Jump to content

Featured Replies

• Author

Zvanicno moras imati povratnu kartu i, mislim da je, 20dolara za svaki dan ostanka na ostrvu, al` to u praksi ne funkcionise tako.. Nisam jos cuo da su nekoga pitali za kartu i novac.. Nemoj brinuti oko ovoga, nema frke ;) Pa jos ako si plavusa... :) :) Ni mene ovakvog gadnog ne pitaju nikada nista tamo na aerodromu....

Odes do Punchi Borele, popunis obrazac, nalepis sliku na obrazac sa onim donjim delom hemijske olovke koji sluzi kao kasicica za mazanje lepila koje je u nekoj hari-hari isecenoj plastici od neke mineralne vode, udjes u jednu kancelariju, nakon tri sekunde odes da ti "overe" obrazac na salteru, posle odes do iste te kancelarije da ti hari-hari gospodin potpise obrazac, na kraju platis vizu i predas pasos na pecatiranje.. Posle cca sat vremena, ako nisi ubola vreme rucka pa su vec pojeli pirinac, imas pecat u pasosu.. Za ovih +60 dana te niko ne pita nista ;) Samo kazu hari-hari i naprave kez od uveta do uveta..

E, sad.. Ako hoces do Sri Lanke, ima pravilo da se na aerodromu mora pokazati kilo naseg kiselog kupusa! Nije bitno da li je u plastici, staklu ili u obicnom najlonu! Prednost imaju oni od domacih proizvodjaca, al` moze proci i onaj fabricki i ne mora biti onaj cuveni iz okoline NS-a! Izuzetak je bio Pedjalon, koji je umesto kiselog kupusa, hari-hari policajcu pokaz`o adekvatnu zamenu, pa nije im`o problema pri ulasku na ostrvo!!

Sve u svemu, dobrodosla na simpaticno rastimovano tropsko rajsko ostrvo gde je sve bolesno opusteno ;) 

• 2 weeks later...

Ako nije sezona kiselog kupusa, može i teglica kis'log zelja. Ima ga u merkatoru! :D A i kore za gibanicu. I teglica ajvara. A može i smoki! :D

Kakva je to adekvatna zamena kiselog kupusa, molim lepo? Zar to postoji? Pedjalone? :D

Postoji, postoji. :)

Ta adekvatna zamena je lek.

Lek je bio u pljosci i `preziveo` Tajland, Singapur i Maleziju (tu su bili najveci problemi jer doticni carinici kada su mirisalisadrzaj to su verovatno odetili prvi put u zivotu).

S obzirom da Ilegalac, jelte, taj lek ne konzumira, morali smo se sami leciti. (Ali da veliki Strumf ne cuje i Ilegalac je bio malo bolestan.)

Vratih se pre 10 dana sa Sri Lanke, te ako nekom treba sveza informacija iz mog ugla...

Ilegalac nije sasvim objektivan. On je tamo vec skoro dve godine, heheheehe.

• Author

kore za gibanicu. I teglica ajvara. :D

mmmmmmmmmm.. gibanica+ajvar  mmmmmmmmmmmm..

Placanja ulazne takse oslobodjen je jedino Drug Liam!! Njemu carinici salutiraju kada prelazi granicu :) Druze Liam, sve je pod kontrolom, dobrodosli u Sri Lanku! Onda im on namigne 2x kao znak odobravanja ;) ;)

Ja bolestan a vi se lecite?! Sve naopako :)

Pedjalon, iznesi svoja licna zapazanja o Cejlonu ;) Tuk-tukadzije pitaju za tebe! Kazu da si im ti bio najbolja musterija..

Gledam sad, ima li neke jeftinije opcije od 400 ojra za Sri Lanku? Posto bi to meni bila usputna stanica do Malezije pa da bas ne trosim dosta love na aviokartu :)

Tj obrnuto :=) to sam i ja video, al nešto sam se utripovao da će ispasti malo manje od 400eur, ipak sam platio za delhi manje od 300e..

Zanima me koja su najbolja mesta za wind surfing i kite surfing ovde. Kakvo je vreme u oktobru, poshto kontam da stanem na mesec dana na Sri lanki pa nastavim za vijetnam. Koliko bi koshtao najam apartmana na mesec dana.

