Jump to content

Featured Replies

Posted

Ima li neko iskustva.Isao bih sa sinom uskoro .Sta me ceka na granici kako to ide .Smem li poneti stogod u rancu laptop malo hrane itd

Edited by mcnie7

Pa nista,ocekuje te ono sto bi te oscekivalo i na svakoj drugoj granici - kontrola pasosa,pitanja gde ides i koliko ostajes.Dobro je da imas (u slucaju da zatreba da pokazes granicarima) povratnu kartu.

Cuvaj se pitanja "Koliko ostajete" i za njim "Koliko novca imate?".Hoce policija nekad da postavlja takvu zamku.Zato sto,prema pravilu,za jedan dan boravka trebas da imas minimum 100 evra.Ako kazes da npr. ostajes 3 dana,moras onda da im pokazes da imas minimum 300 evra kod sebe (tj. posto vas je dvojca,onda bi to bilo duplo - 600 evra za 3 dana).Nece uvek to da pitaju,ali...imaj na umu.U tim slucajevima je najbolje da kazes da ides na jedan dan (eventualno dva) i da se vracas zatim kuci.

Hranu naravno smes da poneses.Jedino ne ako si mislio da nosis sveze zaklanu svinju :smile: (sendvici i slicno su OK)

Laptop smes isto.Ako je ocigledno da nije nov (tj. da je vec koristen) ne moras da ga prijavljujes na carini.Barem su tako meni rekli kad sam ulazio u Sloveniju.Ali pitaj na granici za svaki slucaj.