Jump to content

Featured Replies

• Author

@ilegalac

Da li bi mogao da napises gde si isao na Maldive? U koji hotel ili sta vec? Koja je najjeftinija varijanta? Pretpostavljam da se od aerodroma do nekog ostrva ide brodicem... Koliko to kosta? Gde otici da je lepo a ne mnogo skupo? Ako je povoljno, mi bismo skoknuli na par dana. Ne zanima nas nikakav luksuz, samo osnovno, da je cisto... Da li to sve mzoemo da organizujemo kad stignemo na Sri Lanku ili moramo unapred da rezervisemo avion, smestaj...?

Na Maldivima sam nasao privatan smestaj za 30 evra, ilegalno naravno, a to sve preko ljudi sa Sri Lanke. Klopu kupis na pijaci pa je sam spremas. Smestaj u hotelima je od 80evra do 400evra. Ima hotela u kojima moze da se noci i za 700evra  :bang: Da nije tako fensi kao sto jeste, podigao bih ja sator negde na plazi i nema problema, ali.. Od ostrva do ostrva mozes ici taxi-brodicima, cana je od 10evra, zavisi gde ides. Imas i avio-taxi.. Sve ovo moze da se sredi i sa Sri Lanke. Trenutno najjeftinija povratna karta Colombo-Male je oko 200evra.

Imas vise o Maldivima na

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?topic=2206.0

Koliko unapred treba rezervisati kartu od Istambula do Colomba? Ja gledam na sajtu Air arabia ali nesto mi ne ide. Uvek pise ovo:

Flight(s) are full / not available on the selected date range. Please check the flight schedule and select different date.

A menjala sam datume...

Za ovo je najbolje da pitamo Direktora  ;)

Zanima me i kako to ide sa vizama ako idemo vozom od BG do Istambula? Koje nam vize trebaju, gde se vade i koliko kosta

Imas o ovome na

https://www.klubputnika.org/forum/index.php?board=10.0

Koliko traje let od Istambula do Colomba i od Colomba do Maldiva (plasim se aviona:D )

Ako sam dobro sabrao sve ukupno Istanbul-Colombo oko 10 sati. Imas pauzu u Emiratima. Sri Lanka-Maldivi oko sat vremena.

E hvala!

Nista onda, pogledacu jos malo po netu pa ako nadjem nesto nadjem a ako ne sta cu. Padalo mi je na pamet svasta, od spavanja na plazi( al nadjoh negde da je zabranjeno) do toga da organizujemo da nam avion stigne na Maldive nocu a da se vraca sledecu noc pa da blejimo negde po plazama ceo dan :D Al' izgleda da je jedino resenje da skupimo pare :D

::crazy:

pozdrav svima  ::arabia:

moram da pohvalim forum koji ima vise korisnih informacija od svih drugih foruma ovog tipa..

mene zanima sledece pa se nadam da ce mi ilegalac odgovoriti  :)

kako si ti isao do istambula? koje si sve vize vadio? bugarska je tranzitna...a turska?

hvala gent

• 1 month later...
  • Author

Radimo na planu da se do ŠL ide  :stop: i peške.. Nije pitanje da li će se ići, nego je pitanje vremena.. Trenutno kalkulišemo kojim putem bi išli i koje vize su nam potrebne.. Ruta je sledeća: Sibirija-Bugarska-Turska-Iran-Pakistan-Indija-ŠL. Viza nije problem za Bugarsku, Tursku i Indiju. Ne znam kako stoji sa Iranom i Pakistanom?  Karta bi, u jednom pravcu, u ovom trenutku, koštala 10.388dinara JATom do Istanbula, i + 217evra Arabijom od Istanbula do Kolomba. Nije problem sesti u avion i otići do ŠL, al' ipak je ovako mnogo zanimljivije  ;) Ako neko želi da nam se pridruži, nije problem  :) Ekipa bi se od ŠL do Sibirije vratila avionom. Ima li neko neki predlog, sugestiju ili informaciju koja bi nam pomogla... ;)

• Author

Čak ni tranzitnu? Hvala u svakom slučaju :) Ako bi zbog toga zaobilazili Pakistan, ruta bi bila sledeća, možda još komplikovanija zbog viza: Sibirija-Bugarska-Turska-Irak-Kuvajt ili Saudijska Arabija-UAE ili Oman pa posle već brodom do Indije ili do ŠL. Imam informaciju da bi se u ŠL moglo ući i brodom u luku Gol, na jugu ŠL, što bi nam zapravo bilo bolje nego da se pojavimo u Kolombu ili negde na severu u Džafni....