Što se tiče avio karata, bacite pogleda na flyDubai. Istanbul-Dubai-Colombo povratna je isto oko 400eur, ali je u dubai-u samo 1h pauze (dok je u sharja 11h kada se leti air arabiom). Poslala sam im mail da pitam da li je to dovoljno vremena da prebace prtljag iz jednog aviona u drugi i rekli su da jeste. Takođe kažu da je za njihove letove dovoljno 1h, a za letove drugih kompanije 2h.

Mi smo kupili te vezane letove, pa ćemo videti kako će sve izgledati. Ali možemo da javimo tek sledeće godine, pa ako neko bude leteo pre nas, neka kaže :)

• Author

wind surfing i kite surfing

Mozda Negombo ili istok ostrva? Trinkomale? Ne secam se da sam ih jos negde video.

Smestaj bi uspeo dobiti do 100evrica.

Vreme u oktobru je toplo, toplo, toplo ;) Ove godine na jugu bas i nije bilo monsunskih kisa :) Malo je vise padalo u maju mesecu i posle nista znacajno.

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Pozdrav svima narode,

nov sam na forumu i prvo bih zeleo da vas pohvalim jer sam mnogo saznao o  destinaciji koju planiram da posetim u decembru. Ako neko bude na Sri Lanci u periodu od 24. decembra do 10. januara neka se javi pa da odemo na neko pivce zajedno u toj dalekoj zemlji, nas ce biti cetvoro :)

Zeleo bih da pitam iskusne "srilankance" u vezi sa izborom mesta na jugozapadnoj obali na kojoj cu provesti period od 30.12 do 10.01. Da li je bolje da se lociram na jedno mesto (recimo Unawatuna ili Bentota) pa odatle da svakodnevno obilazim neku novu plazu, recimo Koggala ili Hikkaduwa ili je bolje da u svakom od tih mesta uzmem po par dana, jer nemam predstavu kako funkcionise autobuski  prevoz izmedju tih primorskih mesta.

• 3 weeks later...

На Шри Ланци је развијен јавни саобраћај.

Аутобуси и возови.

У друмском саобраћају аутобуси имају предност у односу на друга превозна средства сем на краве и остале животиње, рецимо слонове. Постоје државни и приватни аутобуси. Ови државни су црвене боје. А ови приватни беле боје. Возе врло често и врло брзо стижу на одредиште, ако стигну. Ако не успете да заузмете место за седење, боље сачекајте следећи аутобус. А они су врло брзи и увек такмичарског духа. Ајд` што јурцају они приватни ал` им се ни ови државни не дају, па је уживање у вожњи не описиво. Сви се склањају са пута, сем горе поменутих крава и слонова. Имају моћне сирене, мислим аутобуси, и на време су сви упозорени.

Неко скоро рече: ''Ако си у Риму, понашај се ко римљанин!'', тако и у аутобусима на Шри Ланци се понашајте као домаћи и у проласку поред било које богомоље, се према потреби, или помолите, прекрстите или устаните, јер ће вам тај чин помоћи да и аутобус и ви стигнете на одредиште.

Било је питање за аутобусе, ако неког занима превоз возом, радо ћу и о томе написати коју реч.

Svi koji zele otici na SL, ponuda GulfAir za 392eur iz Istanbula, bez cekanja ceo dan na aerodromu za koncekcija, poletenje iz Ataturka ne iz Sabihe, i najvazno-ako zelite otici jos jednom, to ce vas kostati samo aerodromskih taksa ~130eur (ponuda za ovo poslednje je do 30 septembar)

http://www.gulfair.com/English/specialoffers/Pages/PromoNewDestinations.aspx

clap.gif' alt=':clap:'>

Da ova druga ponuda je bila do kraja 9.mj.

Ali nema ovih karata za 392 eur.

Najjeftinija je oko 580 eura

DA OVA DRUGA PONUDA JE BILA DO KRAJA 9.MJ.

ALI NEMA OVIH KARATA ZA 392 EUR.

