Jump to content

Featured Replies

Ne znam ni za koga ko je išao u Šri Lanku i pio lekove protiv malarije. Ti antimalarici su dosta jaki, razaraju jetru, a čula sam i da izazivaju mučninu i generalno loše stanje.

U Šri Lanki je moguće kupiti "Citronella oill" koji je njihovo prirodno rešenje protiv komaraca. Em lepo miriše, em je prirodno. A uvek je moguće i poneti autan odavde, za svaki slučaj. I naravno, kao što pedjalon reče, mreža za komarce uvek preko kreveta. Jeste malo toplije ali vredi.

evo i ja da kazem, ja sam u kendiju vec mesec dana,i sa komarcima uopste nisam imala nikakvih problema..ama bas nista!vise ih ima u beogradu zimi,nego ovde :0 spava se sa mrezom,kao sto kaze Tamara i nema problema..Ono sto mogu da spomenem je da ovde ima dosta pijavica, sada ja sam u selu pored kendija,mada ih ima dosta i u kendiju kada pada kisa..

evo ja letim 12.og tj.za 3 dana za colombo.

idem fly dubaijem,pa napisem dojmove,za ostale koji hoce s njima,jer su jeftiniji od air arabije i bolja je konekcija... navodno ;)

bit cu u podrucju hikkaduwe,pa ko je tamo nek se javi za pice neko...

nosim kavu sa sobom,pa ko hoce da kafenise bujrum :)

evo i ja da kazem, ja sam u kendiju vec mesec dana,i sa komarcima uopste nisam imala nikakvih problema..ama bas nista!vise ih ima u beogradu zimi,nego ovde :0 spava se sa mrezom,kao sto kaze Tamara i nema problema..Ono sto mogu da spomenem je da ovde ima dosta pijavica, sada ja sam u selu pored kendija,mada ih ima dosta i u kendiju kada pada kisa..

ivana..javim se da popijemo pice ;)

• Author

Da li je bolje da se lociram na jedno mesto (recimo Unawatuna ili Bentota) pa odatle da svakodnevno obilazim neku novu plazu, recimo Koggala ili Hikkaduwa ili je bolje da u svakom od tih mesta uzmem po par dana, jer nemam predstavu kako funkcionise autobuski  prevoz izmedju tih primorskih mesta.

Imas non-stop autobuse na toj relaciji, sto one sarene privatne bez levog fara i nazvakanim vozacima, sto crvene drzavne sa celavim gumama i probusenim auspuhom ;) Na stanici uskaces i iskaces iz autobusa, gledaj domace pa primeni istu tehniku.. Pazi da ne napravis salto kao ja i poljubis banderu! Ako prilikom iskakanja i uskakanja izgubis jednu papucu, ne brini, na stanici gde silazis potrazi papucu koju je isto tako neki turista izgubio prilikom uskakanja ili iskakanja iz autobusa.. Ako, ipak, ostanes bez obe papuce pa se odlucis za kupovinu novih, obrati paznju jer brisu vec ustampane cene sa papuca i naplacuju trista puta vise od redovne cene! Plaze koje su dobre se nalaze u Bentoti, pa nize Ambalangoda, Hikaduva i Unavatuna.. U Kogali mislim da nema neka posebna plaza.. Pazi gde se kupas da te okean ne odnese do Tajlanda!! U Hikaduvi idi na desnu stranu plaze, tamo kod autobuske stanice jer nema talasa kao na levoj strani gde su gest hausi...Unavatuna ima lepu mirnu plazu ;) U Hikaduvi nemoj nasesti na prevaru jednog kosatog domaceg Bob Marlija pa da mu das pare da ti pokaze kornjace  ;D Nije losa ideja da u svakom od ovih mesta provedes po nekoliko dana ;)

Znam da postoji opcija cenjkati se sa vozačima tuk tuka ili odmah na aerodromu platiti taksi do Kandija.

Imas ona kombi vozila na izlazu iz aerodroma koja imaju nalepnice na kojima pise "BIA" (Bandaranaike International Airport).. Koliko je meni poznato, placanje se vrsi na salteru u zgradi aerodroma po vazecem cenovniku u zavisnosti od relacije, tako da nema prevare.. Ne placa se nista vozacu ;)

E sad, vidim da niko ne spominje malarija. Posto po internetu pise da je visok rizik malarije u Kandy i cultural triangle, sta ce reci ljudi koji su bili tamo. Dali je neko uzimao nesto protiv malarije? Dali ima neka saznanja sa lice mesta?

Plan je da provedemo nekih 5-6 dana u taj centralni deo Sri Lanke.

I, kako bi trebalo biti vreme u taj dio Sri Lanke u Januaru? Ne mislim da temperaturu, vec na kisa. Koliko cesta i jaka?

