Jump to content

Featured Replies

Ja treba da idem u 0400hrs ujutru da cekam u red za broj koji dele u 0730hrs, tako da cu morati prvo da idem u crkvu, da se prekrstim, pomolim za zivce, ponesem vrecu za spavanje, knjigu i da probam da iscimam nekog za drustvo.

Jel neko vadio pasos u Grockoj?

Pre neki dan sam u novinama procitala da ce vazenje starih pasosa biti produzeno do kraja sledece godine. To je doduse izjavio ministar za dijasporu a ne onaj koga bih ja zelela da cujem (da daje takvu izjavu) ali... Da li neko zna nesto o tome?

Kako ocekujes da mi znamo vise od ministra? "moj" ministar, s obzirom da sam ja u dijaspori, kaze da "u dva-tri konzulata se izdaju novi pasosi" a na site MSP pise deset. U najnovijem izvestaju za "belu " shengen listu izvestilac kaze da postoje neki nedostaci.  Da bi se do kraja godine mogli izdati, sadasnjim nosiocima pasosa, novi pasosi potrebno je da ih stampaju 15 komada na sat. To je za sadasnje kapacitetu sci.

Sva inostrana MIP su obavestena da sadasnji, stari, pasosi vaze do 31.12 2009. tako da strani konzulati izdaju vize do juna ili oktobra u zavisnosti da li traze vazenje pasosa jos 3 ili 6 meseci...

Vest sam procitala samo u jednim novinama i to sitnim slovima (24 casa). Interesuje me da li je jos neko to procitao ili cuo negde drugde. Uzgred, objasnjenje je bilo da nece stici da svima izdaju nove pasose do kraja godine. Sto nije nista novo.

Ja sam cuo, ali nigde jos nisam procitao.

U svakom slucaju je moj ostecen, pa cu ga menjati za crveni.

Ko treba da vadi novi pasos nek ide u Mladenovac, nema brojeva, stanes u red, cekas 2-3 sata ako dodjes oko 8-9, ljudi ljubazni i korektni, pasos gotov za dve nedelje...

• 2 weeks later...
  • Author

Izvor: B92

1. jun 2009.

Od ove nedelje novi biometrijski pasoši Srbije biće izdavani u 22 ambasade u Evropi i SAD, gde ima najviše državljana Srbije.

Kako je novinarima rečeno u kabinetu šefa srpske diplomatije, planirano je da se oprema za akviziciju biometrijskih podataka instalira tokom leta, a najkasnije u septembru, u još šest gradova u inostranstvu - u Moskvi, Podgorici, Hagu, Briselu, Pragu i Pretoriji.

U kabinetu ministra rečeno je da je ovo ministarstvo do kraja marta osposobilo ukupno osam diplomatsko-konzularnih predstavništava za izdavanje biometrijskih putnih isprava i da se planira da, do kraja maja, to bude učinjeno u 22 od ukupno 66 ambasada i konzulata.

• 2 weeks later...
  • Author

U Subotici nema gužvi i čekanja. Dođeš u toku dana i zakažeš termin za slikanje i uzimanje podataka. Ako se prvo napravi nova LK sve ide mnooogo brže, ne treba se ponovo slikati, davati otiske... Sve podatke već imaju na serveru i samo ih prekopiraju i pasoš bude gotov za dvadesetak dana. Šalter radi ceo dan. Gospođa policajka sa plavom frizurom koja radi na šalteru je super ljubazna! Baš su me prijatno iznenadili! Da mi je pre deset godina neko rek'o da ću ovo pisati o radu policije u Subotici, bilo bi njemu  :maddd: 

U Subotici nema gužvi i čekanja. Dođeš u toku dana i zakažeš termin za slikanje i uzimanje podataka. Ako se prvo napravi nova LK sve ide mnooogo brže, ne treba se ponovo slikati, davati otiske... Sve podatke već imaju na serveru i samo ih prekopiraju i pasoš bude gotov za dvadesetak dana. Šalter radi ceo dan. Gospođa policajka sa plavom frizurom koja radi na šalteru je super ljubazna! Baš su me prijatno iznenadili! Da mi je pre deset godina neko rek'o da ću ovo pisati o radu policije u Subotici, bilo bi njemu  :maddd: 

Ovo me je baš iznenadilo. Ja sam pak čuo da se u Subotici na pasoš čeka više meseci. Npr. ako odeš sad da se prijaviš, dođeš na red nekad u Septembru.

Ipak volio bih da si ti u pravu, zato što i sam trebam upravo ovde da vadim pasoš.

pozzz

• Author

Ako bi se danas prijavio za slikanje za pasoš stig'o bi na red kada opadne lišće a Palićko jezero se zaledi. Šalter radi od 7:30h do 19h, telefon za informacije je 630-276. Prvo napraviš novu LK i posle odeš za pasoš. Čekanje na termin za slikanje za LK je do mesec dana, tj. čekanje je kraće nego za pasoš, a kada imaš novu LK procedura je mnogo jednostavnija i brža jer si 99% posla već obavio  ;)

U Subotici nema gužvi i čekanja.