Čak ni tranzitnu? Hvala u svakom slučaju :) Ako bi zbog toga zaobilazili Pakistan, ruta bi bila sledeća, možda još komplikovanija zbog viza: Sibirija-Bugarska-Turska-Irak-Kuvajt ili Saudijska Arabija-UAE ili Oman pa posle već brodom do Indije ili do ŠL. Imam informaciju da bi se u ŠL moglo ući i brodom u luku Gol, na jugu ŠL, što bi nam zapravo bilo bolje nego da se pojavimo u Kolombu ili negde na severu u Džafni....

Samo cu reci: puno srece za boravak u Iraku i Arabiji.

• Author

Eh, taj  Bliski istok  :tt:

Alternativna ruta 1: Sibirija-Rumunija-Ukrajina-Rusija-Turkmenistan-Uzbekistan-Tadžikistan-Kina-Indija-ŠL

Alternativna ruta 2: Sibirija-Rumunija-Ukrajina-Rusija-Kazahstan-Kina-Indija-ŠL

Alternativna ruta 3: Sibirija-Rumunija-Ukrajina-Rusija-Kina-Indija-ŠL

Alternativna ruta 4: Sibirija-Rumunija-Ukrajina-Rusija-Kazahstan-Kirgistan-Kina-Indija-ŠL

;)

Koliko sam cuo viza za Turkmenistan se jako tesko dobija ako nemas poziv nekoga odatle ili ako ne ide preko jedne jedine turisticke agencije koja inace radi i ture za Severnu Koreju, a zove se Koryo tours.

Ostale varijante su izvodljive, ali stop u Kazahstanu i Kirgistanu... samo cu opet ponoviti srecno.

Ako koza laze, rog ne laze:

http://www.koryogroup.com/turkmenistan/tours.html

Kazes tranzitna viza, ali tranzit ka kojoj zemlji? U navedenom planu putovanja nije Rusija, vec idu za Kinu. A Kina se ne granici sa Turkmenistanom. Nisam siguran da bi mogli dobiti 2 tranzitne vize ka Kini i od Turkmenistana i od Uzbekistana.

Teoretski bi trebali prvo da dobiju kinesku vizu sto nije problem a onda prvo uzbekistansku tranzitnu pa turkmensku tranzitnu na kraju. Ne znam da li neko misli isto kao ja, ali mi zvuci prilicno komplikovano.

Koliko ja znam ruska viza pomaze kada je rec o prolaznosti kroz bivse SSSR `stan zemlje. Kineska definitivno ne u tom smislu.

• Author

Hvala na informacijama ;) Ruta će zavisiti od sastava ekipe. Kako sada stvari stoje biće ovo prava mala ekspedicija  :)

• 2 weeks later...

Dodato u favorites :)

Neko mozda na SL u Novembru/Decembru. Koliko sam mogao da pronadjem na internetu  tada nije monsus sezona.

Btw kakve su cene tamo sada procitao sam da cene rastu zbog inflacije kao i da postoje dve vrste cenovnika za strance i  "domorodce"  ;D Kakva je mogucnost iznamljivanja gajbe na mesec dana cene ?  :kamp:

Ilegalac pisi neke informacije o mogucnostima za investiranje  da pisemo neki biznis plan  :dance:

• Author
...kao i da postoje dve vrste cenovnika za strance i  "domorodce"  Grin

Ne postoje dupli cenovnici, ali se dešava da strancima hoće naplatiti duplo, pogotovo u turističkim mestima kao što je Unavatuna zvizhd Prvo pitaš za cenu, pa tek onda uzimaš proizvod ili koristiš neku uslugu  ;) Eh, kome je još uspelo da bar jednom nije platio bananu (komada jedan) 30-50dinara  klanj::

Btw kakve su cene tamo sada procitao sam da cene rastu zbog inflacije

Nema krize u ŠL! Što je kriza u svetu veća, tako je domaća valuta sve jača u odnosu na evro  :P

Kakva je mogucnost iznamljivanja gajbe na mesec dana cene ?

Kuća sa dvorištem, 15-30min laganog hoda do plaže, do 100evra.

Biznis plan? Mogućnosti su velike, al' ipak glasam za miran život bez mobilnog telefona  ;)

Ilegalac pisi neke informacije o mogucnostima za investiranje  da pisemo neki biznis plan  :dance:

Ne možeš da veruješ kolike su "ladovine" kad je posao u pitanju i koliko su neodgovorni!

• Author

Ne možeš da veruješ kolike su "ladovine" kad je posao u pitanju i koliko su neodgovorni!

Wayloh, da li si primetio čim negde sednu odmah im se okice sklapaju, bez obzira da li je to voz ili autobus koji jurca k'o muva bez glave..  lol::

• 2 months later...

Mozda ima neko ko bi u Novembru na SL....  :D Kakvu ideju imas - skitanje okolo-naokolo ili leskarenje na plazi? Koliko sam ja procackala netom sto se tice vremena jako zavisi GDE planiras da ides jer 4 monsunska perioda pokrivaju manje vise celu godinu, ali ne i celo ostrvo....