Jump to content

Featured Replies

Pozdrav ljudi!

Planiram put za Sri Lanku 9-og ili 11-og januara, ali imam par nedoumica. Imam crnogorski pasos i nisam mogao da nadjem da li je Crna Gora na istom viznom rezimu kao i Srbija. U SL amabasadi se oko NG niko nije javljao na telefon. Valjda ljudi slave po srpski!  :) Jel zna neko nesto o ovome?

Oko puta do Ist: jel zna neko za neki povoljan let? WizzAir je izgleda otkazao letove za Sabihu. Malo sam u stisci sa vremenom, a i cujem da su nase zeleznice u problemu posto su nam sve cetiri lokomotive u kvaru, pa mi se nesto ne da ici vozom do Ist. Boca80, ako imas kakvu varijantu, javljaj.

E, sad... Mozda je protiv pravila foruma, ali ako bi me neko uputio na free verziju Lonely Planet-a ili Rough Guide-a za SL, to bi bilo fantasticno. :) Ili ako neko moze da mi preporuci gde da se smestim u Colombu za pocetak?

Izgleda da mi idemo istim letom tj ako ti ides 9.1, ja cu vozom 7.1 u Istambul tako da mi ostaje da izblejim jesan dan...prosli put kada sam bio imao sam lose iskustvo pa vecinu stvari nisam ni video

Bicemo na istom letu iz Istambula. Rezervisao sam letove: 9.1. - 28.1. Vidimo se u Ist!

Hvala Ilegalac na korisnim informacijama. U mejuvremenu sam dobio ambasadu SL u BG; i oni su mi potvrdili da ne treba viza sa crnogorskim pasosom. Valjda nece biti iznenadjenja na aerodromu. :)

Inace, dobio sam LP za Sri Lanku pdf od jedne clanice ovog foruma. Javno zahvaljujem! :) Ilegalac, otkupicu i taj hard-copy od tebe: papir je papir. Oko cene: videcu da li FlyDubai dozvoljava kiseli kupus on-board, ili ti na palubi. :)

Za ekipu koja je stacionirana tamo: primamo muzicke zelje i pozdrave. Ako vam treba sta iz domovine, javite. Samo, mislite na moja ledja.

• Author

LP te ceka ovde na jugu ostrva, u Hikaduvi ;)

Na sajtu MSP-a Sri Lanke pise sledece, pa ti sada vidi kako ces  :roll:

Za drzavljane Crne Gore za turisticki boravak do 30 dana nije potrebna viza, ali su duzni pokazati malo pakovanje kiselog kupusa u foliji koje ce im se oduzeti i kasnije proslediti ilegalcu :P  :D

Pozdrav ljudi!

Planiram put za Sri Lanku 9-og ili 11-og januara, ali imam par nedoumica. Imam crnogorski pasos i nisam mogao da nadjem da li je Crna Gora na istom viznom rezimu kao i Srbija. U SL amabasadi se oko NG niko nije javljao na telefon. Valjda ljudi slave po srpski!  :) Jel zna neko nesto o ovome?

Oko puta do Ist: jel zna neko za neki povoljan let? WizzAir je izgleda otkazao letove za Sabihu. Malo sam u stisci sa vremenom, a i cujem da su nase zeleznice u problemu posto su nam sve cetiri lokomotive u kvaru, pa mi se nesto ne da ici vozom do Ist. Boca80, ako imas kakvu varijantu, javljaj.

E, sad... Mozda je protiv pravila foruma, ali ako bi me neko uputio na free verziju Lonely Planet-a ili Rough Guide-a za SL, to bi bilo fantasticno. :) Ili ako neko moze da mi preporuci gde da se smestim u Colombu za pocetak?

Izgleda da mi idemo istim letom tj ako ti ides 9.1, ja cu vozom 7.1 u Istambul tako da mi ostaje da izblejim jesan dan...prosli put kada sam bio imao sam lose iskustvo pa vecinu stvari nisam ni video

Bicemo na istom letu iz Istambula. Rezervisao sam letove: 9.1. - 28.1. Vidimo se u Ist!

