Jump to content

Featured Replies

Ono sto je napisano za Kirgiziju i tamosnji narod se sasvim sigurno odnosi i na Kazahstan. Za sest godina provedenih medju Kazahstancima nisam imao bukvalno ni jedno neprijatno iskustvo. O ovo ne racunam carinike i policiju jer i jedni i drugi prvo zele da izmame poneki dolar, evro, pa cak i dinar, pa ako dobiju dobro je, ako ne, opet dobro. Ali cim se zavrse "pregovori" oko promene vlasnika odredjene svote novca, i oni kao i svi ostali ljudi postaju ogledalo gostoljubivosti i dobrih domacina. Jedno vece sam se vracao peske iz restorana, zaustavi me pandur ni sam ne znam zasto, trazi dokumente itd. Kako je sve bilo uredno, poceo je da trazi razloge da mu platim 200-300 tengi za ovo-ono i sta ti ja znam. Kako je "uspeo" u svom naumu (nekako mi se cova svideo pa sam popustio), odjednom smo postali bratan i bratiska (naravno on je bio bratan), pozvao me je svojoj kuci sa takvim navaljivanjem da ja zaista nisam mogao da odbijem. Iako oni nisu bas nesto imucni  :yok:i dalje u njima postoji ta "tradicionalna srpska gostoljubivost".

Meni je Portugal. Vecu opustenciju nigde nisam video. Neposredni, ljubazni, druzeljubivi. Sta reci vise.

mogu ovo da potvrdim. portugalci su jako ljubazni i srdacni i hoce svima da pomognu na sred ulice. ponekad imam utisak da su srdacniji prema nekom tamo strancu nego prema sopstvenim prijateljima  :o

Za mene Albanija definitivno. Toliko toga sam lepog doziveo tamo,da se NAJEZIM kada god pomislim na njih...

slazem se. oni su bili prema nama srdacni i usluzni gotovo koliko i "istocnjaci", turska, maroko, ali plus ne traze nista za uzvrat.

• 1 month later...

Ne bih znala sta konkretno da kazem na ovu temu, svuda ima prijatnih i manje prijatnih ljudi, desi se da se nadjemo u raznim situacijama tokom putovanja, prijatnim i manje prijatnim.

No sve ide u rok sluzbe, Sve je to draz putovanja. Ruzno se i onako zaboravi.

Edited by Ena