Followers 0

Od Beograda do Sarajeva

33 posts in this topic

Pozdrav, ljudi. Molim za info kojim putem je najbolje krenuti iz Beograda ka Sarajevu?? I interesuje me sam put kakav je, penjem li se na neku cuku, ima li serpentina i tako to..moram to uzeti u obzir da vidim da li da teram jugica tim krajevima..znam da nije ravnica sigurno..

Status BG tablica u Sarajevu? 

Hvala unapred na odgovorima..

On 3/29/2018 at 8:42 PM, Pedja30 said:

Status BG tablica u Sarajevu? 

Expand  

Ne idi na Bascarsiju sa tim tablicama,osim ako ne zelis da budes silovan :smile:

Drz' se ti vise Srpskog (Istocnog) Sarajeva - sto se Juga tice.

Inace,kapiram da bi ti bilo najzgodnije da pratis put kojim ide bus BG-SA.

Hahah jel ozbiljno to sto pricas za kola i silovanje ili?  😀 Nisam ni planirao da se parkiram u Bascarsiji niti okolini sigurno..mislio sam da nadjem neki privatni smestaj sa priv. parkingom van centra pa da se busom (peske) prebacimo do centra..kola bih koristio eventualno do vrela Bosne da se ode, nista dalje..

Pratio bih ja bus za Sa ali ne znam kuda ide..ima na google dosta info ali bih da mi neko potvrdi neku bar..

Mozes i bez Google-a.Nazoves Lastinu stanicu u BG-u i pitas kojom putanjom/kroz koje gradove pici taj bus za Sarajevo.

Ja sam bio u Sarajevu,ali ne na Bascarsiji.Tako da to za silovanje,batine,itd. znam samo iz vesti,ne iz prve/druge ruke.Odu nasi ljudi (iz Srbije) tamo da sednu,pojedu cevape,popiju nesto,sasvim nesto normalno/turisticki,al naidju na neke budale koje ih prepoznaju po akcentu/majcama na cirilici i eto ti problema dok si trepnuo :smile:

Ako i dodje policija slucajno,racunaj da ce biti na strani tih sto te budu lemali,ne na tvojoj.

Sve u svemu,budi sto neupadljiviji,bez nekih posebnih obelezja (da se zakljuci da si iz Srbije;pogotovo iz BG-a :smile: ) i ako cutis (ne pricas ekavicom) mozda i prodje sve OK :smile:

Ovako, sto se bezbednosti tice, nisam nikad bio u Sarajevu autom sa nasim tablicama, ali zbog ekavice nisam imao problema.
Mislim da je Hrvatska po tom pitanju gora, a obisao sam je uzduz i popreko, i osim ponekog poprekog pogleda i sitne provokacije, uvek sve ok. Mada isto nikad nisam isao autom sa nasim tablicama.
Pretpostavljam da Laza GNR troluje, ali u svakom slucaju nemoj da mases zastavama i pevas cetnicke pesme i bice sve ok.

Sto se puta Bg-Sarajevo tice, prihvatljivo ti je BG-Cacak-Uzice-Visegrad-Rogatica pa preko Romanije do Sarajeva. Normalno, ni to nije ravno, ali ako ti je auto u iole pristojnom stanju, prezivece Romanju.
Pazi samo, kad ides od Visegrada i stignes do Ustiprace, imas skretanje levo za Gorazde, i odatle ide put preko Prace i Pala za Sarajevo. Tu ne idi ni za karton vinjaka. Znaci na Ustipraci nastavljas pravo i picis preko Rogatice...nikako levo u Gorazde.
Ovo tebi nije najkraci put, a mozda ni najbolji...blize ti je preko Loznice i Zvornika, i trebalo bi da je dobar, ali nisam isao pa ne mogu da te savetujem. Raspitaj se ako imas kako, pa ako je ok idi tamo. Mozda se i ovde javi neko ko zna.
Ovaj preko Visegrada znam, i garantujem da jugo koji ne trosi vise od litar ulja od zamene do zamene prezivljava. :smile: U gepek osnovni komplet prve pomoci (kapa, ruka, kablovi, neka svecica, membrane ac pumpe i slicno) i vozi! :biggrin:

P.S. Smatram se kompetentnim, nekadasnji vozac zastave, izmedju ostalog uspeo da je popnem i na Lovcen...sa Kotorske strane :biggrin:

Edited by vint

Hvala puno na konciznom odgovoru..videcu na koju stranu da krenem..

