Jump to content

Featured Replies

Posted

Zdravo svima,

planiram (još uvek teorijski, ali se nadam realizaciji ukoliko nađem saputnika / saputnicu) putovanje u Argentinu. 

Grubo, budžet je do 2000 evra, 3 nedelje, avg - sep - okt. Zadržala bi se u Buenos Airesu nekoliko dana, obišla Montevideo i Colonia del Sacramento, pa nazad u Buenos Aires. Odatle bih volela da malo putujem po unutrašnjosti, koliko mi budžet dozvoli. Taj deo bih tek razradila, zajedno sa osobom sa kojom putujem. Imam prjatelja koji živi u malom mestu u provinciji La Pampa, mislim da bih volela da stignem do tamo ili , na njegovu preporuku, negde gde je lepo :).

Za početak bih volela da proverim ima li još neko ko je zainteresovan za slično putovanje, pa, ako ima, da se povežemo i vidimo kako to ide.

Pozdrav! Slavica

Za pocetak, vidi da li ti odgovaraju vremenske prilike u tom periodu godine u Argentini. Da ne bude da si se nadala toplom vremenu, kad ono, tamo zima:smile: Ne znam sta podrazumeva to "lepo" za tebe, ali ako volis prirodu, planinarenje, pesacenje, ima mnogo sjajnih mesta, Argentina je ogromna zemlja. Ono sto ne bi smela da promasis, to su Iguasu (Iguazu) vodopadi, potom imas region Mendoze, poznat po sjajnim vinima, a odatle mozes i na turu do podnozja Akonkagve. San Carlos de Bariloche i San Martin de los Andes su poznata mesta se predivnom prirodom, jezerima, aktivnim vulkanima, termama i poznata su turisticka mesta. Jos juznije, imas El Chalten, raj za "hajkere", "bekpekere" i ljubitelje pesacenja po prirodi. Dalje ka jugu, imas El Calafate i cuveni lednik Perito Moreno. U blizini je i cileanski Torres del Paine nacionalni park, sa slicnim karakteristikama kao El Chalten, ali opet lep na svoj nacin. Ako ces na "kraj sveta", da vidis, recimo, pingvine, tu je Ushuaia. 

Na sve sto sam naveo juznije od Barilochea, zaboravi u zimskom periodu u kom planiras da ides :smile:

• Author

Hvala puno na detaljnim informacijama!

Kolko sam razumela, u Buenos Airesu je posle oktobra neprijatno vruće, a mislim da sa mojim budžetom ne mogu da stignem mnogo južnije..Na kraju će zavisiti od cene karte. 

Sad imam materijala za istraživanje :), krenuću odatle. 

Sta znam, ne bih bas rekao da je nepodnosljivo vruce vec od oktobra. Mozda tamo kasnije, januar, februar, to ti je kao kod nas jul, avgust. Ne znam kakav ti je stil putovanja, ali, ako se dobro organizujes, mozes dosta stvari da vidis sa tvojim budzetom. Imas buseva koji su dosta dobri, ne bih rekao bas i super jeftini, ali, recimo, nocno putovanje od 10-12 sati moze da bude sasvim udobno, a da ustedis novac od smestaja. Ipak, za dalje na jug, avion je bolja opcija, jer je bas daleko za bus. Mozda i nadjes neke karte za pristojne pare, ako se potrudis ranije.