Jump to content

Featured Replies

On 4/12/2019 at 10:57 PM, samsung said:

Nedavno se vratih sa Balija i skuter sve vreme, iz Kute po okolini pa do Ubuda i okolo pa nazad, po malim ulicama, autoputu, nije primetna policija uopšte bila, osim naravno kada sam prvi put bez kacige kenuo do prodavnice u Kuti. I zaustave me onako sa 20 metara mi maše. 

Naravno kaciga je bila očigledan problem :)

Onda medjunarodna dozvola, imam je, ali oni kao a gde je A kategorija, ja reko pa evo ima pečat (a zaista ima, mada nemam to položeno), to sam ih ubedio da je ok, ali kacigu nisam :)

I kao kazna 500 hiljada ili da idemo u sud. Ja reko' nemam dovoljno, ovo nam poslednji dan, sve potrošio. Oni kao pa evo bankomat. Ja kao hajde probaću. Uzeo namerno karticu računa gde nemam ništa, pa drndao bankomat i naravno neće. 

I rekao im, a nešto ne radi, hajde idemo kod sudije, nemam toliko.  Dok sam bio kod bankomata izvadio sam sve pare iz novčanika osim 120.000 i stavio u džep :)

Tu nešto preturao po novčaniku i evo 100 hiljada ako nešto znači, a imam 20.000 još, to mi treba da naspem benzin :)

Oni se nešto konsultovali na tom klingonskom ili šta tamo pričaju i kao hajde, ali stavi kacigu sledeći put. 

100.000 je oko 6.5 eura, gde bre da im dajete 50, nema šanse, moram da  radim sat vremena za 50 :sleep:

hehehe dobro si prosao....mada je za kacigu najmanja kazna....a ako nemas dozvolu ( sto ti je super proslo, pretpostavljam da su ti tako lupili pecat da je preslo i malo preko A kategorije) kazna je mnogo veca...i plus te obicno zaustave zbog neke druge gluposti, kao i kod nas uostalom...i kad se sve sabere, bolje dati mito i korupciju  nego na sud.....al dobro, nek se racuna da ces ukupno dati 50 evra za kazne, nije ni to lose :)....2-3 puta po 15-20 evrica i to je to :).....

ja sam se bas dosta vozio skuterom, isao dole vise puta do uluwatu-a, i one surf plaze, pa nusa dua, benoa, sanur, pa i ubud skuterom....tako da je verovatnoca mnogo veca da te zaustave, kad ides tim glavnim putevima, nego samo kad se muvas po kuti/ seminyaku

• 2 months later...

Ћао друштво,

Ево и ја да напишем пар речи везано за Бали и наш медени месец.

Ми смо се вратили пре једно месец дана, били смо 16 дана на Балију.

Првих 7 дана смо провели у Ungasan-у, на југу Балија. Било је одлично, одатле смо обилазили плаже. По острву смо првих седам дана користили GoJak за траснопрт са места на место, много је повољније него такси као што је Blue Bird а тек је много јефтинији од локалних таксиста.

Први дан смо били на Nusa Dua и Pandawa, Nusa Dua је много лепша и највише нам се свидела од свих плажа које смо обишли у првих седам дана, чак смо се три пута тамо враћали. Имају одличне хотеле са базенима и баш је лепо. Океан се повлачио сваки пут у периоду од 12h до 15h и касније се поново врати. Pandawa плажа није ништа специјално није нам се тамо нешто свидело, на овој плажи смо плаћали улаз 15 000 Rp зато што нас је таксиста довезао близу плаже, може да се изађе пре те наплате и када се прелази пешака бесплатно је.

Други дан смо обишли плажу Dreamland која је сурферска плажа и било је доста великих талас није било купања, плажа као плажа је лепа. Након ње смо отишли до плаже Padang Padang. Лепа плажа, јако мала, могу се видети мајмуни који ту нормално шетају. На тој плажи смо плаћали улаз 10 000 Rp.

Трећи дан смо били до Tanah Lot-а и стварно је прелепо тамо, цео комплекс је баш леп. Улаз смо плаћали 60 000 Rp. После Tanah Lot-a смо отишли до плаже Seminyak и стварно је лепо о тамо смо дочекали залазак сунца, стварно је лепо.

Четврти дан смо били до плаже Suluban, плажа која је такође сурферска и где је само мало увала лепо изгледа. Након те плаже смо отишли до Uluwatu храма. Плаћали смо улаз 30 000 Rp, мало смо прошетали храмом, видели смо доста мајмуна који су тамо као питоми. Сачекали смо и плес, улаз за плес смо плаћали 100 000 Rp. Плес је стварно леп и лепо је то доживети, са све заласком сунца. Треба што пре узети карте и што пре ући заузети најбоља места. Када смо ми били било је доста људи чак су неки седели на месту где се одвија та игра, не могу је назвати бином али су били јако близу играча. Када се то завршило доживели смо ситуацију да морамо да унајмимо локане таксисте пошто нисмо могли да добијемо ни један такси преко апликација. Ту смо се доста ценкали и покушавали да смањимо цену колико смо могли.

Пет дан и шести дан смо опет били на Nusa Dua плажи и тамо смо провели цео дан.

