Jump to content

Featured Replies

• 1 month later...

"Preminuo Kim Džong-II..."

Sad ce da im zasedne broj III...i tako redom.. ne znam zasto kukaju, stize sledeci.  :party:

• 3 months later...

jel funkcionise i dalje fora sa ,,poslovno u''? koliko je novca neophodno da se ode i ostane tamo na 7-10 dana?

jel funkcionise i dalje fora sa ,,poslovno u''? koliko je novca neophodno da se ode i ostane tamo na 7-10 dana?

To pitanje smo vec apsolvirali. Cak i da nekim cudom imas jaku vezu u policiji/opstini/X... i da ti se izda ta potvrda sta bi se desilo: odes u Peking i onda moras da obrazlozis celu stvar ili pri kupovini avionske karte za Pjongjang ili na granici ako krenes vozom. U svakom slucaju ako niko unutar DPRK ne potvrdi tvoju pricu o poslovnoj saradnji siguran sam da te ne bi pustili.

Ima dosta Kineza koji imaju biznis u DPRK, ima cak i nesto Evropljana (uglavnom je u pitanju jeftini outsourcing - IT, animacija, pre su bile i neke farmerke i ostale sitne stvari) kao i egipcanska firma Orascom koja je uvela mobilnu telefoniju i zavrsava Rayong hotel u centru Pjongjanga. Oni imaju poslovne vize bez ogranicenja kretanja. Ali da bi to dobio nije dovoljno samo da izrazis interesovanje vec prvo da ulozis u zemlju i tek se onda sredjuju vize ili pre ulaganja ako ima neki poslovni partner poznat DPRK vlastima da garantuje za tebe.

Cene tura (sve su paket aranzmani) su manje-vise slicne preko svih agencija, mozes naci listu ovde: http://wikitravel.org/en/North_Korea

Koryo tours je najpoznatija i najpouzdanija. Bilo je price da se moze proci jeftinije preko nekih kineskih agencija (precesljaj temu na prethodnim stranicama) ali je pitanje da li bi ne-Kinez mogao da krene na takvu turu.

• 3 weeks later...
  • 2 months later...

ljudi pomagajte

planiramo da oko prvog oktorba idemo u Koreju ali problem je kineska viza , naime nema sanse da mi izdaju za dva ulaska . kako se vratiti posle u Kinu ?

iskustva molim

ljudi pomagajte

planiramo da oko prvog oktorba idemo u Koreju ali problem je kineska viza , naime nema sanse da mi izdaju za dva ulaska . kako se vratiti posle u Kinu ?

iskustva molim

Podnesesh onda u Pjongjangu opet za kinesku vizu. Ili ako je moguce da iz S.Koreje odesh u J.Koreju, pa u Seulu izvadish vizu (ako moze da se predje iz S. u J.Koreju). Ili odesh u Vladivostok koji je stvarno bash blizu, pa tamo vadish vizu.

Kakva je svrha tvog putovanja: turisticka, poslovna? Koliko imas vremena na raspolaganju? Gde sleces u Kini?

moze se uci samo sa grupom preko kine ,

turisticka . u peking cemo biti nedelju dana

Zašto ne bi trašio i dobio u Beogradu kinesku vizu sa dva ulaska? Ako se viza vadi za celu grupu ti vadi individualnu.

Zašto ne bi trašio i dobio u Beogradu kinesku vizu sa dva ulaska? Ako se viza vadi za celu grupu ti vadi individualnu.

Ja sam im pre par meseci trazio vizu sa dva ulaza (u kineskoj ambasadi u Beogradu).

Kazu ne moze! Kad sam im rekao kako bih trebao da izadjem jedanput do Vijetnama, sluzbenica mi je odgovorila "Dajemo samo turisticke vize sa jednim ulaskom"...  :?

U Hong Kongu je moguce da se kupi bilo koja kineska viza (osim radne) ....

Drugar austrijanac je takodje "kupio" vizu sa 2 ulaska u kineskoj ambasadi u Bechu.

Zashto im je to problem u Beogradu, ko bi ga znao ... !?  :o

• 3 months later...

bio u S. Koreji . hvala na sugestijama

p.s,

moderatoru sto me je banovao jer sam bio protiv tema gdje se pise kako krasti tj svercovati se u metrou i onima koji su osuli palju po meni zelim da to pokusaju u S.K,

hvala

p.s. 2 ocekujem novo banovanje

Ako udjes sa multiple entry chinese visa onda je valjda u redu i ne treba se raditi ponovo kineska viza u pjongjangu!? ili?  :mah:

posle sto jada i sto potvrda od agencije da idem sa njima iz kine nekako se smilovase i u podgoricu mi dadose dva ulaska .