A za PS - svaka cast!!! :smile:

@vint: ozbljina kvalifikacija.

Hoces da kazes da nema slucajeva da su ljudi normalno dosli i seli da jedu i/ili popiju nesto - bez mahanja srpskim zastavama i pevanja ko zna cega - i da je bilo problema?Samo zato sto su iz Srbije.

Ja sam bila dva puta, bez ikakvih problema, cak i uz ekavicu i konstataciju da sam iz Bga :rolleyes: nisam isla kolima tako da ne znam kako bi se provele srpske tablice

Deo oko kvalifikacije se odnosio cisto tehnicki na voznju slabasnog i ne preterano pouzdanog zastavinog vozila po tezim terenima.

Takvih slucajeva sigurno da ima, naleti budala i desi se svasta, ali je svakako pre izuzetak nego pravilo. To u sustini moze da ti se desi i u Londonu, Moskvi ili Mrcajevcima. Statisticki gledano pretpostavljam da su u Sarajevu nesto vece sanse, ali to ne znaci da je nebezbedno za nase ljude da idu tamo.

On 3/31/2018 at 5:13 PM, LadyJelena89 said:

Ja sam bila dva puta, bez ikakvih problema, cak i uz ekavicu i konstataciju da sam iz Bga :rolleyes:

Expand  

Solo ili u drustvu sa lokalcima?

Ima velike razlike sto se bezbednosti tice izmedju te dve situacije.

@vint:postoje i druge kvalifikacije,ne samo tehnicke prirode.

Nije "nebezbedno",ali ne znaci ni da je bezbedno za nekog iz Srbije.Ti slucajevi kad si ti (ili neko drugi) bio u drustvu sa nekim lokalnim je druga situacija u odnosu na to kad neko ide tamo solo,bez ikoga iz lokala.A koliko sam shvatio,Pejda bi isao sam.Na to se i odnose moji komentari - u situaciji kada si sam.Lako je da postanes meta i zbog najmanje sitnice.

Isto pitanje i za tebe:kad si bio tamo,da li si bio sam ili u drustvu sa nekim iz Bosne (Sarajeva)?

Druga iskustva,kad je neko bio u Sarajevu sa npr. kolegama iz Sarajeva,pa ga proveli kroz grad,su mozda irelevantna Pedji.On nije u takvoj situaciji (pretpostavljam).

Ja sam bio solo u Sarajevu i nisam imao problema zbog ekavice.

I ja sam sa suprugom u poslednjih godinu dana više puta bio u Sarajevu sa BG tablicama. Spavali smo preko airbnb-a, parkirali na ulici ili u javnim parkiralištima, šetali uzduž i popreko, ručali, večerali, razovarali na ekavici.....

Jedini "incident" se dogodio kada smo iz Sarajeva išli na Vrelo Bosne. Naime od Sarajeva do Ilidže je puno putokaza, međutim u Ilidži ih nismo videli i kada smo se našli u kružnom toku nisam znao gde da izađem. Upitam vozača iz susednih kola kroz otvoren prozor kuda do Vrela  Bosne i on mi samo mahne rukom da ga pratim. Dovede me čovek do parkirališta, izađe iz svojih kola, objasni mi uslove parkiranja, cene i slično, reče mi i da do Vrela Bosne se može peške za oko pola sata ili kočijama koje koštaju toliko i toliko maraka. Tada mi kroz otvoren prozor ubaci papirić na kome je usput ispisao broj svog mobilnog telefona i ime i reče da ga slobodno pozovem ako mi bilo šta zatreba u Sarajevu. Potpuno sam siguran da je, da bi me doveo do parkinga, skrenuo sa svog puta i u objašnjavanju potrošio svojih petaestak minuta. Ovo se dogodilo  baš u vreme Uskršnjih praznika prošle godine.

Ovo se dogodilo lično meni i ovde ne bih otvarao priču da je pravilo da će se destiti ovo ili ono bilo gde da se nađeš na putu, ali sve ovo pišem kao prilog ovoj temi.

Takođe da se javim da sam i ja u solo organizaciji (bez lokalaca), posetio Sarajevo više puta, bez ikakvih incidenata i problema, isto sa ekavicom i bez ikakvog ustručavanja.

Pored toga sam išao i kolima (doduše jednom) i parkirao u sred centra pored Miljacke na javnom parkingu, auto je bio u istom stanju kakvom sam ga i ostavio...