Седмог дана смо се спаковали и отишли смо за Ubud тамо смо били наредних седам дана. Смештај је био одличан и на много урабнијем месту него у Ungasan-у. Чим смо се сместили отишли смо у обилазак, прво смо обишли Ubud Place, након тога смо обишли храм Saraswati и потом смо били на њихову најпознатији бувљак Ubud Market, са доста робе и доста ценкања. У Ubud-у смо се за траснпорт договарали са човек чији сам број нашао преко tripadvisora и стварно свака препорука. Мада смо ми све само организовали али да смо хтели могли смо и њему да дамо да нам организујем дане на Балију.

Осми дан смо отишли на Bali Swing а након тога смо отишли на Bali Night Safari. Не знам где је било лепше, да ли на љуљашкама или на ноћном сафарију. На оба места смо имали и храну плаћену уз улазницу. Улазница за Bali Swing 675 000 Rp а улазница за Bali Night Safari је 1 100 000 Rp. На Bali Swing-у је било страва, ово је цена са њиховим фотографијама, чак је и ручак који је био buffet био одличан. Bali Night Safari је био прелеп, након ноћног обилсака и храњења животиња смо имали вечеру која је била такође buffet и која је била врхунска. Након вечере смо били на њиховом традиционалном плесу.

Девети дан смо обишли плантажу Luwak кафе, и били смо на бесплатној дегустацији разних кафа и чајева. Након тога смо отишли до храма Pura Lempuyang, улаз у хран је био 25 000 Rp и стварно је храм прелеп и поглед је одличан, за сликање се баш чекало дуго једно сат ипо. Потом смо отишли до храма-врта Tirtagangga ои врт је прелеп са све шаранима. Стварно је прелепо.

Десети дан смо обишли пиринчана поља Tegallalang terraces и улаз се плаћао 15 000 Rp. Много је лепо, само је препорука да се тамо дође у раним јутарњим часовима зато што је претопло, барем је тако било када смо ми били. Потом смо били у храmу Tirta Empul, где се врше традиционална купања као вид молитве, улаз се плаћао 15 000 Rp. Потом смо отишли до њиховог најпознатијег села Penglipuran улаз је био 30 000 Rp. Село је стварно специфично са својом традицијом и са својим изгледом. Може да се уђе у било које домаћинство, испред сваког домаћинства је табла са натписом колико има мушких чланова колико има жеснки чланова, имали смо водич и било нам је онда лакше пошто нам је он све објашњавао. Након тога смо отишли до пећине Goa Gajeh и тамо смо плаћали улаз 50 000 Rp и тамо је лепо и јако необично.

Једанаести дан смо мало одмарали у смештај и мало шетали Ubud-ом.

Дванаести дан смо били на острво Nusa Penida. Све нам је организовао наш возач и брод и водича на острву. Обишли смо Broken плажу, Angel Billabong, Kelingking плажу и Crystal Bay плажу. Највише нам се свидела Kelingking плажу  и Broken плажу, стварно је нестварно. Нисмо се спуштали на Kelingking плажу зато што нисмо имали времена потребно је једно 45 минута до сат времена а да се вратимо требало би нам много више.

Тринаести дан смо опет одамрали у смештају и шетали Ubud-ом и куповали поклоне.

Четрнаести дан смо отишли из смештаја и отишли смо на острво Lembongan и тамо смо били смештени у хотелу и било смо тамо две ноћи. Тамо смо одмарали на плажи и уживали, нисмо обилазили ништа. Такође океан није за купање ни тамо.

Све цене које сам давао су по особи. Карте смо купили преко Qatar Airways-а о купили смо их у марту ове године, и платили смо их 600€ по особи. Храна тамо је јако чудна, мени је пријала али мојој супрузи не, цене су приступачне, негде су као у Београду (ја ту живим па сам цене поредио са Београдом) а негде су и јефтиније.

Да ли бих поново ишао, да ишао бих зато што има доста ствари које нисмо видели, али то неком другом приликом.

Толико од мене, рекох ајде да напишем нешто пошто је мени доста значило па можда помогнем некоме ко жели да иде.

• 3 months later...

Caos ljudi!

Planiram u januaru za Bali u sopstvenom aranzmanu pa mi treba neki savet u vezi sa kupovinom avio karte.

Trenutna cena se krece izmedju 500-600e koliko sam ja uspela da procesljam sve, pa me interesuje da li vredi cekati jos malo da iskoci jos neka povoljnija ponuda? Koliko se secam, prosle godine su bile po nekim promo cenama i tipa za 400e je mogla da se uzme povratna karta iz Beograda...

Takodje, ima li neko iskustva sa vremenskim uslovima na Baliju krajem januara? 

?✈️

• 2 weeks later...

17. новембра стижем на Бали. Браћа , где ћемо гледати утакмицу са Украјином? Живим у Нуса Дуа. Пијемо пиво и пјевамо  Тамо далеко.  Срби Руси братья заувек!

On 11/6/2019 at 2:20 AM, bejbib said:

Takodje, ima li neko iskustva sa vremenskim uslovima na Baliju krajem januara? 

?✈️

Kiša :)