NAJJEFTINIJA JE OKO 580 EURA

Imaš za 421€ Istanbul-Colombo-Istanbul, druga polovina januara, Etihad avio kompanija, ponedeljkom

a nedeljom i sredom za 386 €

poz.

DA OVA DRUGA PONUDA JE BILA DO KRAJA 9.MJ.

ALI NEMA OVIH KARATA ZA 392 EUR.

NAJJEFTINIJA JE OKO 580 EURA

Imaš za 421€ Istanbul-Colombo-Istanbul, druga polovina januara, Etihad avio kompanija, ponedeljkom

a nedeljom i sredom za 386 €

poz.

air Arabia ide stalno za tu cijenu,ali

išao sam 2 puta s air arabiom sa Sabihe,pa mi se neda čekati 14 sati na Sharji,pa trazim neku drugu liniju..

ako netko ima kakvu info jer namjeravam uskoro krenut,pa ako ništa Aia Arabiom...

inače ostao bi par mjeseci pa trebam neke info.

Ilegalac,,,ajde se javi ak si još tamo...

gledam sad i fly dubai ima jos jeftinije karte od air arabie...

135 eur sa prljagom u jednom smjeru.

i air arabia i fly dubai su sad povoljni i u jednom smjeru i to bilo kad.

evo ja gledam za 10 dana da idem i nema neke razlike u cijenama ni ako se rezervira 2 mjesea unaprijed.

jel ova konacna cifra prije ukucavanja br.kartice konacna ili mogu jos nesto naplatit??

i da... moze li se air arabia i fly dubai placati i debitnom visa electron ili samo kreditnom?

moze li american??

vidim da nude samo VISA i MASTER CARD

znam da dosadjujem,ali prvi put sam placam pa neznam...

gledam sad i fly dubai ima jos jeftinije karte od air arabie...

135 eur sa prljagom u jednom smjeru.

i air arabia i fly dubai su sad povoljni i u jednom smjeru i to bilo kad.

evo ja gledam za 10 dana da idem i nema neke razlike u cijenama ni ako se rezervira 2 mjesea unaprijed.

jel ova konacna cifra prije ukucavanja br.kartice konacna ili mogu jos nesto naplatit??

i da... moze li se air arabia i fly dubai placati i debitnom visa electron ili samo kreditnom?

moze li american??

vidim da nude samo VISA i MASTER CARD

znam da dosadjujem,ali prvi put sam placam pa neznam...

ako mi moze netko odgovorit,vazno mi je,

poslao sam i mail na Air Arabiju,ali ne odg. poznavajuci Arape to ce duze potrajat....

sorry na OT...

Imam jedno pitanje.

Moze li ikako da se prodje sa 200evra nekih 15 dana na Sri Lanki bez prevoza. Dakle, ostaje smestaj, hrana i sve ostalo... :yok:

@blizanci

Sa 200 evra - teško. Nije neizvodljivo, ali na smeštaj će ti otići pola i čak malo više. Ako planiraš da spavaš na plaži, računaj da će te spopadati kučići kojih ima u zavidnom broju. Većina nije agresivna, ali su, brate, dosadni. I gde ćeš stvari u tom slučaju?

Ako misliš da obilaziš znamenitosti zemlje - tek te tu 200 jura ne poklapa. Nema više ludih ni u Raniloviću, a kamoli na Šri Lanki, pa tako naplaćuju ulaznice na svako zanimljivije kulturno istorijsko mesto. Recimo, kulturni trougao - 50 evra!

Za hranu i piće (a i za mnoge druge stvari) smo davali cene baš na ovom topiku, pa malo pogledaj i sam sračunaj. A videćeš kad sveže ceđeni sokovi krenu da te mame...

Ukratko, moje mišljenje, ne isplati se da prevališ pola sveta i onda sediš na jednom mestu, nebili uštedeo pare za prevoz i ulaznice, ni da se odričeš hedonizma u takvom tropskom raju. Nisam za skupe restorane i neki luksuz, ali se ne isplati ni trpeti gladan, samo da bi sutra mogao da se hvališ rodbini i prijateljima da si bio na Šri Lanki.

Koliko para je potrebno za jedan tronedeljni boravak mislim pre svega na smestaj, hranu i lokalni prevoz