Jump to content

Featured Replies

Znam za par slučajeva da su automobili sa beogradskim tablicama oštećeni u Novom Sadu, "zato što ne volimo Beograđane". Tako mi reče neki lik (navijač) koji je učestvovao u tome, ali ima tome jedno petnaest godina ::crazy: Dijagnoza: Balkan.

Ovaj Laza GNR je, izgleda, ekspert za sve, a kako sad otkrivamo - i za gramatičke finese. 

Српски и/или србијански је велико питање на србском свемрежју... 

Sarajevo..šetao kao dete gradom ali kao da nisam bio ne sećam se.

Najveći motiv da posetim Sarajevo je da prošetam ulicom gde je nastao legendarni bend Zabranjeno Pušenje. Prva postava ZP je gotovo živela u ulici Fuada Midžića sad nisam siguran da li se ulica i tako zovem danas posle ratova je bio trend menjanja ulica ne verujem da je sudbina zaobišla i ulicu Fuada Midžića?

Drugo, uvek sam hteo da se poklonim senima Gavrila i Mladobosancima, da posetim kapelu Vidovdanskim junacima, osetim duh predaka. Je l' posetio neku spomen kapelu? Sa obzirom da se kapela nalazi na groblju sigurno se mora najaviti čuvaru ili crkvi ili se slobodno može posetiti? Koliko je kapela udaljena od centra Sarajeva? Zanimljivo da agencije nude izlete do Sarajeva ali ni jedna nema u svom programu obilazak spomen kapele vidovdanskim junacima, da li je politika u pitanju, strah, nezainteresovanost ili nešto drugo hm...

To je to što me zanima u Sarajevu.

8 minutes ago, easy rider said:

Sarajevo..šetao kao dete gradom ali kao da nisam bio ne sećam se.

Najveći motiv da posetim Sarajevo je da prošetam ulicom gde je nastao legendarni bend Zabranjeno Pušenje. Prva postava ZP je gotovo živela u ulici Fuada Midžića sad nisam siguran da li se ulica i tako zovem danas posle ratova je bio trend menjanja ulica ne verujem da je sudbina zaobišla i ulicu Fuada Midžića?

https://sr.wikipedia.org/wiki/Улица_Фуада_Миџића

21 hours ago, easy rider said:

a Gavrila i Mladobosancima, da posetim kapelu Vidovdanskim junacima, osetim duh predaka. Je l' posetio neku spomen kapelu? Sa obzirom da se kapela nalazi na groblju sigurno se mora najaviti čuvaru ili crkvi ili se slobodno može posetiti? Koliko je kapela udaljena od centra Sarajeva? Zanimljivo da agencije nude izlete do Sarajeva ali ni jedna nema u svom programu obilazak spomen kapele vidovdanskim junacima, da li je politika u pitanju, strah, nezainteresovanost ili nešto drugo hm...

To je to što me zanima u Sarajevu.

Капела је код стадиона Кошево, у насељу Кошево, пар км од центра.

https://sarajevo.travel/ba/sta-raditi/kapela-vidovdanskih-heroja/187

Narod u BiH za Srbe iz Srbije, nazivaju Srbijanci, a za Srbe iz Rep. Srpske nazivaju Srbi...

Preko koridora, na Doboj, pa na Šešlije, Modriča, Šamac, Brčko, Bijeljina pa tu na autoput kod Kuzmina

• 2 years later...

Bio nekoliko puta u Sarajevu sa porodicom ove godine 2 puta i prethodnih godina još 3-4 puta, kola BG table. Parkirao na javnom parkingu pored Baščaršije, ostavio kola i preko noći na njemu i sve ok. Išao po tržnim centrima i parkirao, parkirao ispred hiper marketa,.. Šetali i sedeli u Baščaršiji u nekoliko ćevapdžinica, poslastičarnica, i nigde ni najmanja neprijatnost.