Baš su me prijatno iznenadili! Da mi je pre deset godina neko rek'o da ću ovo pisati o radu policije u Subotici, bilo bi njemu  :maddd: 

Ako bi se danas prijavio za slikanje za pasoš stig'o bi na red kada opadne lišće a Palićko jezero se zaledi.

Čekanje na termin za slikanje za LK je do mesec dana, tj. čekanje je kraće nego za pasoš

Izvini, ali ti si potpuno lud čovek, oduševljen si što ti treba samo nekoliko meseci da izvadiš najobičniji dokument lol::

• Author

Da, vidiš čemu se mi ovde radujemo  ::crazy: Praviću veselje pod šatrom  :party: Uspeo sam dobiti sva dokumenta za manje od 30 dana  teg Sve u svemu  :potty:

Ako bi se danas prijavio za slikanje za pasoš stig'o bi na red kada opadne lišće a Palićko jezero se zaledi. Šalter radi od 7:30h do 19h, telefon za informacije je 630-276. Prvo napraviš novu LK i posle odeš za pasoš. Čekanje na termin za slikanje za LK je do mesec dana, tj. čekanje je kraće nego za pasoš, a kada imaš novu LK procedura je mnogo jednostavnija i brža jer si 99% posla već obavio  ;)

Hvala mnogo za informacije.

Šta ćeš, Srbija zemlja čuda....ovo baš često ponavljam.

Aj kad se vec prica o vadjenju pasosa u Subotici.

Bio danas i dobio termin za 9. novembar!  :death:

Fuck...to je bas dugo!

Kakvu licnu kartu imas?

Ma znam i da se brze dolazi na red u manjim mestima, a i da se, kada pravis i licnu, brze dolazi i do pasosa.

No ne daju mi se pare za novu licnu, kako zbog toga sto ce stara jos neko vreme da mi vazi tako i zbog zajebancije sa cipovanom-necipovanom. Sacekacu jos da se tu situacija malo rascisti.

Ne zuri mi se ni sa novim pasosem posto u starom jos uvek imam vazeci sengen.

Postovao sam samo kao korisnu informaciju za one koji mozda hoce da vade isti u Subotickom supu.

I jes, ona plava salterska sluzbenica je skroz ok, sve sam se iznenadio ne ocekujuci takvu ljubaznost.  :spot:

• 3 years later...

Zanima me da li mogu da mi prave problem ako mi je u pasosu stara adresa? Izvadio sam ga pre 3 godine, nedavno promenio adresu i sad ne znam mogu li me maltretirati na granici zbog toga. Nesto mi se nisu davale pare na vadjenje novog, a jos manje mi se daju sad kad je poskupelo vadjenje.

Zanima me da li mogu da mi prave problem ako mi je u pasosu stara adresa? Izvadio sam ga pre 3 godine, nedavno promenio adresu i sad ne znam mogu li me maltretirati na granici zbog toga. Nesto mi se nisu davale pare na vadjenje novog, a jos manje mi se daju sad kad je poskupelo vadjenje.

Nema sanse, kako moze bilo koji granicar da zna tvoju adresu. U Srbiji je adresa stanovanja cista formalnost, mozes da se registrujes bilo gde cak i ako tamo ne zivis.

Zanimljivo je da cini mi se vecina ostalih zemalja nema adresu u pasosu. Mi smo tu izuzetak. A i nema logike da imamo adresu u pasosu kada zakonski moramo da imamo licnu kartu.

Jaooo muka mi od papirologije! Posto cu od juna biti i "tastahaker" :evil:,zanima me kako moja voljena cerka moze najbrze da promeni dokumenta kad dodje u Srbiju. Znaci,mi (njeni roditelji)mozemo u junu pokupiti vencani list i prevesti ga u Srbiji.Ona dolazi u julu......da li je to izvodljivo u N Sadu odraditi za par dana???? Planiramo da pre njenog dolaska uplatimo takse i ostale harace.....za manje mesto ,bas i nisam sigurna,posto znam da se i u Kikindi zakazuje i ceka neko vreme! Nesto se pricalo da "dijasporci" to mogu brze da odrade,ali me interesuje kako je to na terenu????

A zašto bi trebala tako hitno da menja srpske dokumenta? Bacanje para i vremena. (Z a živce se podrazumeva).

Ubrzanje dobijanja ličnih dokumenata je moguće na više načina:

01. Uobičajeni  :tt:;

02. Sa potvrdom o radnom angažovanju/stalnom boravku u inostranstvu se dokumenti dobiju po ubrzanom postupku, i

03. Itd.