Super, vidimo se

Pao dogovor!

nas 4 cice krecemo najverovatnije 23/01 (da utvrdimo u pon dal ce da nas cekaju na poslu kad se vratimo)  ;D

ostajemo 2-3 nedelje

more, here we come!!!!!!

• Author

Za jeftin smestaj u Kendiju potrazite "Burmese Rest House" ili samo "Burma Temple" ;) Ovaj hostel je omiljeno mesto za smestaj bekpekera koji obilaze ostrvo  :)

Za jeftin smestaj u Kendiju potrazite "Burmese Rest House" ili samo "Burma Temple" ;) Ovaj hostel je omiljeno mesto za smestaj bekpekera koji obilaze ostrvo  :)

pozz

jel moze savet u koje mesto na otoku je najbolje odsesti za kraci vremenski period od 10 dana ?

Posto putujem za Kinu u maju tacnije u Nanning obisao bih i Sri Lanku jer sam tamo radio u Kolombu gradjevinska firma posredstvom Kongrapa iz Bg.Ocarala me njihova kultur,obicaji i narod  mozda sto sam Crnogorac,mrtvi su ladni,uvjek su nezainteresovani,pospani ali sve u svemu su prijatni ljudi.Sad vidim da sam pogresio sto sam se vratio kad je kod nas sve poslo naopako.Ako ima neko ko se odomacio neka mi se javi,dali bih mogao da se pocne neki biznis sa 10 do 15 hiljada eura cisto covek da ima stalne prihode ako misli tamo da zivi .Raspolozen sam za sve postene opcije.Ujedno djevojka mi je iz Nanninga dolazila je kod mene na ljeto ali i ona trazi trecu destinaciju ,da ne bude ni po mome ni njenom.Ja sam zavrsio Visu masinsku a ona je ing.Telekomunikacija.Javite se gastajbajteri.PS.Treba li jos glavica kupusa za carinike clap.gif' alt=':clap:'> :clap: clap.gif' alt=':clap:'> :clap: clap.gif' alt=':clap:'> :clap:

• 3 weeks later...

Posle tri meseca ovde, mogu samo reći da sam oduševljena ostrvom i da ga definitivno preporučujem za obilazak! Da je drugačije, počev od kulture, ljudi, uslova za život, jeste, i to jako, ali opet je fantastično i vredno za videti i doživeti.

U Kendiju i Kolombu ima par stvari da se obiđe, Aduradhapura i oblast oko nje je puna drevnih hramova i ostataka antičke Šrilankanske kulture (na UNESCOvoj listi), Trincomale na istoku ima lepe plaže, kao i Jaffna na severu. Inače nju je sada lako posetiti, iako je turistima i dalje obavezna dozvola od ministarstva zbog čega idu tamo, lako je dobiti. Popuni se ovaj obrazac: http://www.slhcaust.org/images/jaffnaform/jaffnaformAandB.pdf  pošalje mejlom, i nakon samo par sati dozvola stiže na fax broj koji je ostavljen u aplikaciji. Ono što je turistima najprivlačnije su okean i peščane plaže, tj. jug, Hikkaduwa, Galle, Mirissa... Smeštaj je jako povoljan, na primer u Hikkaduwi se može naci jako puno hostelčica i guesthousa, sa različitim cenama, ali pristojno i simpatično može se naći za 800 rs za dve osobe (400 jedna). 10e - oko cc 1450 rupija

Za obići su i Dambulla, Sigiriya, Adam's peak, Horton plains-end of the world (za ljubitelje prirode i pešačenja)..I mnoge druge stvari, naravno..

Cene smeštaj+hrana su vrlo povoljne, ono jedino što košta su alkohol i cigare.. Bezbednost..Bez brige, ja kao devojka sam se osećala apsolutno bezbedno čak i kada sama lutam.

Karata ima jeftinih i to u jednom pravcu za 120e iz Istanbula za Colombo preko FlyDubai..

Doći ovde je vrlo jednostavno i izvodljivo.. A, vredno, definitivno!

Viza se dobija na aerodromu 30 dana besplatno, nakon toga se produžava u Colombu na još +60 dana za nekih 5e.. Moguće je opet produžiti nakon toga na još 3 meseca (šest ukupno kao turista) ali onda se mora izaći iz zemlje na 6 meseci..