Malarija.. Ne verujem, cesto vrse zaprasivanja sa zemlje, posebno u Kolombu.. Mene drugarice komarice obozavaju i vec bih bio davno mrtav da ima malarije, jer bas zalazim duboku u dzunglu  ::crazy: Posebno me vole oni mali sitni komarci koji su veoma brzi i efikasni  :hihi: Ne uzimam nista protiv malarije ;) Kise su prestale i pocelo je lepo toplo vreme  lol:: Samo opusteno, i uzivaj u brckanju u okeanu ;)

bit cu u podrucju hikkaduwe,pa ko je tamo nek se javi za pice neko...

nosim kavu sa sobom,pa ko hoce da kafenise bujrum :)

Imas zaista veselu ekipu u Ambalangodi u iznajmljenoj kuci, pa se javi Ervinu, pita za tebe  :) Kafu mu mozes dati, al` rakiju nemoj  ;D

• Author

Ja bih takodje zelela da znam koliko bi mi otprilike trebalo za mesec dana, da iznajmim smestaj i za hranu i  obilazak?

Pristojnu kucu za tri-cetiri osobe u Ambalangodi, drugari placaju 100 evra mesecno + prosli mesec su platili zajedno struju i vodu 600 rupisa, shto je oko 5 evra.. Kuca ima kupatilo i kuhinju.. Namirnice kupis u prodavnici i sama kuvas ;) Standardna boca gasa je oko 1500 rupisa i moze dosta dugo da ti potraje.. Alkohol i cigarete ovde imaju visoku cenu, ostalo nije strashno..

Nego da cuva za tebe(?), ti pecinski covece izadji iz dzungle! :)

Hehehe.. Normalno, za mene  ::crazy: A cime ja da dezinfikujem stomak napacen od raznih tropskih parazita  :P

E, necu, bash! Do daljnjeg bojkutujem civilizaciju i ostajem u dzungli  zvizhd Bash mi je lepo bez mobilnog telefona ;D

Tuk-tukadzije i dalje pitaju za tebe  :hihi: Kazu, gde je onaj cudni lik sa bradom sto ima onog drugara sa crvenim gacama  lol:: Ja vise ne mogu da ih lazem  :P I jos kazu da si im obec`o neke dobre polovne jeftine gume za tuk-tuk  :roll:

planiram na ljeto izvesti nešto manje od mjesec dana šri lanke ili nepala (još se nisam odlučio)

za manje od 1000 E. za nekih 800-900 all inclusive. mogu li mi upućeni reći dal je to izvedivo i na šta da obratim pažnju?

Ja putujem u SL 9.1 pa me zanima kakvo je vreme u januaru, jel ima neko mesto za divning, i jel ide neko u tom periodu ili ti da zivi?

Bicu ja. Mislim da bi od decembra trebalo da bude suv period na snazi ali ja to nesto nikako da osetim :)

Sto se tice ronjenja, video sam dosta mesta na jugu koja imaju kampove - Hikaduva, Unavatuna. Ali ne zna kakva su jer nisam ronio, mislim da ima nasih ljudi ovde pa ce ti neko dati vec  bolju informaciju.

• Author

Evo sta kaze drugar u vezi ronjenja ovde u Sri Lanki (kopirao sam mejl koji mi je poslao):

Najbolji i jedini klub za koji se chulo i u ostalim zemljama je klub POSEIDON.

sajt je www.divingsrilanka.com

Shto se tiche ronjenja u Hikkaduwi i ostalim mestima u okolini sezona je od novembra do aprila... sa time da je ove godine to neshto pomereno...

Znachi, u okolini Hikkaduwe imash nekoliko mesta interesantnih za ronjenje... mislim da ukupno ima 18ak lokacija za dive...

Od pochetnichkih 6metara pa na dublje... u okolini Ambalangode i Seenigame ima par olupima....

Hikkaduwa je najbolje mesto za koralne grebene i ribice iako kazu da je tsunami razneo vecinu korala....

...unawatuna je po nekim komentarima interesantna ali samo kao zamena za Hikkaduwu,

najbitnija stvar je ta da Poseidon klub za razliku od ostalih izgleda stvarno kao neshto chemu vredi pruziti shansu.. imaju mnogo opreme, deluju ozbiljno i profesionalno... mislim da jedini imaju i sopstveni servis.... i najbitnije, cena po zaronu za one koji imaju ronilachki sertifikat iznosi 25 dolara.. dok oni koji nemaju moraju imati 2 zarona... i to je to... 2 zarona izadju 55 dolara [za ove bez dozvole]

tako da je to preporuka...

Mi planiramo da idemo na dive negde posle 5og januara kada se nastanimo u Hikkaduwi a bice tu josh dusha iz Srbije koje ce da idu.. mislim nas 7oro za sada :)

Toliko samo znam za dive... e da... Kalpitiya... to kazu da je zapravo neshto najbolje za dive ali je na drugom kraju Sri Lanke...

Trincomale... jedina atrakcija kako sam ja upucen je gledanje ajkula [snorkeling varijanta] i neka olupina koja je veoma plitko... to je to... ;)

Pozdrav ljudi!

Planiram put za Sri Lanku 9-og ili 11-og januara, ali imam par nedoumica. Imam crnogorski pasos i nisam mogao da nadjem da li je Crna Gora na istom viznom rezimu kao i Srbija. U SL amabasadi se oko NG niko nije javljao na telefon. Valjda ljudi slave po srpski!  :) Jel zna neko nesto o ovome?