Ja sam bio u Sarajevu oko ove Nove godine. Nisam išao kolima, ali sam imao sjajna iskustva. Drug i ja pitali neke momke za preporuku za ćevape i na kraju završili sa njima na po 10 ćevapa i nekoliko piva. Nikakvih problema nismo imali ni kada smo sami išli.

Jednom sam bila solo, jednom sa strancima (medjunarodna grupa). Oba puta nikakvi incidenti :rolleyes:

hajde molim te ne lupetaj.Sve ok...i ljudi sa srpski tablicama pottpuno normalana tretman imaju...provjereno!ZIVIM U SARAJEVU

Ako mogu da se prošvercujem na temu.

Kako do Zenice iz Beograda? Ono što gledam na intenetu je sve pogašeno, tj. nema nijedne direktne linije.

On 4/4/2018 at 4:28 AM, Laza GNR said:

Evo ti jos nekih sto "provjereno" lupetaju,a krenuli na cevape u Sarajevo (ljudi su iz Cacka);

https://www.youtube.com/watch?v=4vdvMOArYj8

Expand  

Nisu ljudi, nego "bajkeri" - podvrsta ljudskog roda slična "navijačima" koji su ih napali. Potpuno irelevantan primer. 

Išao sam sa BG tablicama u: Sarajevo, Mostar, Šibenik, Labin, Zagreb.... Jedina reakcija je bila u Šibeniku gde me je jedan pijani pesak zaustavio na pešačkom prelazu da mi kaže da je bio u Srbiji. 

U Sarajevu ti niko neće ništa reći ako kažeš da si iz Srbije. Ionako je pola današnjeg Sarajeva iz Novog Pazara. :smile:

On 4/5/2018 at 11:21 AM, Noelbg said:

Nisu ljudi, nego "bajkeri" - podvrsta ljudskog roda slična "navijačima" koji su ih napali.

Expand  

Au...vidi se da si pao s'Marsa,cim to kazes.

Jel si bio nekad na moto-skupu (motorijadi,moto-susretu,kako vec ko to zove)?Mora da nisi.

Da pitas jednog normalnog bajkera,da li mu je bitno da li mu je brat po motoru iz Srbije,Bosne,Hrvatske,Cilea ili Kirgistana,verujem da bi se iznenadio odgovoru.LJudima su tamo bitni motori,pice i zenske,nije bitno ko je odakle,dokle god je dosao zbog dobrog provoda i zajebancije.To ces da cujes od svakog kome su motori u srcu.

Pricam naravno o moto-klubovima,ne o izrodima tipa Hell's Angels,Banditos i ostaloj ekipi iz onih "1-percent".To nisu klubovi,to je mafija.

On 4/4/2018 at 4:28 AM, Laza GNR said:

Evo ti jos nekih sto "provjereno" lupetaju,a krenuli na cevape u Sarajevo (ljudi su iz Cacka);

https://www.youtube.com/watch?v=4vdvMOArYj8

Expand  

Care cim ti ijekavicu stavljas pod navodnike, ti sam od sebe trazis belaj.:)))

Ne kazem da pojedinacnih slucajeva nije bilo i nece biti ali da ce te neko napasti zato sto imas srbijanske tablice na automobilu....molim te ne lupetaj.Dakle , zivim u sarajevu, moji u NS, uredno dolaze sa NS tablama i nikad nikakav problem nije bio.

On 4/4/2018 at 3:07 PM, rale said:

Ako mogu da se prošvercujem na temu.

Kako do Zenice iz Beograda? Ono što gledam na intenetu je sve pogašeno, tj. nema nijedne direktne linije.

Expand  

Преко Добоја до Славонског Брода а онда аутопутем :smile:

Ако мислиш на бус, пробај до Добоја некако. од Добоја имаш пет дневно.

Што се тиче Сарајева, живим у Источном (српском) Сарајеву, и стварно већ дуго нисам чуо ни за какав инцидент. 

Бус из БГ иде преко Лознице, Зворника, Власенице, Сокоца... али од Власенице до Хан Пијеска имаш успон и серпентине. 

On 7/7/2018 at 4:47 PM, Jelena80 said:

...ali da ce te neko napasti zato sto imas srbijanske tablice na automobilu....molim te ne lupetaj.

Expand  

Ne lupetaj ti.

Ne kazem da ce svakog automatski napasti zbog tablica na autu,ali sigurno da privlaci paznju (vise od drugih kola).Samim tim je i veci rizik da se nesto desi.Cak iako je krenuo samo na cevape.

Inace,kaze se "srpske",ne "srbijanske".