Eto, pa dođite kad budete u kraju  :mah:

Mene privlaci Sri lanka za odmor, jedino me zanima sto se tice insekata i kojekavih apnjava jer sam gadljiva na njih, ima li ih bas puno (naravno izuzev komaraca)?

• Author

Nema ih puno ako ih ne gledas  :P;D Dobro, ima buba, ali su drugarski raspolozene i veoma stidljive  ;) Nemoj brinuti  ;)

Ako ste u Kolombu, posetitte grob Artura Klarka.. "Borella General Cemetery" je naziv groblja i nalazi se u delu grada koji se zove Kolombo 7 (diplomatski deo Kolomba).. Pitajte radnike na groblju za Arturov grob, jer ako trazite neko fensi grobno mesto, necete ga naci. Grob Artura Klarka je veoma skroman!

Hindusi svoje pokojnike spaljuju na otvorenom i na "zivoj" vatri.. E, ta poljana se nalazi odmah pored groba Artura Klarka, pa mozda bas taj dan bude neko spaljivanje.. Prvo pitajte okupljene ljude (porodicu) da li mozete prisustvovati ceremoniji spaljivanja!!

• Author

Ivana, legendo sumskih i seoskih predela Sri Lanke  :hihi: .. Pa, je l` sada, posle tri meseca, moze odgovor na cuveno pitanje  :P Sta jedna devojka treba da zna pre nego sto dodje u Sri Lanku? Aj` sada da te vidim, `tico  ;D  :pivoooo:

A kakva je situacija sada posle tih poplava ?

Video sam da je bilo prilicno lose.

U Sri Lanci sam od 1 do 9 aprila nakon putovanja po Tajlandu i Maleziji u martu. Ako neko bude u isto vreme dolazio neka se javi.

Da li si razmisljao i o Singapuru? Ja sam iz Krabija (Tajland) , zboj jednokratne vize za Maleziju, leteo Tigerom do Singapuru, a iz Singapura za Kuala lumpur, te za Colombo.

U Singapuru sam vec bio par puta, mada sam bio i na Tajlandu, ali Tajlanda nikad dosta :) . Inace sve avio karte su vec kupljene.

Ivana, legendo sumskih i seoskih predela Sri Lanke  :hihi: .. Pa, je l` sada, posle tri meseca, moze odgovor na cuveno pitanje  :P Sta jedna devojka treba da zna pre nego sto dodje u Sri Lanku? Aj` sada da te vidim, `tico  ;D  :pivoooo:

Naravno da može! Nangi kaže da devojka treba da zna da kontaktira gosn Ilegalca koji će je uputiti u ovdašnje običaje i kulturu! Vidimo se 'tico!  :P

• Author

A kakva je situacija sada posle tih poplava ?

Video sam da je bilo prilicno lose.

Ja sam ovde obavesten isto kao nas cuveni VK  :P Znam samo to da je deo oko Anuradapure jako lose prosao nakon obilnih kisa ovih dana.. Stotine porodica su nakon poplava ostale bez krova nad glavom! To je normalno stanje nakon ovakvih kisa.. Ako se dobro secam, isto se ovo dogodilo i u aprilu prosle godine..

Stanje u Kolombu i na jugu ostrva je stabilno, frizederi rade, a kis`o kupus i pivo se hlade  ;) Brckanje u okeanu nema veze sa poplavama u sredisnjem delu ostrva... Posto se nangi javila, verujem da je u Kendiju i okolini stanje normalno  clap.gif' alt=':clap:'>

Naravno da može! Nangi kaže da devojka treba da zna da kontaktira gosn Ilegalca koji će je uputiti u ovdašnje običaje i kulturu! Vidimo se 'tico!  :P

E, bas ce se usreciti sa mnom i sa mojim informacijama  ;D

Ako imate vremena i volje, posetitte Dzafnu i obliznje ostrvo koje se zove Nainativu! Po meni, najlepsi deo Cejlona  ;)

Ćao svima  koji u poslednje vreme šalju obaveštenja o stanju u ŠL , s obzirom da vi  bolje poznajete Šl - da li je očekivano da u ovo vreme ovoliko pada kiša u ŠL. Zar u ovo vreme ne bi trebalo da bude suvi  period a od kraja aprila ili početka maja ( ispravite me ako totalno grešim) počinje vlažni period. Totalno sam u konfuziji šta je kada i sad čitam ove vaše izveštaje i gledam na tv o poplavama u Šl pa nisam sigurna šta je tačno . Ja idem u Šl  u aprilu.