Oko puta do Ist: jel zna neko za neki povoljan let? WizzAir je izgleda otkazao letove za Sabihu. Malo sam u stisci sa vremenom, a i cujem da su nase zeleznice u problemu posto su nam sve cetiri lokomotive u kvaru, pa mi se nesto ne da ici vozom do Ist. Boca80, ako imas kakvu varijantu, javljaj.

E, sad... Mozda je protiv pravila foruma, ali ako bi me neko uputio na free verziju Lonely Planet-a ili Rough Guide-a za SL, to bi bilo fantasticno. :) Ili ako neko moze da mi preporuci gde da se smestim u Colombu za pocetak?

Mala ispravka: WizzAir ipak leti Bud-Ist. Verovatno je bila neka greska kad sam prethodni put proveravao...

Poz!

Pozdrav ljudi!

Planiram put za Sri Lanku 9-og ili 11-og januara, ali imam par nedoumica. Imam crnogorski pasos i nisam mogao da nadjem da li je Crna Gora na istom viznom rezimu kao i Srbija. U SL amabasadi se oko NG niko nije javljao na telefon. Valjda ljudi slave po srpski!  :) Jel zna neko nesto o ovome?

Oko puta do Ist: jel zna neko za neki povoljan let? WizzAir je izgleda otkazao letove za Sabihu. Malo sam u stisci sa vremenom, a i cujem da su nase zeleznice u problemu posto su nam sve cetiri lokomotive u kvaru, pa mi se nesto ne da ici vozom do Ist. Boca80, ako imas kakvu varijantu, javljaj.

E, sad... Mozda je protiv pravila foruma, ali ako bi me neko uputio na free verziju Lonely Planet-a ili Rough Guide-a za SL, to bi bilo fantasticno. :) Ili ako neko moze da mi preporuci gde da se smestim u Colombu za pocetak?

Izgleda da mi idemo istim letom tj ako ti ides 9.1, ja cu vozom 7.1 u Istambul tako da mi ostaje da izblejim jesan dan...prosli put kada sam bio imao sam lose iskustvo pa vecinu stvari nisam ni video
  • Author

Imam crnogorski pasos i nisam mogao da nadjem da li je Crna Gora na istom viznom rezimu kao i Srbija. U SL amabasadi se oko NG niko nije javljao na telefon. Valjda ljudi slave po srpski!  :) Jel zna neko nesto o ovome?

Jos uvek im je na spisku "Serbia and Montenegro" tako da opusteno ;) Nema Srbije ni Crne Gore posebno.. Mi smo nekada u Sri Lanku ulazili sa starim plavim SRJ pasosem, i nije bilo problema, cak ni kod produzavanja vize do 6 meseci..

Ako ti ostavim link, ima da me Civitli gaca cipelom  ;D Ali, imam ja jedan LP za Sri Lanku, ako hoces mogu ti ga pokloniti, al´ moras doci do juga SL :) Cena? Prava sitnica :) Bolje idi u Negombo umesto Kolomba, tamo mozes da se bucnes u okean, u Kolombu nema nista posebnog ;)

• Author

Verujem da moze, ali proveri na www.mfa.go.th/web/1340.php?depid=244

Evo sta kazu u vezi Sri Lanka vize za CG drzavljane:

National Montenegro (Republic of) (ME)

Embarkation Montenegro (Republic of) (ME)

Destination Sri Lanka (Republic) (LK)

Sri Lanka (Republic) (LK)

Passport required.

- Passport and/or passport replacing documents must be valid

for at least 6 months beyond period of intended stay.

- As of 1 January 2010, the government of Montenegro (Rep. of)

only recognizes biometric passports issued to nationals of

Montenegro (Rep. of). All non-biometric passports, even

though they may have an expiry date of after 1 January 2010

have been invalidated are no longer considered a valid

travel document.

Visa required.

Visa Issuance:

- On arrival: if required, provided traveling for touristic

purposes for a stay of max. 30 days (SEE NOTE 36436) (SEE

NOTE 30684):

NOTE 36436: Extension of stay possible, up to a max. of

three months from the date of arrival.

NOTE 30684: Provided holding tickets and other documents

for their onward/return journey.

Additional Information:

- Visa is required prior to arrival if the passenger has the

intention to enter Sri Lanka in order to undertake

remunerative activities.

- Visitors may be required to satisfy Immigration Authorities

by proving that they have sufficient funds to cover their

stay in Sri Lanka, being a minimum of USD 15.-per person,

per day.

Isto je kao i za drzavljane Srbije  ;)

Ja slecem u Kolombo 10.2 u 00:55 i ostajem u Sri Lanci do 17.2 imam let u 8:15am, sta mi predlazete za tako kratak period da vidim a i treba da izvadim vizu za Tajland

Suvise kasno za Zagreb, vec sam u petak na putu za Istambul, verovatno mogu  vizu da izvadim u K. Lumpuru , dal neko mozda zna koliko je vremenski potrebno za to?