Ali...

pijjj

Razmišljao sam o Indiji i Šri Lanci za sledeće leto , jul i avgust .

Ali kako kažu to su meseci kad treba izbeći Indiju zbog monsuna , tako da nisam pametan.  :bang:

Ma ne bre, ne treba da izbegavas Indiju za vreme monsuna. Jug Indije je predivan za vreme monsuna; sve je zeleno i sveze, boje su jake itd. Osim toga u Tamil Nadu drzavi glavni monsun pocinje tek u decembru pa su jul i avgust uglavnom suvi. Ja sam bio u Indiji 15-ak puta i meni je jug Indije privlacniji + nekoliko izuzetaka sirom Indije (Varanasi , Amarkantak- nema ga u vodicima, Puri..).Nije mi jasno sto se ljudi loze da je monsun shit. Toplo je , pada kisa cesto...pa sta? Jedini manjak je da se uglavnom  nemozes kupati - sem u Tamil Nadu.

Ilegalac, smišljaj šta ti treba iz Srbije. Karte izvađene za Januar. Uskoro ti se javljam na tvoj mail za neke dodatne informacije koje mi trebaju sa lica mesta.

• 1 month later...

Pozdrav! Ja i zena planiramo put za kraj januara ili pocetak feb. Obisli bi i malo Indije, Keralu. Dobro bi nam doslo malo druzenja, da ne pijem sam pivo na plazi... pijjj

Dobro bi nam doslo malo druzenja, da ne pijem sam pivo na plazi... pijjj

Prihvata se. Kad tačno idete i koliko ostajete?
  • 2 weeks later...

I ja dolazim, ne znam tacan termin, ali do maja bi trebalo da se vidimo po Sri Lankama :banana:

Molim putnike koji nameravaju u januaru ili februaru da putuju za Sri Lanku da mi kazu kako su i po kojoj ceni kupili avio-kartu, kao i to kad putuju.

Hvala puno.

Što se cena karata tiče, stvari stoje ovako:

Beograd - Istanbul - Beograd 384 € - 2 karte JAT

Istanbul - Colombo - Istanbul 735 € - 2 karte Air Arabia

Takse su uračunate.

Karte su izvađene pre skoro tri meseca, proveri koje su cene sada (cena karte se povećava što je bliži željeni datum leta)

Datum odlaska iz Beograda: 11.1.2009.

Datum povratka u Beograd: 10.2.2009.

Ako te još nešto zanima, samo pitaj.

Sta znaci dve karte - to je za dve osobe? Da li je to neka ponuda dve po ceni jedne ili nesto jeftinije, ili si mi cisto ilustrovao cene? Hvala puno.

Samo podeli sa 2 i dobices koliko kostaju karte za jednu osobu! Nije nikakva akcija u pitanju! A i pogledaj sta te zanima na sajtu www.airarabia.com. Nazalost, cene karata za Sri Lanku konstatno rastu, otkad su uveli liniju :cryy: U neka dobra vremena bese i ispod 300 evra povratna karta...

A-ha.

Ispade mi 394 evra, skoro 400. OK, nije strasno. Koliko vas ide dole? Da li je to neki par ili neko kome ne bi smetalo drustvo? Kako se placaju ove karte? Karticom ili...

Draganče je u pravu, to je cena karata za dve osobe, a ja sam žurio dok sam pisao post, pa možda nisam bio jasan.

Sem nas dvoje, u isto vreme idu i dve devojke iz Beograda koje nisu na forumu, a i master021 (+ njegova supruga) je zainteresovan (ne znam da li se definitivno odlučio?).

Pepeljugo, ako si zainteresovana, samo izvoli, priključi se. Što nas je više, to bolje.

Možda osnujemo koloniju? :)

Ljudi, kad putujete za Sri Lanku? Mislim na sve koji su zaiteresovani. I da li neko namerava da  provede u Istabulu koji dan?

Koliko se ceka kartica za placanje preko interneta? I da li je moguce platiti kreditnom karticom? Stvarno nemam iskustva u tome.