• Author

Malo sam pronjusk`o i evo informacija iz veoma pouzdanog izvora (INA - ilegalac news agency) .. Stradao je mali deo severa, tj. Vavunija sa okolinom, ali je zato deo oko Anuradapure pa nize prema Kendiju, Polonaruva, deo oko Trinkomalea, Batikolo, deo od Batikola ka Kendiju i dole prema granici sa juznim delom ostrva bas gadno stradao... Daklem, malo sever i mnogo gadno istok ostrva.. Deo Cejlona, od Negomba preko Kolomba, Bentote, Hikaduve, Unavatune pa do Mirise je u redu!

Ćao svima  koji u poslednje vreme šalju obaveštenja o stanju u ŠL , s obzirom da vi  bolje poznajete Šl - da li je očekivano da u ovo vreme ovoliko pada kiša u ŠL. Zar u ovo vreme ne bi trebalo da bude suvi  period a od kraja aprila ili početka maja ( ispravite me ako totalno grešim) počinje vlažni period. Totalno sam u konfuziji šta je kada i sad čitam ove vaše izveštaje i gledam na tv o poplavama u Šl pa nisam sigurna šta je tačno . Ja idem u Šl  u aprilu.

Ni monsun nije vise kao sto je nakada bio  ::crazy: Mada, ovakve kise nisu nista cudno ovde na Cejlonu.. Kisa zna liti k`o iz kabla danima i danima 24h... Pa jos kada se kisa na jugu pomesa sa jakim vetrom sa okeana, palme se lome, padaju crepovi sa kuca, struja je u prekidu... Prosle godine, u vreme velikih kisa, nisu podigli branu koja ispusta vodu u okean na kanalu u Hikaduvi, pa se kanal izlio i poplavio dobar deo sela.. Najvise je stradalo "cunami naselje"... Ovi ljudi bas nemaju srece... Prvo cunami, pa im se posle, zbog ljudske greske, ceo kanal ulije u kucu sve do kolena... Nakon sto su se setili da otvore kanal da bi voda istekla u okean, velika kolicina vode je pocela ispirati pesak ispod hotela kod autobuske stanice i deo temelja mostica na Gale Rd-u... Ima jedna magicna recenica cuvenog Vajloha... Zbudzeno! Samo opusteno, nema ovde u Sri Lanki nerviranja  ;)

Problem nije u kisama! Problem je sto nije reseno odvodjenje tih ogromnih kolicina vode! Istok ostrva, posebno oko Batikola, veoma, veoma je siromasan.. Kuce su od blata, umesto krova je USAID cerada... Putevi nisu opravljani petnaest godina.. Veoma tuzno, ali njima ne treba velika kisa pa da ostanu bez krova nad glavom... Uh..

Ja sam trenutno u Indoneziji i ovde bi trebalo da je sad kisna sezona ali npr juce je padala 2 sata, danas 2 minuta, prethodne nedelje nije ni padala vec smo umirali u paklu a februar bi trebao da bude mesec sa najvise kise... drugim recima, globalno zagrevanje ne pogadja samo Evropu.

Verujem da je tako i sa Sri Lankom

doduse... ni ovde se niko ne nervira

:hihi:

• Author

Iz Kolomba do mesta gde ceka satl za aerodrom vozi autobus broj 187.. Cekate ga na putu ispred ulaza u CTB (drzavnu) autobusku stanicu. Cena karte je oko 100 rupisa..

Moze detaljnije objasnjenje kako da se stigne na aerodrom? Ili jos bolje kako sa aerodroma za Kolombo? Nista mi nije jasno, pomagaj  :party::P